Χριστούγεννα στην Καστοριά

Η ομορφιά των Ελληνικών Λιμνών

Σήμερα ανακαλύπτουμε μια ιδιαίτερη πλευρά της χώρας μας και σας παρουσιάζουμε την ομορφιά των Ελληνικών λιμνών. Ξεχωριστές αποδράσεις με outdoor χαρακτήρα. Αποδράσεις οι οποίες συνδυάζουν την επαφή με την φύση αλλά και την πολυτέλεια των σύγχρονων εγκαταστάσεων φιλοξενίας και διαβίωσης. Για εσάς που αγαπάτε τα ταξίδια και τις αποδράσεις, το Ekdromi.gr, σας μεταφέρει στις υπέροχες επιλογές που παρέχουν οι  παραλίμνιοι προορισμοί της Ελλάδας.

Η ομορφιά των Ελληνικών Λιμνών από το Ekdromi.gr

Λίμνη Πλαστήρα 

Νοτιοδυτικά της Καρδίτσας και ανάμεσα σε γραφικά χωριά, βρίσκεται η Λίμνη Πλαστήρα. Ένας πολυσύχναστος προορισμός που ελκύει ταξιδιώτες από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Αν αγαπάτε τα extreme spots την φύση και το ποιοτικο φαγητό, τότε αυτός ο προορισμός είναι για εσάς. Μπορείτε να χαλαρώνετε στο δωμάτιο σας έχοντας θέα την λίμνη ή να αναζητήσετε την περιπέτεια μέσα από την τεράστια ποικιλία υπαίθριων δραστηριοτήτων όπως ιππασία, τοξοβολία ή 4×4. Χαθείτε μέσα στα πανέμορφα χωριουδάκια της περιοχής και γευτείτε τις υπέροχες παραδοσιακές λιχουδιές τους.

Λίμνη Τριχωνίδα

Η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, η Τριχωνίδα, αποτελεί ένα κρυμμένο στολίδι που περιμένει να το ανακαλύψετε. Αγκαλιασμένη από όμορφη και πλούσια άγρια φύση με τα χρωματιστά καγιάκ να σκίζουν τα ήρεμα νερά της, θα σας μαγνητίσει από την πρώτη στιγμή. Γνωρίστε τον Ναό του Απόλλωνα, στον αρχαιολογικό χώρο του Θέρμου και περπατήστε ανάμεσα στα πέτρινα σπίτια του. Δοκιμάστε τις γαστρονομικές επιλογές στα ταβερνακια της Κάτω Μυρτιάς και περπατήστε προς την Μονη Φωτμούς, έχοντας δίπλα σας την λίμνη. 

Καστοριά

Στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας, βρίσκεται η Καστοριά και η λίμνη Ορεστιάδα. Μια από τις πιο ατμοσφαιρικές πόλεις με μεγάλη ιστορία πλούτου και ακμής η οποία άφησε πίσω της αρχοντικά οικήματα τα οποία δίνουν ένα ιδιαίτερο prestige στον τόπο. H ζωντάνια της πόλης με την ομορφιά και την ηρεμία της λίμνης συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, δίνοντας σας επιλογές είτε να χαλαρώσετε είτε να έχετε μια δυνατή νύχτα στα τοπικά cafe-bars. Μην παραλείψετε να κινηθείτε προς την Παλιά Πόλη αλλά και να περιηγηθείτε στα κοντινά γραφικά χωριά με τα υπέροχα πετρόχτιστα σπίτια τους.

About Ekdromi.gr