Μάνη

Η απαράμιλλη ομορφιά της Μάνης

Ένας τόπος που χαρακτηρίζεται από την άγρια ομορφιά του. Ένα πανέμορφο σημείο της Πελοποννήσου το οποίο μαγεύει τόσο με το φυσικό του κάλλος, όσο και με την ιστορία του. Ο συνδυασμός του γαλάζιου των νερών με το βράχο και την πέτρα αλλά και η περίτεχνη διείσδυση του ανθρώπινου στοιχείου στην περιοχή με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα διατηρητέα παλιά αρχοντικά σπίτια και τις πλατείες, δημιουργούν μια ταξιδιωτική εμπειρία που απογειώνει τις αισθήσεις. Αυτή είναι η απαράμιλλη ομορφιά της Μάνης, ιδανική για εξερεύνηση όλες τις εποχές του χρόνου.

Η απαράμιλλη ομορφιά της Μάνης

Μέρος με ιστορικές καταβολές που φτάνουν μέχρι τα βάθη της παλαιολιθικής εποχής. Η Μάνη έχει τόσες πολλές ομορφιές να δείξει, όσες και ιστορίες να διηγηθεί. Για τους περισσότερους από εμάς, η Μάνη είναι δημοφιλής ως ένα μέρος συνδεδεμένο με την έννοια της ελευθερίας. Ήταν πάντοτε ελεύθερη από κατακτητές. Δεν επέτρεψε σε κανέναν, από όσους τόλμησαν, να επιβληθεί στα άγρια και όμορφα εδάφη της.

Η πρώτη επαφή του ταξιδιώτη με τη Μάνη είναι λίγο βαριά. Το τοπίο της είναι άγριο. Η πέτρα και ο βράχος παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα κάδρα της. Τα περισσότερα σπίτια διατηρούν μια ξεχωριστή αρχιτεκτονική, πέτρινα και αυτά. Τα γραφικά της χωριά αποτελούν μια υπέροχη ευκαιρία για μικρές εκδρομές που θα σας κάνουν να γνωρίσετε ακόμα καλύτερα την περιοχή και την ιστορία της. Στην περιήγησή σας θα βρείτε μικροούς δρόμους που προσφέρουν θέα στα γαλάζια νερά, μοναχικούς πύργους στις βουνοκορυφές, αλλά και πολλές Βυζαντινές εκκλησίες και πανέμορφα σπήλαια. Με λίγα λόγια, η Μάνη έχει τον δικό της ξεχωριστό τρόπο να κερδιζει και να γοητεύει τον επισκέπτη.

Που πρέπει σίγουρα να (πρώτο)πάτε; Από τις πιο γνωστές τοποθεσίες της Μάνης είναι σίγουρα η Αρεόπολη, η «πρωτεύουσα» της. Επίσης το Οίτυλο, ο Γερολιμένας, η Βάθεια, το Πόρτο Κάγιο, η Κοκκάλα, το Μαρμάρι και ο Δρυμός αποτελούν μέρη που αξίζει να επισκεφθεί κανείς για να αποκτήσει μια σφαιρική εικόνα για την τοποθεσία της Μάνης αλλά και για να γεμίσει τα μάτια και το μυαλό του  με εικόνες μοναδικής ομορφιάς που τόσο απλόχερα προσφέρει αυτή η υπέροχη γωνιά της Πελοποννήσου.

Τέλος, η Μάνη είναι γνωστή και για τους κατοίκους της. Κάτοικοι οι οποίοι εκτός από τη φήμη που ιστορικά τους ακολουθεί για το πάθος τους για την ελευθερία του τόπου τους, είναι εξαιρετικά φιλόξενοι και ζεστοί με τους επισκέπτες, δίνοντας έτσι μια ακόμα αφορμή για επίσκεψη στην περιοχή.

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.