διακοπές στον πλαταμώνα και τη λεπτοκαρυά

Διακοπές στον Πλαταμώνα και τη Λεπτοκαρυά

Από τους πιο δημοφιλείς και αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της Βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ο νομός Πιερίας χαρακτηρίζεται από έναν υπέροχο συνδυασμό θάλασσας και βουνού που τον κάνει μοναδικό. Ατέλειωτες παραλίες, χρυσαφένιες αμμουδιές και γαλανά νερά, συνδυάζονται αρμονικά με την μεγαλοπρέπεια του Ολύμπου και δημιουργούν εικόνες σπάνιας ομορφιάς. Τι θα λέγατε λοιπόν για καλοκαιρινές διακοπές στον Πλαταμώνα και τη Λεπτοκαρυά; Ο απόλυτος συνδυασμός βουνού και θάλασσας σας περιμένει και αυτό το καλοκαίρι, ομορφότερος από ποτέ.

Καλοκαιρινές διακοπές στον Πλαταμώνα και τη Λεπτοκαρυά.

Πλαταμώνας

Το όνομά του σημαίνει «Πλατύς Γυαλός», και πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα μέρος που διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της χώρας. Η παραλία του Πλαταμώνα, βραβευμένη με γαλάζια σημαία, προσφέρει ό,τι ζητά ο επισκέπτης για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Διασχίζοντάς την κανείς, θα βρει ταβέρνες, beach bars, café, αλλά και θαλάσσια sports. Είναι ιδανική λοιπόν για κάθε γούστο και διάθεση.

Δεν είναι όμως μόνο η φυσική ομορφιά που κάνει τον Πλαταμώνα να ξεχωρίζει. Μία επίσκεψη στο διάσημο κάστρο του επιβάλλεται. Πρόκειται για ένα από τα πιο καλά διατηρημένα κάστρα στην Ελλάδα. Χτίστηκε τον 10ο μ.Χ αιώνα και βίωσε πολλές επιθέσεις και καταστροφές. Στο εσωτερικό του κάστρου μπορεί κανείς να θαυμάσει και την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Τη μοναδική που σώζεται σήμερα από τις συνολικά 5 που υπήρχαν.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στον Πλαταμώνα εδώ!

Λεπτοκαρυά

Λίγο πιο πάνω από τον Πλαταμώνα συναντούμε τη Λεπτοκαρυά. Εκεί θα σας εντυπωσιάσει η απέραντη αμμώδης παραλία της η οποία ξεπερνά σε μήκος τα 10 χιλιόμετρα. Είναι εύκολα προσβάσιμη για τον κόσμο, αλλά και ιδιαιτέρως φιλόξενη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως την «τιμούν» χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Στα περισσότερα σημεία της θα βρείτε όλες τις ανέσεις μιας οργανωμένης παραλίας, χωρίς όμως να απουσιάζουν και τα ανοργάνωτα μέρη της, όπου ο καθένας μπορεί να χαλαρώσει δίπλα στο κύμα. Ο δρόμος τη διασχίζει σχεδόν σε όλο της το μήκος, έτσι δίνεται η ευκαιρία για άμεση πρόσβαση οπουδήποτε. Για όσους αρέσκονται σε διαδρομές μέσα στη φύση, περίπατο και ποδηλασία, προτείνεται μια επίσκεψη στην Παλιά Λεπτοκαρυά. Η θέα από τους πρόποδες του Ολύμπου θα αποζημιώσει την οποιαδήποτε κούραση καθώς οι ορεινοί και ημιορεινοί οικισμοί στους πρόποδες της κατοικίας των Θεών αποτελούν σημεία εξαιρετικής ομορφιάς.

Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων στη Λεπτοκαρυά εδώ!

Αποδράσεις στην Πιερία: Πλαταμώνας – Λεπτοκαρυά – Λιτόχωρο

Ο νομός Πιερίας έχει τις δικές του ομορφιές και για αυτό θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους κατοίκους της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Επιλογή που σίγουρα δεν είναι άδικη αφού στα χωριά και τις κωμοπόλεις του μπορεί κανείς να βρει τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Μπορεί να βρει γραφικούς οικισμούς, βυζαντινούς ναούς αλλά και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Κυρίως όμως θα βρει φιλόξενους ανθρώπους, έτοιμους να μυήσουν τον επισκέπτη στα μυστικά του τόπου τους. Συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο το βουνό με τη θάλασσα, τον Όλυμπο με την ατελείωτη ακτογραμμή, δίκαια κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των επισκεπτών του, Ελλήνων και ξένων.

Πλαταμώνας

Παραλία Πλαταμώνα
Παραλία Πλαταμώνα

Η πρώτη περιγραφή του Πλαταμώνα, ότι δηλαδή πρόκειται για ένα χωριό με 2.000 μόνιμους κατοίκους, προφανώς τον αδικεί. Η αύξηση του πληθυσμού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε 14.000, φανερώνει πως στο μέρος αυτό υπάρχει κάποιο μυστικό. Υπάρχει κάτι που ξέρουν καλά όσοι τον έχουν επισκεφθεί, και με την πρώτη καλοκαιρινή μέρα επανέρχονται και γίνονται ένα με αυτόν.

Το όνομά του δεν είναι τυχαίο. Σύμφωνα με το λεξικό των Λίντελ-Σκοτ, Πλαταμώνας σημαίνει «πλατύς γιαλός». Πώς αλλιώς θα μπορούσε να ονομαστεί άλλωστε ένα μέρος που διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της χώρας. Μια παραλία-κόσμημα για την περιοχή, βραβευμένη με γαλάζια σημαία, την οποία μπορεί να θαυμάσει κανείς σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια από το κάστρο. Κατεβαίνοντας κανείς στην αμμουδιά, μπορεί να χαρεί όλες τις ανέσεις που προσφέρει η οργάνωσή της. Ταβέρνες, beach bars, café, θαλάσσια sports συνθέτουν έναν τουριστικό θησαυρό για κάθε γούστο και διάθεση.

Οι 2.000 μόνιμοι κάτοικοι του Πλαταμώνα νιώθουν περήφανοι για τον τόπο τους. Η αρμονική συνύπαρξη βουνού και θάλασσας, πράσινου και γαλάζιου τους επιτρέπει να νιώθουν έτσι. Ο Πλαταμώνας, εκτός από την εξαιρετική του παραλία, απλώνεται μέχρι τους πρόποδες του Ολύμπου, προσφέροντας ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς στους επισκέπτες.

Σε περίοπτη θέση βρίσκεται και το κάστρο του Πλαταμώνα. Ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κάστρα στην Ελλάδα. Κάστρο το οποίο από την περίοδο που χτίστηκε (10ο μ.Χ αιώνα) πέρασε μέσα από πολλές επιθέσεις και καταστροφές. Όχι τυχαία καθώς η στρατηγική του θέση αποτελούσε σημαντικό κίνητρο για χρησιμοποίησή του για οποιονδήποτε κατακτητή. Οι τελευταίες επιθέσεις εναντίον του κάστρου έγιναν ακόμα και κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Στο εσωτερικό του κάστρου μπορεί κανείς να θαυμάσει και την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Τη μοναδική που σώζεται σήμερα από τις συνολικά 5 που υπήρχαν.

Προορισμός με πολλές χάρες και μοναδικά τοπία. Ο Πλαταμώνας βρίσκεται στο νομό Πιερίας, συγκεκριμένα στο νότιο άκρο του, στους ανατολικούς πρόποδες του Ολύμπου. Ουσιαστικά ανάμεσα από την Κατερίνη και τη Λάρισα. Η θέα και οι επιλογές που προσφέρει είναι μοναδικά, και για αυτό αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων παραθεριστών. Οι επισκέπτες του έρχονται κυρίως από τις γύρω μεγαλουπόλεις, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πλαταμώνας το καλοκαίρι

Η καρδιά του Πλαταμώνα τα καλοκαίρια βρίσκεται στην μεγάλη παραλία του. Παραλία η οποία βραβεύεται επί σειρά ετών με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης. Συνδυάζει το βότσαλο με την άμμο και είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες προσφέροντας στους λουόμενους όλες τις ανέσεις. Η παραλία του Πλαταμώνα ενδείκνυται κυρίως για οικογενειακές διακοπές. Δεν είναι όμως απαγορευτική σε όσους αναζητούν την διασκέδαση καθώς πλαισιώνεται από πολλά καφέ μπαρ αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή. Παράλληλα με τις χαρές της αμμουδιάς, οι επισκέπτες της παραλίας του Πλαταμώνα έχουν και μια μοναδική θέα να απολαύσουν καθώς το κύμα και το γαλάζιο της θάλασσας συνδυάζονται άψογα με τον μεγαλοπρεπή Όλυμπο.

Εξίσου γνωστό αξιοθέατο με την παραλία είναι και το κάστρο του Πλαταμώνα. Πρόκειται για κτίσμα του 10ου αιώνα μ.Χ. το οποίο παρ’ ότι έχει περάσει μεγάλο αριθμό επιθέσεων (η τελευταία μάλιστα στα νεότερα χρόνια, κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο) αποτελεί ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα στην Ελλάδα. Μέσα στο χώρο του Κάστρου, σώζεται ακόμα η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, η μοναδική που παραμένει ζωντανή από τις 5 συνολικά που υπήρχαν.

Ο Πλαταμώνας αποτελεί και αφετηρία για πολλές και ενδιαφέρουσες μίνι εκδρομές καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκονται πολλές όμορφες τοποθεσίες, ιστορικά μνημεία και άλλα σημαντικά αξιοθέατα. Αποτελεί λοιπόν χωρίς αμφιβολία έναν ιδανικό προορισμό τόσο για τους κατοίκους της Λάρισας και της Κατερίνης οι οποίοι τον τιμούν με το παραπάνω, όσο και για τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει για εσάς τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία για να γίνει η διαμονή σας στον Πλαταμώνα οικονομική!

Προσφορές Ξενοδοχείων στον Πλαταμώνα

5* Cronwell Platamon Resort

Το Cronwell Platamon Resort
Το Cronwell Platamon Resort

Το Cronwell Platamon Resort είναι ένα πεντάστερο all inclusive ξενοδοχείο που προσφέρει μοναδικές ανέσεις για αξέχαστες διακοπές. Στους χώρους του θα βρείτε κέντρο spa, πισίνα με bar μέσα στο νερό αλλά και πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις. Στην ιδιωτική αμμώδη παραλία του υπάρχουν δωρεάν ξαπλώστρες για να χαρείτε με τον καλύτερο τρόπο τις ομορφιές της θάλασσας. Τα δωμάτια του Cronwell Platamon Resort διαθέτουν κομψή διακόσμηση και μεγάλα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, τα περισσότερα με θέα στη θάλασσα.

Kronos Hotel

Το Kronos Hotel
Το Kronos Hotel

Το ξενοδοχείο Κρόνος στον Πλαταμώνα προσφέρει επιλογές διαμονής για κάθε τύπο επισκέπτη! Διαθέτει σαράντα δίκλινα δωμάτια, δέκα τρίκλινα, οκτώ οικογενειακά με κουκέτες αλλά και δυο διαμερίσματα δυο υπνοδωματίων. Στον εξωτερικό του χώρο θα βρείτε πισίνα με μηχανισμούς υδρομασάζ για μια απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης.

4* San Panteleimon Hotel

Το San Panteleimon Hotel
Το San Panteleimon Hotel

Στην παραλία του Νέου Παντελεήμονα, στους πρόποδες του Ολύμπου και κάτω από το Βυζαντινό Κάστρο του Πλαταμώνα, βρίσκουμε το San Panteleimon Hotel. Ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων που λειτουργεί στα πρότυπα οικογενειακής επιχείρησης. Διαθέτει 72 δωμάτια με 6 υπερπολυτελείς σουίτες, όλα πλήρως εξοπλισμένα με αυτόματο κλιματισμό, ψυγείο, δορυφορική τηλεόραση και μεγάλα μπαλκόνια με θεά τον Όλυμπο ή τη θάλασσα του Αιγαίου. Στο San Panteleimon Hotel θα βρείτε εστιατόριο, bar, pool bar μεγάλη και μικρή Πισίνα, παιδικό σαλόνι-παιδότοπο για τους μικρούς μας φίλους!

4* Olympus Thea Boutique Hotel

Το Olympus Thea Boutique Hotel
Το Olympus Thea Boutique Hotel

Με φόντο τον Όλυμπο και πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, το, τεσσάρων αστέρων, Olympus Thea Boutique Hotel. Στους χώρους του θα βρείτε 2 εξωτερικές πισίνες, κήπο και εστιατόριο με υπαίθρια βεράντα. Τα δωμάτια του είναι διακοσμημένα σε γήινους τόνους και διαθέτουν κρεβάτια Cocomat. Απολαύστε την ηχομόνωση που προσφέρουν και επιλέξτε μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα ή στο βουνό. Στα πολυτελή δωμάτια του Olympus Thea Boutique Hotel θα βρείτε δορυφορική τηλεόραση, δωρεάν Wi-Fi και μίνι μπαρ. Διατίθενται δωμάτια που επικοινωνούν εσωτερικά, καθώς και δωμάτια κατάλληλα για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στον Πλαταμώνα εδώ!

Λεπτοκαρυά

Άποψη της Λεπτοκαρυάς και του Ολύμπου από το λιμάνι του Πλαταμώνα
Άποψη της Λεπτοκαρυάς και του Ολύμπου από το λιμάνι του Πλαταμώνα

Ανεβαίνοντας βόρεια, βρίσκει κανείς την Λεπτοκαρυά. Με την εξίσου απέραντη αμμώδη παραλία η οποία ξεπερνά σε μήκος τα 10 χλμ, είναι εύκολα προσβάσιμη και ιδιαιτέρως φιλόξενη προς τους χιλιάδες επισκέπτες που την τιμούν κάθε χρόνο. Στα περισσότερα σημεία της είναι οργανωμένη και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά και τις ανέσεις που έχει ανάγκη ο παραθεριστής. Ο δρόμος τη διασχίζει σχεδόν σε όλο της το μήκος δίνοντας έτσι την ευκαιρία για εύκολη πρόσβαση σε οποιοδήποτε σημείο της. Λίγο πιο βόρεια μπορεί να συναντήσει κανείς την παλιά Λεπτοκαρυά, όπου προσφέρεται για μοναδικές διαδρομές μέσα στη φύση, περίπατο, ποδηλασία ακόμα και 4Χ4. Το μόνο σίγουρο είναι πως η θέα από τους πρόποδες του Ολύμπου θα αποζημιώσει την οποιαδήποτε κούραση καθώς οι ορεινοί και ημιορεινοί οικισμοί στους πρόποδες της κατοικίας των Θεών αποτελούν σημεία εξαιρετικής ομορφιάς.

Προσφορές ξενοδοχείων στη Λεπτοκαρυά

4* Poseidon Palace

Προσφορές ξενοδοχείων στη Λεπτοκαρυά - το 4* Poseidon Palace
Το 4* Poseidon Palace

Στην παραλία της Λεπτοκαρυάς και σε μια έκταση 65 στρεμμάτων, βρίσκουμε το ξενοδοχείο Poseidon Palace. Σε απόσταση αναπνοής από τους πρόποδες του Ολύμπου, συνδυάζει την υπέροχη θέα στην θάλασσα με την επιβλητική παρουσία του μυθικού βουνού. Το Poseidon Palace αποτελείται από επτά ανεξάρτητα διώροφα κτίρια, με όμορφα, φωτεινά και άνετα δωμάτια, όλων των τύπων, για κάθε γούστο. Είναι επιπλωμένα με ωραία και λειτουργικά έπιπλα, με καλόγουστο διάκοσμο, βεράντες με θέα στην θάλασσα και το βουνό του Ολύμπου. Ιδανικό για οικογένειες, παρέες και ζευγάρια, που θέλουν να χαλαρώσουν, μέσα σε ένα ήρεμο, δροσερό, φυσικό περιβάλλον, έχοντας, παράλληλα, τη δυνατότητα για εύκολες και γρήγορες εξορμήσεις προς κάθε κατεύθυνση και κάθε ενδιαφέρον.

4* Bomo Olympus Grand Resort

Το 4* Bomo Olympus Grand Resort

Το Bomo Olympus Grand Resort βρίσκεται 2 λεπτά με τα πόδια από την οργανωμένη παραλία της Λεπτοκαρυάς, προσφέροντας μοντέρνα bungalows και δωμάτια. Βρίσκεται σε μια γραφική τοποθεσία στους πρόποδες του Ολύμπου και έχει θέα στη θάλασσα. Τα ευρύχωρα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με σύγχρονες ανέσεις, ενώ περιλαμβάνουν και ευρύχωρο ιδιωτικό μπαλκόνι. Καθημερινά σερβίρεται πλούσιος μπουφές πρωινού. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον πρωινό καφέ τους, θαυμάζοντας την όμορφη θέα στη θάλασσα. Μπορείτε να χαλαρώσετε σε μια από τις 2 εξωτερικές πισίνες. Τόσο στην παραλία όσο και στην πισίνα υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Προσφορές ξενοδοχείων στην Λεπτοκαρυά

Λιτόχωρο

Στους πρόποδες του ψηλότερου Ελληνικού βουνού, της κατοικίας των θεών, του μυθικού Ολύμπου, στα ανατολικά και σε υψόμετρο 300 μέτρων βρίσκεται το Λιτόχωρο. Κρυμμένο ανάμεσα στα μοναδικά χρώματα της φύσης, κοντά στις ακτές της Πιερίας. Αποτελεί ένα φανταστικό συνδυασμό γραφικότητας, παράδοσης και φιλοξενίας. Η θέση που βρίσκεται, επιτρέπει στον επισκέπτη να χαρεί και τη θάλασσα, αλλά και το βουνό. Για το λόγο αυτό αποτελεί ιδανικό προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου. Ειδικότερα για τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας, το Λιτόχωρο είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Η απόστασή του από τη Θεσσαλονίκη είναι μόλις 92 χιλιόμετρα και αυτό το καθιστά εύκολα και γρήγορα προσβάσιμο.

Λιτόχωρο

Η θέση του, στους πρόποδες του Ολύμπου, το καθιστά ιδανικό για όσους ξεκινούν την αναρρίχηση και την εξερεύνηση του βουνού των θεών. Από εκεί ξεκινούν όλες οι προσπάθειες των ανθρώπων που έχουν σκοπό την κατάκτηση της κορυφής. Προσφέρεται όμως και για μια απλή βόλτα στο βουνό του Ολύμπου για να απολαύσει κανείς τη θέα από ψηλά. Η μαγεία της φύσης, προσφέρεται απλόχερα σε ολόκληρη τη διαδρομή. Ένας από τους λόγους που οι περισσότεροι προτιμούν να καταλύσουν στο Λιτόχωρο πριν την δύσκολη ανάβαση, είναι η εύκολη πρόσβαση καθώς απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από την Εθνική οδό.

Για την ονομασία του υπάρχουν πολλές ιστορίες. Τόσες όσοι και οι διαφορετικοί τρόποι γραφής του καθώς κάποτε το Λιτόχωρο αναφερόταν και ως Λυτόχωρο ή Λητόχωρο. Η προέλευση της σημερινής ονομασίας προέρχεται πιθανότατα από την παραφθορά της λέξης «Λιθόχωρος» που σημαίνει τόπος με πολλές πέτρες.

Το Λιτόχωρο διαθέτει μεγάλη τουριστική υποδομή. Ο επισκέπτης θα βρει πληθώρα ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων για κάθε γούστο, ενώ στη βόλτα του θα βρει ταβέρνες, εστιατόρια καθώς και καφετέριες και bar για να περάσει ευχάριστα την ώρα του. Όποια και να είναι η αφορμή, είτε η κατάκτηση του Ολύμπου, είτε απλά ένα όμορφο Σαββατοκύριακό, το Λιτόχωρο αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για απόδραση.

Το γραφικό Λιτόχωρο στους πρόποδες του Ολύμπου.
Το γραφικό Λιτόχωρο στους πρόποδες του Ολύμπου.

Αφήνοντας μακρυά την ακτογραμμή και τις αμμουδιές, 10 χιλιόμετρα βόρεια της παραλίας της Λεπτοκαρυάς, βρίσκουμε το Λιτόχωρο. Χτισμένο στις Ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου, οι ντόπιοι το αποκαλούν «Πύλη των Θεϊκών κατοικιών».

Το Λιτόχωρο αποτελεί για πολλούς επισκέπτες το ορμητήριο για την ανάβαση και κατάκτηση του Ολύμπου. Η θέα του μεγαλύτερου βουνού της Ελλάδας δεσπόζει από το κάθε σημείο του Λιτοχωρίου αυτό και θυμίζει τους λόγους που θεωρείται η κατοικία των θεών.

Στο γραφικό, γεμάτο αρχοντικές οικίες παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, κέντρο του χωριού, ο επισκέπτης μπορεί να περιδιαβεί τα στενά δρομάκια και να ταξιδέψει στις εποχές. Επίσης, μέσα από τις πολλές ταβέρνες και εστιατόρια μπορεί να δοκιμάσει τη νοστιμιά της Μακεδονικής κουζίνας ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω υπάρχει ένα από τα μέρη που αξίζει να επισκεφθεί κανείς, το φαράγγι του Ενιπέα, ένα από τα πιο όμορφα φυσικά τοπία της χώρας.

Τρία από τα πιο γραφικά, πιο όμορφα και ενδιαφέροντα χωριά, που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, ξεκούραση και μοναδικό θέαμα, συγκροτούν ένα εκπληκτικό μείγμα εμπειριών για τον ταξιδιώτη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η Πιερία είναι ο αγαπημένος προορισμός πολλών Ελλήνων.

Φθινοπωρινή βόλτα στο Λιτόχωρο

Η γραφικότητα του χωριού, τα παραδοσιακά του σπίτια αλλά και η φύση που το περιβάλλει, κατατάσσουν το Λιτόχωρο σε ένα από τα ομορφότερα χωριά στην Ελλάδα. Η προνομιακή του θέση, σε υψόμετρο 300 μέτρων κάτω από την κατοικία των θεών, του επιτρέπει να έχει μοναδική θέα, τόσο στις μεγαλοπρεπείς κορυφές, όσο και στις ακτές της Πιερίας. Πράσινο (ή λευκό του χιονιού ανάλογα με την εποχή) και γαλάζιο της θάλασσας συνδυάζονται άψογα στο Λιτόχωρο. Εσείς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κοιτάξετε από τη σωστή πλευρά.

Η τουριστική υποδομή του είναι πολύ ανεπτυγμένη. Έτσι, σας προσφέρει πολλές και ξεχωριστές προτάσεις για διανυκτέρευση. Την ημέρα, μπορείτε να απολαύσετε μοναδικής ομορφιάς βόλτες στην καταπράσινη φύση. Μπορείτε να γεμίσετε ολόκληρη την ημέρα σας με όμορφους περιπάτους γεμάτους εικόνες σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Αλλά και το ίδιο το χωριό στο κέντρο του, δεν στερείται ομορφιάς. Μετά την βόλτα σας στη φύση, πολλές παραδοσιακές ταβέρνες και γραφικά καφενεία σας περιμένουν για να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε τοπικές σπεσιαλιτέ.

Προσφορές ξενοδοχείων στο Λιτόχωρο

Αφού θα έχετε μια ολόκληρη ημέρα με βόλτες και περίπατο στη φύση, σας αξίζει μια διαμονή που πραγματικά θα σας ξεκουράσει. Μια διαμονή σε ένα ξενοδοχείο που θα διαθέτει την πολυτέλεια να σας προσφέρει πραγματικά μοναδικές στιγμές. Μέσα στις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr για το Λιτόχωρο, έχετε τη δυνατότητα να κλείσετε τη διαμονή σας στο 4* Olympus Mediterranean Boutique Hotel . Εκεί, θα γοητευτείτε από το περιβάλλον του ξενοδοχείου. Μπορείτε να κάνετε τις βουτιές σας και να ξεκουραστείτε στην πισίνα, να δοκιμάσετε το spa και τις υπηρεσίες μασάζ ενώ στο σαλόνι θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το ποτό σας δίπλα στο τζάκι.

Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για το Λιτόχωρο!

Κατερίνη, Λιτόχωρο και Πλαταμώνας

Τρεις από τους αγαπημένους προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, ο καθένας για ξεχωριστό λόγο. Ειδικά αν είστε κάτοικος του βόρειου μισού της χώρας, σίγουρα κάποια στιγμή έχετε περάσει ή μείνει σε κάποιον από τους τρεις. Πρόκειται για τρεις τοποθεσίες που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Όλες τους βρίσκονται στη σκιά του Ολύμπου. Τι θα λέγατε να μεταφερθούμε και εμείς νοερά κάτω από τη σκιά του υψηλότερου βουνού της Ελλάδας και να ταξιδέψουμε στις τρεις αυτές πόλεις; Κατερίνη, Λιτόχωρο και Πλαταμώνας μας περιμένουν.

Κατερίνη

Πρόκειται για μια όμορφη και σύγχρονη πόλη, ιδανική για επίσκεψη όλες τις εποχές του χρόνου. Η ομορφιά αλλά και οι επιλογές που προσφέρει ξεπερνούν τα στενά όρια του δήμου της. Η Κατερίνη μπορεί να αποτελέσει βάση για πολλές και όμορφες κοντινές αποδράσεις. Με βάση λοιπόν την Κατερίνη μπορείτε να επισκεφθείτε το χιονοδρομικό κέντρο στο Ελατοχώρι, το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου και άλλα πολλά μέρη με αξιοθέατα που αγγίζουν διαφορετικά ενδιαφέροντα. Η ομορφιά της Κατερίνης όμως βρίσκεται και μέσα στο κέντρο της. Αφιερώστε αρκετό από τον χρόνο σας κι περπατήστε τα στενά της, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα βγείτε χαμένοι. Όσο για τη διαμονή; Το ekdromi.gr έχει φροντίσει και σας έχει εξασφαλίσει τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην πόλη της Κατερίνης. Βρείτε τις προτάσεις μας εδώ!

Λιτόχωρο

Ένα πανέμορφο χωριό στους πρόποδες του Ολύμπου, το οποίο επισκέπτονται συχνά όσοι θέλουν να ανέβουν στην υψηλότερη κορυφή της χώρας. Κι όμως η υπέροχη αυτή τοποθεσία έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της. Ένα κράμα γραφικότητας και παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, σε συνδυασμό με την απέραντη φυσική ομορφιά, συνθέτουν το όμορφο αυτό παζλ που ονομάζεται Λιτόχωρο. Βρείτε και εδώ μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων αποκλειστικά από το ekdromi.gr.

Πλαταμώνας

Κι όμως, δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι. Εντάξει, πρόκειται για έναν προορισμό που είναι δημοφιλής κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο Πλαταμώνας παρ’ όλα αυτά έχει μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή ομορφιά και τον χειμώνα. Κάτω από τη σκιά του Ολύμπου, θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε το διάσημο κάστρο του, το σημαντικότερο ιστορικό μνημείο της περιοχής, αλλά και να χαλαρώσετε δίπλα στη φύση. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα γεμίσετε με όμορφες εικόνες και αναμνήσεις. Οι προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr για τον Πλαταμώνα βρίσκονται εδώ!

Πάσχα στην Πιερία – Πλαταμώνας

Στους ανατολικούς πρόποδες του Ολύμπου είναι τοποθετημένος σχεδόν αριστοτεχνικά ο Πλαταμώνας. Με χαρακτηριστικό του γνώρισμα την μεγάλη παραλία του (βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία). Η καρδιά του Πλαταμώνα χτυπά κατά μήκος της παραλίας με υπέροχες ταβέρνες, εστιατόρια, cafe και bar. Ταυτόχρονα, από πίσω ορθώνεται ο επιβλητικός Όλυμπος. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και χαρακτηριστικά θεάματα που προσφέρει ο Πλαταμώνας. Τον μοναδικό αυτό συνδυασμό της θάλασσας με το βουνό. Του γαλάζιου με το πράσινο. Παράλληλα, κατά την επίσκεψη στον Πλαταμώνα, δεν θα πρέπει να λησμονήσει κανείς μια επίσκεψη στο διάσημο κάστρο του. Χτισμένο από τον 10ο αιώνα, αποτελεί ένα από τα πιο καλά διατηρημένα κάστρα στην Ελλάδα.

Προσφορές ξενοδοχείων στον Πλαταμώνα

Για τις φετινές πασχαλινές διακοπές σας στον Πλαταμώνα, το ekdromi.gr εξασφάλισε και σας προσφέρει 2 φανταστικές προσφορές. Εάν θέλετε να ζήσετε μια πραγματικά ξεχωριστή διαμονή με φόντο τον Όλυμπο αλλά και θέα στη θάλασσα, τότε δοκιμάστε το Olympus Thea Boutique Hotel. Μοναδική θέα, 2 εξωτερικές πισίνες, κήπος και εστιατόριο είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Για τη διαμονή σας, προσφέρονται μοναδικής αισθητικής δωμάτια, διακοσμημένα σε γήινους τόνους, καθώς και κρεβάτια Cocomat.

Εάν θέλετε να συνδυάσετε τις παροχές ενός resort και ενός city ξενοδοχείου, τότε το ιδανικό μέρος για εσάς είναι το Kronos Hotel. Διαθέτει δωμάτια που προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις ενώ στον εξωτερικό του χώρο μπορείτε να βρείτε θερμαινόμενη πισίνα και με οκτώ μηχανισμούς υδρομασάζ!

Ο Πλαταμώνας το Πάσχα σας περιμένει! Εσείς δεν έχετε παρά να διαλέξετε την προσφορά που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες μέσα από τις πασχαλινές προτάσεις του ekdormi.gr!

Πάσχα στη Λεπτοκαρυά

Ένα από τα κύρια αξιοθέατα της Λεπτοκαρυάς είναι οι όμορφες παραλίες της. Η πόλη διαθέτει αρκετές παρθένες παραλίες που είναι ιδανικές για κολύμπι, ηλιοθεραπεία και χαλαρωτικές βόλτες την άνοιξη. Η πιο δημοφιλής παραλία στη Λεπτοκαρυά είναι η κεντρική παραλία, η οποία εκτείνεται για αρκετά χιλιόμετρα κατά μήκος της ακτής. Τα κρυστάλλινα νερά και η μαλακή άμμος την καθιστούν ιδανικό σημείο για οικογένειες με παιδιά, καθώς και για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Εκτός από τις παραλίες της, είναι επίσης γνωστή για την εκπληκτική θέα των βουνών της. Η πόλη βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, του ψηλότερου βουνού της Ελλάδας και πατρίδας των αρχαίων Ελλήνων θεών. Οι επισκέπτες της μπορούν να απολαύσουν την πανοραμική θέα του βουνού από διάφορα σημεία της πόλης. Για όσους ενδιαφέρονται για πεζοπορία, υπάρχουν πολλά μονοπάτια που οδηγούν στους πρόποδες του βουνού και προσφέρουν εκπληκτική θέα στο γύρω τοπίο.

Παράλληλα, η Λεπτοκαρυά αποτελεί και έναν εξαιρετικό προορισμό για τους λάτρεις της ιστορίας. Η πόλη έχει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και υπάρχουν αρκετοί αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία στα οποία μπορεί να μάθει κανείς την ιστορία όλης της περιοχής. Είναι επίσης γνωστή για τη ζεστή φιλοξενία και τη νόστιμη κουζίνα της. Διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια και ταβέρνες που προσφέρουν παραδοσιακά ελληνικά πιάτα φτιαγμένα με φρέσκα, τοπικά υλικά. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πιάτα με θαλασσινά, ψητά κρέατα, χορτοφαγικές επιλογές, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από τοπικά κρασιά και αποστάγματα. Είναι ένα κρυμμένο στολίδι στη βόρεια Ελλάδα που προσφέρει κάτι για όλους. Είτε ψάχνετε για χαλαρωτικές πασχαλινές διακοπές, είτε για πεζοπορική περιπέτεια, είτε για μια πολιτιστική εμπειρία, η Λεπτοκαρυά τα έχει όλα. Με την εκπληκτική φυσική ομορφιά, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τη ζεστή φιλοξενία της, δεν είναι περίεργο που αυτή η γοητευτική παραθαλάσσια πόλη γίνεται γρήγορα ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα. Ζήστε ένα συναρπαστικό Πάσχα στη Λεπτοκαρυά γεμάτο έντονες συγκινήσεις και χωρίς περιορισμούς με τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων του Ekdromi.gr.

About Ekdromi.gr