Πλαταμώνας Κάστρο

Πλαταμώνας

Προορισμός με πολλές χάρες και μοναδικά τοπία. Ο Πλαταμώνας βρίσκεται στο νομό Πιερίας, συγκεκριμένα στο νότιο άκρο του, στους ανατολικούς πρόποδες του Ολύμπου. Ουσιαστικά ανάμεσα από την Κατερίνη και τη Λάρισα. Η θέα και οι επιλογές που προσφέρει είναι μοναδικά, και για αυτό αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων παραθεριστών. Οι επισκέπτες του έρχονται κυρίως από τις γύρω μεγαλουπόλεις, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πλαταμώνας το καλοκαίρι

Η καρδιά του Πλαταμώνα τα καλοκαίρια βρίσκεται στην μεγάλη παραλία του. Παραλία η οποία βραβεύεται επί σειρά ετών με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης. Συνδυάζει το βότσαλο με την άμμο και είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες προσφέροντας στους λουόμενους όλες τις ανέσεις. Η παραλία του Πλαταμώνα ενδείκνυται κυρίως για οικογενειακές διακοπές. Δεν είναι όμως απαγορευτική σε όσους αναζητούν την διασκέδαση καθώς πλαισιώνεται από πολλά καφέ μπαρ αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή. Παράλληλα με τις χαρές της αμμουδιάς, οι επισκέπτες της παραλίας του Πλαταμώνα έχουν και μια μοναδική θέα να απολαύσουν καθώς το κύμα και το γαλάζιο της θάλασσας συνδυάζονται άψογα με τον μεγαλοπρεπή Όλυμπο.

Εξίσου γνωστό αξιοθέατο με την παραλία είναι και το κάστρο του Πλαταμώνα. Πρόκειται για κτίσμα του 10ου αιώνα μ.Χ. το οποίο παρ’ ότι έχει περάσει μεγάλο αριθμό επιθέσεων (η τελευταία μάλιστα στα νεότερα χρόνια, κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο) αποτελεί ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα στην Ελλάδα. Μέσα στο χώρο του Κάστρου, σώζεται ακόμα η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, η μοναδική που παραμένει ζωντανή από τις 5 συνολικά που υπήρχαν.

Ο Πλαταμώνας αποτελεί και αφετηρία για πολλές και ενδιαφέρουσες μίνι εκδρομές καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκονται πολλές όμορφες τοποθεσίες, ιστορικά μνημεία και άλλα σημαντικά αξιοθέατα. Αποτελεί λοιπόν χωρίς αμφιβολία έναν ιδανικό προορισμό τόσο για τους κατοίκους της Λάρισας και της Κατερίνης οι οποίοι τον τιμούν με το παραπάνω, όσο και για τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει για εσάς τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία για να γίνει η διαμονή σας στον Πλαταμώνα οικονομική!

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στον Πλαταμώνα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.