κόνιτσα

Κόνιτσα για όλες τις εποχές

Για εσάς που αγαπάτε λίγο περισσότερο την Ήπειρο, η Κόνιτσα είναι αγαπημένος προορισμός. Για εσάς που δεν την έχετε ακόμα ανακαλύψει, πρέπει να την εντάξετε άμεσα στο πρόγραμμά σας. Ειδικά δε, για εσάς που λατρεύετε τον φυσιολατρικό τουρισμό, που σας γοητεύει η φύση, το όμορφο αυτό χωριό της Ηπείρου αποτελεί, δίχως αμφιβολία, έναν προορισμό που σίγουρα θα αγαπήσετε. Άλλωστε η Κόνιτσα και οι κάτοικοί της, ξέρουν τον τρόπο να σας κερδίσουν.

Κόνιτσα – αθλητικές επιλογές

Πρόκειται για μια κωμόπολη που είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους Σμόλικα. Σε υψόμετρο 600 μέτρων και εκτείνεται αμφιθεατρικά. Γύρω από αυτήν, ποτάμια και βουνά συνεργάζονται άψογα ώστε να σας προσφέρουν, τόσο τη φυσική ομορφιά τους, όσο και πολλές αφορμές για αθλητικές δραστηριότητες. Αν μη τι άλλο στην Κόνιτσα οι επιλογές είναι πολλές, τόσο για αρχάριους, όσο και για έμπειρους αθλητές. Στα ποτάμια μπορεί κανείς να δοκιμάσει κανό-καγιάκ και ράφτινγκ. Ανεβαίνοντας τα βουνά, μπορείτε να ξεκινήσετε από μια απλή πεζοπορία ή ποδήλατο, αλλά και να διασχίσετε το φαράγγι του ποταμού Αωού. Ακόμα μπορείτε να κάνετε αναρρίχηση ή (για τους πιο τολμηρούς) αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Η πόλη της Κόνιτσας

Εδώ επικρατεί η παράδοση και η γραφικότητα που σας γοητεύει. Μέσα στην Κόνιτσα θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε τον περίπατό σας σε όμορφα πλακόστρωτα σοκάκια, να θαυμάσετε τα εντυπωσιακά της αρχοντικά σπίτια, να δείτε τα τοξωτά γεφύρια που θα σας ταξιδέψουν στο χρόνο. Στην Κόνιτσα επίσης δεν θα πρέπει να ξεχάσετε να διασχίσετε το παραδοσιακό της γεφύρι. Χτισμένο το 1870, είναι το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι της Ευρώπης. Αναμφίβολα πρόκειται για έναν εκπληκτικό συνδυασμό παράδοσης και φυσικής ομορφιάς.

Κόνιτσα – προσφορές ξενοδοχείων

Μέσα από τις προσφορές του ekdromi.gr μπορείτε να ανακαλύψετε το Lotos Mountain Resort. Χτισμένο με πέτρα και ξύλο είναι αρμονικά δεμένο με το φυσικό τοπίο. Αποτελείται από έναν οικισμό με αυτόνομα ευρύχωρα σπίτια, διακοσμημένα σε γήινους τόνους, μοντέρνα μπάνια, τζακόσομπα καθώς και κουζινάκι. Σε κοντινή απόσταση υπάρχει φάρμα άγριων ζώων η οποία σας κάνει να νιώσετε ακόμη περισσότερο τη φυσική ομορφιά της περιοχής!

About Ekdromi.gr