πασχαλινές εξορμήσεις στις κυκλάδες

Πασχαλινή εξόρμηση στις Κυκλάδες

Είναι γεγονός, οι ημέρες του Πάσχα και η γιορτή της Ανάστασης, είναι πραγματικά ξεχωριστές όταν τις ζεις σε νησί! Το ταξίδι με το πλοίο και η αύρα της θάλασσας, μας κάνουν να σκεφτόμαστε καλοκαίρι. Και φυσικά, δεν είναι μόνο η καλοκαιρινή διάθεση που κάνει το Πάσχα σε νησί τόσο όμορφο. Είναι και τα τοπικά έθιμα και οι παραδόσεις, που δίνουν ένα διαφορετικό, ιδιαίτερο χρώμα στο κάθε νησί. Ειδικά τα νησιά των Κυκλάδων, έχουν πολλά να μας δείξουν αυτές τις ημέρες. Πολλές διαφορετικές παραδόσεις που δίνουν έναν άλλο αέρα τις ημέρες αυτές. Έθιμα που θα μας κάνουν να γυρίσουμε πίσω με πολλές όμορφες και ξεχωριστές εικόνες. Πάμε λοιπόν για μια πασχαλινή εξόρμηση στις Κυκλάδες, παίρνοντας μία πρώτη ιδέα για το τι μας επιφυλάσσει το κάθε νησί.

Πασχαλινή Εξόρμηση στις Κυκλάδες

Σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά πασχαλινά έθιμα των Κυκλάδων, γίνεται στην Τήνο. Και αυτό δεν είναι άλλο από τη βύθιση του Επιταφίου. Από τη χώρα και όλα τα χωριά του νησιού, την τιμητική του έχει ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου ο οποίος οδηγείται προς την παραλία Καλάμια και μπαίνει στο νερό. Εκεί πραγματοποιείται δέηση για τους ναυτικούς και όσους έχουν πνιγεί. Από το νησάκι Χάνδρα δε, που βρίσκεται απέναντι, φωτίζουν τη βραδιά μεγάλοι σταυροί.

Και από την Μύκονο όμως τα έθιμα δεν λείπουν. Στο νησί των ανέμων, αναβιώνει την Κυριακή του Πάσχα ένα έθιμο που γίνεται και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας. Αποτελεί δηλαδή μια γενικότερη παράδοση. Μπροστά στη Μητρόπολη του νησιού, πραγματοποιείται το κάψιμο του ομοιώματος του Ιούδα.

Αλλά και στην Πάρο, οι ιδιαιτερότητες δεν λείπουν. Τη Μεγάλη Παρασκευή, οι επισκέπτες αφήνουν τις κοσμοπολίτικες Νάουσα και Παροικιά και κατευθύνονται στο χωριό Μάρπησσα. Εκεί, τα τελευταία 80 χρόνια λαμβάνει χώρα η αναπαράσταση της ζωής και των παθών του Χριστού. Αν μη τι άλλο ένα ξεχωριστό δρώμενο που συγκεντρώνει τα βλέμματα τόσο των επισκεπτών, όσο και των ντόπιων.

Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων για το Πάσχα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.