ορεινή ναυπακτία

Ορεινή Ναυπακτία

Η Ορεινή Ναυπακτία (ή αλλιώς η γη των Κραβάρων), αποτελείται από 45 και πλέον χωριά. Τα χωριά αυτά βρίσκονται μέσα σε εκτάσεις δάσους γεμάτες έλατα και άλλα είδη δέντρων. Βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της Αιτολοακαρνανίας, βορείως της Ναυπάκτου. Ανατολικά της βρίσκεται ο ποταμός Μόρνος και δυτικά ο Εύηνος. Στα νότια της βλέπει τον Κορινθιακό κόλπο ενώ στα βόρεια από τον Πατραϊκό. Με τέτοιο συνδυασμό τοπίων, με το πράσινο του δάσους και το γαλάζιο των ποταμών, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η Ορεινή Ναυπακτία χαίρει καθολικής αποδοχής ως ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς.

Ορεινή Ναυπακτία και φύση

Το βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής είναι το πανέμορφο φυσικό τοπίο. Τα χωριά που περιβάλλονται από δάση γεμάτα έλατα, τα βουνά, τα ποτάμια, οι ρεματιές. Μέσα στα δάση της Ορεινής Ναυπακτίας μπορεί κανείς να βρει (εκτός από τα έλατα) πλατάνια, καστανιές, βελανιδιές, οξιές και καρυδιές. Θέαμα σπάνιας φυσικής ομορφιάς το οποίο εκτοξεύεται το χειμώνα όπου το χιόνι σκεπάζει τα δέντρα και δημιουργεί εικόνες που δύσκολα μπορεί κανείς να βρει εντός των συνόρων.

Το μεγαλύτερο και πλέον ανεπτυγμένο τουριστικά χωριό από τα 45 είναι η Άνω Χώρα (ή Μεγάλη Λομποτίνα όπως ονομαζόταν την περίοδο της τουρκοκρατίας). Εξίσου όμως δημοφιλές είναι και το χωριό Ελατού, τοποθετημένο στις πλαγιές του Κερασοβουνίου. Από τα 45 χωριά, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε επίσης την Κάτω Χώρα, τη Λινίτσα και την Τερψιθέα.

Η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται και για τους φυσιολάτρες. Ο μοναδικός συνδυασμός του δάσους με τον ποταμό Εύηνο και την Ευηνολίμνη προσφέρεται για στιγμές χαλάρωσης και πεζοπορία μέσα από τα υπέροχα μονοπάτια και τους δρόμους που υπάρχουν μέσα στο δάσος. Παράλληλα, εκτός της πεζοπορίας, προσφέρονται δραστηριότητες όπως το καγιάκ και το ράφτινγκ στον ποταμό Εύηνο αλλά και ποδηλασία μέσα στο δάσος.

Δεν είναι τυχαίο πως, από το φθινόπωρο και έπειτα, τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας γεμίζουν κόσμο. Η άριστη τουριστική υποδομή και το φυσικό κάλλος αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες κόσμου που δεν χάνουν ευκαιρία να δουν από κοντά και να θαυμάσουν τις χειμερινές ομορφιές που η περιοχή απλόχερα προσφέρει.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές (μέχρι και 50%) σε ξενοδοχεία στην Ορεινή Ναυπακτία εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *