πάσχα στην κέρκυρα

Το ξεχωριστό Πάσχα στην Κέρκυρα

Εάν κανείς θελήσει να νιώσει τη γιορτή του Πάσχα σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια, να ζήσει τις στιγμές κατάνυξης που απλόχερα προσφέρει η Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και να χαρεί την Ανάσταση με έθιμα και παραδόσεις που δεν θα δει πουθενά αλλού, τότε σίγουρα θα πρέπει να περάσει το φετινό Πάσχα στην Κέρκυρα. Το νησί των Φαιάκων διαθέτει όλο αυτό το πακέτο που μπορεί να προσφέρει ένα πραγματικά ξεχωριστό Πάσχα. Με εκδηλώσεις και μουσικές που είναι ικανές να συνεπάρουν τον επισκέπτη και όλα αυτά την άνοιξη. Την εποχή όπου η φυσική ομορφιά της Κέρκυρας είναι πιο φωτεινή και χρωματιστή από ποτέ.

Πάσχα στην Κέρκυρα

Οι πασχαλινές εκδηλώσεις ξεκινούν από την Κυριακή των Βαΐων. Κατά παράδοση και από το 1630 πραγματοποιείται η Λιτάνευση του Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα με συνοδεία 18 φιλαρμονικών του νησιού. Η Λιτανεία αυτή γίνεται σε ανάμνηση της απαλλαγής του νησιού από την επιδημία πανώλης που είχε χτυπήσει την Κέρκυρα το 1829. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, το νησί προετοιμάζεται και ουσιαστικά μπαίνει στην τελική ευθεία για τις μεγάλες εκδηλώσεις του τελευταίου 3ημέρου. Οι ναοί σιγά σιγά γεμίζουν από πιστούς και οι μπάντες κάνουν τις τελευταίες τους πρόβες.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, ο πρώτος επιτάφιος ξεκινά στις 2.30 το μεσημέρι και κατά τη διάρκεια της ημέρας ξεκινούν και άλλοι από διάφορα σημεία. Τελευταίος κάνει την εμφάνιση του ο επιτάφιος της Μητροπόλεως ο οποίος συνοδεύεται από Φιλαρμονική ορχήστρα. Η εκκίνηση και η πομπή των επιταφίων γίνεται  πάντα με αυστηρό προγραμματισμό. Τελικός σκοπός είναι να διασταυρωθούν όλες στο κέντρο της Πόλης συνοδεία πάντα μοναδικών μουσικών που δίνουν στην τελετή μοναδικό χρώμα. Το Μεγάλο Σάββατο έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα μοναδικό έθιμο που κάνει το Πάσχα στην Κέρκυρα να ξεχωρίζει. Στις 11.00 ακριβώς στην πλατεία Λιστών οι κάτοικοι του νησιού, με συνοδεία τις καμπάνες που χτυπούν χαρμόσυνα, πετούν από τα μπαλκόνια τους τεράστια κανάτια με νερό, τους λεγόμενους “μπότηδες” δημιουργώντας ενθουσιασμό στο πλήθος.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για το Πάσχα στην Κέρκυρα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.