Το καρναβάλι στην Πάτρα

Το καρναβάλι στην Πάτρα

Η περίοδος του καρναβαλιού πλησιάζει και ο κόσμος προβάρει τις αμφιέσεις του. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας πραγματοποιούνται σχετικές εκδηλώσεις με σκοπό να χαρίσουν στιγμές χαράς και γέλιου σε μικρούς και μεγάλους. Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια οι καρναβαλικές εκδηλώσεις αυξάνονται σε όλη την Ελλάδα. Κάθε τοπικό καρναβάλι έχει πίσω του μια μεγάλη ή μικρή ιστορία. Είτε μια παράδοση ετών, είτε μια νεότερη προσπάθεια του εκάστοτε δήμου να προσκαλέσει πλήθος κόσμου. Να δημιουργήσει δηλαδή ένα επιπλέον κίνητρο για επίσκεψη.

Η αλήθεια είναι πάντως πως, ανεξάρτητα από το πλήθος των πόλεων που επιλέγουν να δημιουργήσουν καρναβαλικές εκδηλώσεις, και μόνο στο άκουσμα της λέξης «Καρναβάλι» το μυαλό μας πηγαίνει σε έναν προορισμό, και αυτός δεν είναι άλλος από την Πάτρα. Η Πάτρα λοιπόν αποτελεί την πόλη που, κάθε χρόνο, συντελείται το μεγαλύτερο καρναβάλι της Ελλάδας. Καρναβάλι με χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα. Με πλήθη που συρρέουν με σκοπό να μεταμφιεστούν και να διασκεδάσουν χορεύοντας στους δρόμους της πόλης. Μιας πόλης που ειδικά εκείνες τις μέρες έχει φορέσει τα γιορτινά της και ζει στους ρυθμούς των μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών της. Μια πόλη που η μουσική και ο χορός δεν σταματούν ποτέ.

Το καρναβάλι στην Πάτρα

Η τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού για το 2016 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου (όπως κάθε χρόνο) στις 9.00 το βράδυ. Εκεί βρέθηκαν χιλιάδες κόσμου για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να δώσουν το έναυσμα για την επίσημη έναρξη του καρναβαλιού. Το κέφι κρατάει μέχρι την κορύφωση των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς. Εκεί θα λάβει χώρα η νυχτερινή παρέλαση που γίνεται το Σάββατο, αλλά και την μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και των πληρωμάτων που γίνεται κάθε χρόνο την Κυριακή. Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι εορτασμοί ολοκληρώνονται με το τελετουργικό κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στο λιμάνι της Πάτρας. Φέτος, η μεγάλη παρέλαση και το τελετουργικό της λήξης θα γίνει την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016.

Συμμετοχή στο Καρναβάλι

Για όσους θέλουν να λάβουν μέρος στο καρναβάλι της Πάτρας, συμμετέχοντας σε κάποιο από τα πολυάριθμα γκρουπς που παίρνουν μέρος στην παρέλαση, ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνουν ένα ταξίδι μέχρι την Πάτρα περίπου ένα μήνα πριν. Τότε θα επισκεφθούν την Καρναβαλική Έκθεση Στολών. Εκεί μπορούν να περιηγηθούν σε όλα τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση. Μπορούν να δουν τις στολές, να μάθουν τις τιμές και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θα τους είναι χρήσιμη για την εγγραφή και τη συμμετοχή τους στους εορτασμούς.

Ο ενθουσιασμός, το κέφι και η φαντασία είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κάποιος όταν συμμετέχει στο καρναβάλι. Άλλωστε, πάντα η ψυχή των εκδηλώσεων είναι οι χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις αυτών των ημερών. Η πόλη της Πάτρας φοράει τα γιορτινά της και σας περιμένει!

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στην Πάτρα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.