εξόρμηση στις ομορφότερες λίμνες

Εξόρμηση στις ομορφότερες Λίμνες

Η αλήθεια είναι πως οι ομορφιές της Ελλάδας είναι ανεξάντλητες. Είτε τα υπέροχα νησιά μας, είτε οι χειμερινοί, ορεινοί προορισμοί, δημιουργούν ένα μοναδικό παζλ με εικόνες και φυσικό κάλλος. Το κάδρο των προτεινόμενων προορισμών όμως δεν σταματά εκεί. Και δεν σταματά γιατί μπορεί κανείς να επιλέξει και ανάμεσα στις εξαιρετικές μας λίμνες. Σε σημεία σπάνιας φυσικής ομορφιάς και πλούσιας πανίδας και χλωρίδας. Οι ομορφιές που μπορεί να κρύβει μια λίμνη είναι πραγματικά πολλές. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν μια χειμωνιάτικη εξόρμηση στις ομορφότερες λίμνες της Ελλάδας. Εκεί που το υγρό στοιχείο δένει απόλυτα με τον χειμώνα.

Εξόρμηση στις ομορφότερες λίμνες

Λίμνη Ιωαννίνων

Η Λίμνη Ιωαννίνων

Η Λίμνη Ιωαννίνων

Η πρώτη πρόταση αφορά μια λίμνη που βρίσκεται μέσα σε πόλη, και μάλιστα έχει και το δικό της νησί. Η πόλη των Ιωαννίνων έχει να καυχιέται για την πανέμορφη λίμνη της. Η λίμνη Παμβώτιδα, η οποία προσφέρεται για υπέροχους περιπάτους, αλλά και για βόλτες μέσα σε αυτήν με προορισμό το “νησί”. Το υπέροχο αυτό νησάκι που βρίσκεται μέσα στη λίμνη. Εκεί, η παραδοσιακή ομορφιά συναντά την ιστορία του τόπου και αυτό δημιουργεί έναν εξαιρετικό συνδυασμό.

Λίμνη Πλαστήρα

Η Λίμνη Πλαστήρα

Η Λίμνη Πλαστήρα

Ακόμα μια από τις ομορφότερες λίμνες της Ελλάδας, με μια ιστορία που ξεκινά το 1959, αφού πρόκειται για τεχνιτή λίμνη. Η Λίμνη Πλαστήρα, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, είναι ιδανική για τους φυσιολάτρες και στα γύρω μέρη μπορεί κανείς να επιδοθεί σε πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Από μια ξενάγηση και γνωριμία σε κάποιο, ή κάποια, από τα συνολικά 18 χωριά που την περιτριγυρίζουν, μέχρι και πεζοπορία, ποδηλασία και ανάβαση με 4Χ4.

Λίμνη Τριχωνίδα

Η Λίμνη Τριχωνίδα

Η Λίμνη Τριχωνίδα

Γνωστή και ως “Πέλαγο της Αιτωλίας”, η Λίμνη Τριχωνίδα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της χώρας. Η ακτογραμμή της αγγίζει τα 51 χιλιόμετρα και το μέγιστο βάθος της φτάνει τα 58 μέτρα. Κάνοντας μια βόλτα γύρω από τη λίμνη, θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε 25 πανέμορφα και γραφικά χωριά που την περιτριγυρίζουν! Το ενδιαφέρον όμως δεν σταματά εκεί. Η Λίμνη Τριχωνίδα είναι γνωστή και για την πλούσια πανίδα της με 20 είδη ψαριών να μοιράζονται τα νερά της.

Φυσική όμορφια και παραδοσιακή γραφικότητα είναι τα κύρια στοιχεία που συνθέτουν το παζλ των πανέμορφων λιμνών της Ελλάδας. Ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή για να τις γνωρίσετε!

About Ekdromi.gr