λιτόχωρο

Λιτόχωρο – Στη σκιά του Ολύμπου

Στους πρόποδες του ψηλότερου Ελληνικού βουνού, της κατοικίας των θεών, του μυθικού Ολύμπου, στα ανατολικά και σε υψόμετρο 300 μέτρων βρίσκεται το Λιτόχωρο. Κρυμμένο ανάμεσα στα μοναδικά χρώματα της φύσης, κοντά στις ακτές της Πιερίας. Αποτελεί ένα φανταστικό συνδυασμό γραφικότητας, παράδοσης και φιλοξενίας. Η θέση που βρίσκεται, επιτρέπει στον επισκέπτη να χαρεί και τη θάλασσα, αλλά και το βουνό. Για το λόγο αυτό αποτελεί ιδανικό προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου. Ειδικότερα για τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας, το Λιτόχωρο είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Η απόστασή του από τη Θεσσαλονίκη είναι μόλις 92 χιλιόμετρα και αυτό το καθιστά εύκολα και γρήγορα προσβάσιμο.

Λιτόχωρο

Η θέση του, στους πρόποδες του Ολύμπου, το καθιστά ιδανικό για όσους ξεκινούν την αναρρίχηση και την εξερεύνηση του βουνού των θεών. Από εκεί ξεκινούν όλες οι προσπάθειες των ανθρώπων που έχουν σκοπό την κατάκτηση της κορυφής. Προσφέρεται όμως και για μια απλή βόλτα στο βουνό του Ολύμπου για να απολαύσει κανείς τη θέα από ψηλά. Η μαγεία της φύσης, προσφέρεται απλόχερα σε ολόκληρη τη διαδρομή. Ένας από τους λόγους που οι περισσότεροι προτιμούν να καταλύσουν στο Λιτόχωρο πριν την δύσκολη ανάβαση, είναι η εύκολη πρόσβαση καθώς απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από την Εθνική οδό.

Για την ονομασία του υπάρχουν πολλές ιστορίες. Τόσες όσοι και οι διαφορετικοί τρόποι γραφής του καθώς κάποτε το Λιτόχωρο αναφερόταν και ως Λυτόχωρο ή Λητόχωρο. Η προέλευση της σημερινής ονομασίας προέρχεται πιθανότατα από την παραφθορά της λέξης «Λιθόχωρος» που σημαίνει τόπος με πολλές πέτρες.

Το Λιτόχωρο διαθέτει μεγάλη τουριστική υποδομή. Ο επισκέπτης θα βρει πληθώρα ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων για κάθε γούστο, ενώ στη βόλτα του θα βρει ταβέρνες, εστιατόρια καθώς και καφετέριες και bar για να περάσει ευχάριστα την ώρα του. Όποια και να είναι η αφορμή, είτε η κατάκτηση του Ολύμπου, είτε απλά ένα όμορφο Σαββατοκύριακό, το Λιτόχωρο αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για απόδραση.

 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στο Λιτόχωρο εδώ.

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.