Σέρρες - Λίμνη Κερκίνη

Σέρρες

Ο νομός Σερρών, αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας. Διαθέτει πλήθος επιλογών και αξιοθέατα για κάθε τύπο ταξιδιώτη. Πρωτεύουσα του νομού είναι οι Σέρρες (η πόλη των Σερρών). Οι Σέρρες αποτελούν βάση για πολλές μικρές ή μεγαλύτερες εξορμήσεις στις ομορφιές του νομού.

Ο νομός Σερρών συνορεύει με την Π.Γ.Δ.Μ. και τη Βουλγαρία από τα βόρειά του, και με τους νομούς Δράμας και Καβάλας από την ανατολική του πλευρά ενώ από την Αθήνα απέχει 615 χιλιόμετρα.

Σέρρες

Οι ομορφιές του Νομού Σερρών απευθύνονται σε όλα τα γούστα και σε κάθε τύπο επισκέπτη. Έχοντας μαζί αυτοκίνητο (προτείνεται στην περίπτωση που θέλετε να εξερευνήσετε ολόκληρο τον νομό) μπορείτε να περιπλανηθείτε στα φυσικά κάλλη της περιοχής. Να γνωρίσετε τα βουνά, τα δάση και τους υγρότοπούς της. Να κάνετε τις βόλτες σας στην πόλη που είναι γεμάτη ζωή με cafes, clubs και εντυπωσιακές γαστρονομικές προτάσεις. Να δείτε τα μικρά γύρω χωριά, να θαυμάσετε αρχαιολογικούς χώρους και να παίξετε με το χιόνι.

Από τους πιο όμορφους προορισμούς του Νομού Σερρών είναι η λίμνη Κερκίνη. Πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε το 1932 με την κατασκευή του φράγματος στο Στρυμόνα. Σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς υγρότοπους στην Ελλάδα. Εκεί ζει μεγάλος αριθμός ειδών και αποτελεί στάση για πολλά σπάνια πουλιά.

Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ ο νομός Σερρών διαθέτει και χιονοδρομικό κέντρο. Μην ξεχάσετε λοιπόν να κάνετε μια επίσκεψη στο Λαϊλιά, για να χαρείτε το παιχνίδι με το χιόνι και να δοκιμάσετε σκι και snowboard. Αλλά και στην περίπτωση που θέλετε να απολαύσετε την ομορφιά του τοπίου από μια πιο ζεστή γωνία, το χιονοδρομικό διαθέτει σαλέ και καφετέρια με πολύ καλό φαγητό.

Για όσους θέλουν να συνδυάζουν τις εκδρομές τους με την επίσκεψη αρχαιολογικών χώρων, ένα από τα πιο ιστορικά σημεία του νομού είναι η Αμφίπολη. Η Αμφίπολη στην αρχαιότητα ήταν από τις πλέον σημαντικές πόλεις της Μακεδονίας. Για το λόγο αυτό διαθέτει έναν πολύ ενδιαφέροντα αρχαιολογικό χώρο. Επίσης μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και το παραδοσιακό χαμάμ στο Άγκιστρο το οποίο χρονολογείται περίπου στο 950 μ.Χ. το οποίο θεωρείται το παλαιότερο χαμάμ της Ελλάδας.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στις Σέρρες εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.