Βέροια

Μικρές εκδρομές από τη Βέροια

Μόλις 73 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, λίγο λιγότερο δηλαδή από μια ώρα με το αυτοκίνητο, βρίσκεται Βέροια. Πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας και μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Πόλη ευρέως γνωστή για τις αμέτρητες βρύσες της, τις εκκλησίες και τα μουσεία της. Πρόκειται για έναν προορισμό που μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει βάση για πανέμορφες κοντινές εκδρομές. Με αφετηρία λοιπόν την Βέροια, είστε σε θέση να πραγματοποιήσετε μικρές μονοήμερες αποδράσεις σε μέρη με πλούσια φυσική ομορφιά ειδικά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Nα ανακαλύψετε πολλά όμορφα τοπία πραγματοποιώντας μικρές εκδρομές από τη Βέροια.

Μικρές εκδρομές από τη Βέροια

Μόλις 12 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Βέροιας βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας και οι Αιγές. Η τοποθεσία δηλαδή της αρχαίας πρωτεύουσας της Μακεδονίας. Πρόκειται για μέρος με σπάνια αρχαιολογική σημασία καθώς εκεί βρίσκονται οι Βασιλικοί Τάφοι στην αρχαία νεκρόπολη των Αιγών.

16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βέροιας βρίσκεται η πανέμορφη και ηρωική πόλη της Νάουσας. Με τα υπέροχά της οινοποιεία τα οποία μπορεί να επισκεφθεί κανείς και να δοκιμάσει την ποικιλία “Ξινόμαυρο” η οποία καλλιεργείται στην περιοχή. Αλλά και να απολαύσει τον περίπατό του στον ποταμό Αραπίτσα που διασχίζει την πόλη.

Βγαίνοντας λίγο πιο έξω, στα 50 χιλιόμετρα από την Βέροια, συναντούμε την Έδεσσα. Πόλη γνωστή κυρίως για τους καταρράκτες της καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ μπορείτε να συναντήσετε 12 συνολικά στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και να χαρείτε το πράσινο στο πάρκο των καταρρακτών το οποίο είναι γεμάτο από αιωνόβια πλατάνια.

Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, σε κοντινή απόσταση από τη Βέροια (μόλις 24 χιλιόμετρα) βρίσκεται το γνωστό χιονοδρομικό κέντρο “Σέλι”. Χιονοδρομικό με πολλούς και σύγχρονους αναβατήρες και πίστες για κάθε είδος σκιέρ, από αρχάριους μέχρι και πολύ έμπειρους. Η επίσκεψη στο Σέλι όμως δεν αφορά μόνο τους γνώστες των χειμερινών σπορ καθώς με αφετηρία το χιονοδρομικό μπορεί κανείς να ακολουθήσει υπέροχα μονοπάτια ορειβασίας και να απολαύσει τις ομορφιές του τοπίο διασχίζοντάς το.

Είτε πρόκειται για διαμονή στην ίδια την πόλη, είτε για αφετηρία κοντινών εκδρομών, η Βέροια αποτελεί έναν προορισμό που μπορεί να συνδυάσει πολλά διαφορετικά ενδιαφέροντα και να κερδίσει με αυτό τον τρόπο το ενδιαφέρον του επισκέπτη.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στη Βέροια εδώ!

About Ekdromi.gr