Πάτρα

Πάτρα – Οι πιο όμορφες εικόνες της

Ευρύτερα γνωστή ως καρναβαλικός προορισμός αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας που τη συνδέουν με την Ιταλία, η Πάτρα είναι ένας τόπος ιστορικός, μια πόλη με έντονους ρυθμούς και ζωή, μια πόλη που αξίζει κανείς να τη ζήσει και να την ανακαλύψει. Οι ομορφιές και τα μυστικά της εκτείνονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της και προσκαλούν τον επισκέπτη να τα γνωρίσει. Αν ο δρόμος σας σας φέρει προς την Πάτρα, δεν θα πρέπει να παραλείψετε να θαυμάσετε τα σημαντικότερά της σημεία.

Πάτρα – Τα μέρη που πρέπει να ανακαλύψεις

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας βρίσκεται στα βόρεια της πόλης και φιλοξενεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της. Για όσους αρέσκονται να μαθαίνουν τις καταβολές και την προέλευση της κάθε περιοχής, μια επίσκεψη στο μουσείο κρίνεται απαραίτητη.

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Το επίσημό της όνομα είναι Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης και συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα. Τα έργα κατασκευής της ολοκληρώθηκαν το 2004 όπου και παραδόθηκε στην κυκλοφορία. Το θέαμα της γέφυρας ειδικά το βράδυ που είναι φωτισμένη, είναι μοναδικό.

Αχάια Clauss

Η ΑΧΑΪΑ CLAUSS είναι η πρώτη ελληνική οινοποιία η οποία δραστηριοποιείται από το 1861. Ιδρυτής της ήταν ο Βαυραός Gustav Clauss. Τα κτίρια της βρίσκονται περίπου 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, στις παρυφές του Παναχαϊκού όρους. Περνώντας κανείς την επιβλητική της πύλη θα βρεθεί αυτόματα σε ένα μέρος το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τους λάτρεις του κρασιού, αλλά και για ανθρώπους που δεν έχουν έντονη επαφή με αυτό.

Μεσαιωνικό Κάστρο Πάτρας

Περίπου 800 μέτρα από την ακτή, σε ένα λόφο του όρους Παναχαϊκό, από το 600 μ.Χ. βρίσκεται το Μεσαιωνικό κάστρο της Πάτρας, χτισμένο από τον Ιουστινιανό. Μέσα από τα τείχη του βρίσκεται μια έκταση περίπου 22 στρεμμάτων ενώ ολόκληρο το σύμπλεγμα των οχυρωμάτων του αποτελούσε ένα αποτελεσματικό αμυντικό πλεονέκτημα για την πόλη εως και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Ο Φάρος της Πάτρας

Αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης αν και είναι πλέον ομοίωμα. Ο αρχικός Φάρος βρισκόταν στο μόλο του Αγίου Νικολάου μέχρι το 1972 όπου κατεδαφίστηκε. Το 1999 αποφασίστηκε να χτιστεί το ομοίωμά του, κοντά στο Ναό του Αγίου Ανδρέα όπου βρίσκεται σήμερα. Αναμφισβήτητα είναι ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα των Πατρών παρότι η χρησιμότητά του είναι καθαρά αισθητική και δεν έχει καμία ναυτική χρήση.

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *