πάτρα

Εορταστικοί προορισμοί κοντά στην Πάτρα

Για τους κατοίκους της Πάτρας που θέλουν να περάσουν τις φετινές γιορτές σε έναν κοντινό στην πόλη τους προορισμό, οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες. Είναι γνωστό πως η Πελοπόννησος φημίζεται για τα γραφικά και σπάνιας ομορφιάς χωριά της. Χωριά τα οποία κεντρίζουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για τις ημέρες των γιορτών. Δεν είναι όμως μόνο οι προορισμοί της Πελοποννήσου που προσφέρονται για κοντινές αποδράσεις. Περνώντας από την Πάτρα τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, σε μικρή απόσταση βρίσκει κανείς πραγματικά διαμάντια για να περάσει όμορφα και διαφορετικά τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ας δούμε μαζί ποιοι είναι οι ομορφότεροι εορταστικοί προορισμοί κοντά στην Πάτρα.

Εορταστικοί προορισμοί κοντά στην Πάτρα

Ρίο

γέφυρα_ριο_αντιρριο_ekdromi_blog

Η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Θέλετε να ξεφύγετε για λίγο, να ζήσετε τις ανέσεις και τη φιλοξενεία ενός πραγματικά ξεχωριστού καταλύματος. Θέλετε να νιώσετε την αίσθηση της πολυτέλειας. Θέλετε όμως ταυτόχρονα να είστε δίπλα στην πόλη για να μην χάσετε την επαφή σας με τα εορταστικά δρώμενα. Τότε σίγουρα ο ιδανικός προορισμός για εσάς είναι το Ρίο. Στο, τεσσάρων αστέρων, Porto Rio Hotel & Casino θα έχετε τη δυνατότητα να ζήσετε τις γιορτές σε ένα όμορφο και πολυτελές περιβάλλον, να δοκιμάσετε την τύχη σας και ταυτόχρονα να είστε μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης!

Καλάβρυτα

καλάβρυτα

Καλάβρυτα

Για εσάς που θέλετε οι γιορτές σας να συνδυάζουν παραδοσιακή γραφικότητα, ιστορία και χειμαρινά σπορ, τότε ο προορισμός σας είναι τα Καλάβρυτα. Σε αυτό το μοναδικό ορεινό χωριο, μπορείτε να πειραματιστείτε με το σκι και το snowboard στο σύγχρονο και πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο του. Μπορείτε να επισκεφθείτε σημεία μοναδικού ενδιαφέροντος και ομορφιάς, όπως ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος και η Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, αλλά και απλά να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και να γιορτάσετε τις όμορφες αυτέ ημέρες περπατώντας στα γραφικά του δρομάκια και απολαμβάνοντας την ξεχωριστή ομορφιά του. Βρείτε τις προσφορές του ekdromi.gr για τα Καλάβρυτα. Κάντε click εδώ!

Ορεινή Ναυπακτία

Ορεινή Ναυπακτία

Ορεινή Ναυπακτία

Περνάμε τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και κατευθυνόμαστε βόρεια. Σε λίγη ώρα βρισκόματε στα πανέμορφα τοπία της Ορεινής Ναυπακτίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ η Ορεινή Ναυπακτία αποτελείται από 45 χωριά. Εκεί θα παρασυρθείτε από την ομορφιά της φύσης και θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε πραγματικά ξεχωριστές ημέρες σε ένα από τα chalets που το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει για εσάς.

Πάτρα – Τα μέρη που πρέπει να ανακαλύψεις

Ευρύτερα γνωστή ως καρναβαλικός προορισμός αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας που τη συνδέουν με την Ιταλία, η Πάτρα είναι ένας τόπος ιστορικός, μια πόλη με έντονους ρυθμούς και ζωή, μια πόλη που αξίζει κανείς να τη ζήσει και να την ανακαλύψει. Οι ομορφιές και τα μυστικά της εκτείνονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της και προσκαλούν τον επισκέπτη να τα γνωρίσει. Αν ο δρόμος σας σας φέρει προς την Πάτρα, δεν θα πρέπει να παραλείψετε να θαυμάσετε τα σημαντικότερά της σημεία.

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας βρίσκεται στα βόρεια της πόλης και φιλοξενεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της. Για όσους αρέσκονται να μαθαίνουν τις καταβολές και την προέλευση της κάθε περιοχής, μια επίσκεψη στο μουσείο κρίνεται απαραίτητη.

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Το επίσημό της όνομα είναι Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης και συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα. Τα έργα κατασκευής της ολοκληρώθηκαν το 2004 όπου και παραδόθηκε στην κυκλοφορία. Το θέαμα της γέφυρας ειδικά το βράδυ που είναι φωτισμένη, είναι μοναδικό.

Αχάια Clauss

Η ΑΧΑΪΑ CLAUSS είναι η πρώτη ελληνική οινοποιία η οποία δραστηριοποιείται από το 1861. Ιδρυτής της ήταν ο Βαυραός Gustav Clauss. Τα κτίρια της βρίσκονται περίπου 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, στις παρυφές του Παναχαϊκού όρους. Περνώντας κανείς την επιβλητική της πύλη θα βρεθεί αυτόματα σε ένα μέρος το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τους λάτρεις του κρασιού, αλλά και για ανθρώπους που δεν έχουν έντονη επαφή με αυτό.

Μεσαιωνικό Κάστρο Πάτρας

Περίπου 800 μέτρα από την ακτή, σε ένα λόφο του όρους Παναχαϊκό, από το 600 μ.Χ. βρίσκεται το Μεσαιωνικό κάστρο της Πάτρας, χτισμένο από τον Ιουστινιανό. Μέσα από τα τείχη του βρίσκεται μια έκταση περίπου 22 στρεμμάτων ενώ ολόκληρο το σύμπλεγμα των οχυρωμάτων του αποτελούσε ένα αποτελεσματικό αμυντικό πλεονέκτημα για την πόλη εως και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Ο Φάρος της Πάτρας

Αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης αν και είναι πλέον ομοίωμα. Ο αρχικός Φάρος βρισκόταν στο μόλο του Αγίου Νικολάου μέχρι το 1972 όπου κατεδαφίστηκε. Το 1999 αποφασίστηκε να χτιστεί το ομοίωμά του, κοντά στο Ναό του Αγίου Ανδρέα όπου βρίσκεται σήμερα. Αναμφισβήτητα είναι ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα των Πατρών παρότι η χρησιμότητά του είναι καθαρά αισθητική και δεν έχει καμία ναυτική χρήση.

Ανακαλύψτε τις ομορφιές της Πάτρας

Η Πάτρα είναι μια πόλη που η ζωντάνια, η ιστορία και ο πολιτισμός της, την κάνουν ιδανικό προορισμό για όλα τα γούστα και όλες τις εποχές. Εκτός από “βασίλισσα του καρναβαλιού” είναι και μια πόλη που διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας, αλλά επίσης και σπουδαία αξιοθέατα που αξίζει να εξερευνήσετε. Περπατήστε στα στενά σοκάκια της και ανακαλύψτε τον έντονο χαρακτήρα και τις ομορφιές της. Ξεκινήστε από το μπαλκόνι της πόλης, το Δασύλλιο με τα πεύκα, ένα υπέροχο μέρος με θέα στο λιμάνι. Στα βόρεια της πόλης θα συναντήσετε το αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας που φιλοξενεί ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της. Στην κορυφή της πόλης θα συναντήσετε το Μεσαιωνικό κάστρο που είναι χτισμένο στο λόφο του Παναχαϊκού όρους σε απόσταση 800 μέτρων από την ακτή. Στα 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της, σε έναν καταπράσινο λόφο, θα συναντήσετε το εντυπωσιακό οινοποιείο Αχαΐα Clauss που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κρασιού. Αναμφισβήτητα το σήμα κατατεθέν της πόλης είναι ο Φάρος της. Είναι το αγαπημένο μέρος για μια αξέχαστη βόλτα στο ηλιοβασίλεμα. Παράλληλα αξίζει να επισκεφτείτε τον ναό του Αγίου Ανδρέα, την Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, το Χαμάμ, το Ρωμαϊκό Ωδείο και πολλά άλλα εντυπωσιακά σημεία της πόλης. Η Πάτρα φημίζεται επίσης για τις όμορφες πλατείες της όπου μπορείτε να κάνετε μικρές στάσεις από τις εξερευνήσεις σας και να ξεκουραστείτε σε ένα από τα πολλά καφέ ή εστιατόρια που θα συναντήσετε. Ανακαλύψτε τις ομορφιές της Πάτρας και απολαύστε τη διαμονή σας με τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων του Ekdromi.gr.

Προσφορές ξενοδοχείων στην Πάτρα

Mediterranee Hotel

Mediterranee Hotel 
 Ανακαλύψτε τις ομορφιές της Πάτρας
Το Mediterranee Hotel 
Στο κέντρο της Πάτρας βρίσκεται το Mediterranee Hotel. Είναι ένα ζεστό και φιλικό ξενοδοχείο που σας προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Διαθέτει κλιματισμό, στεγνωτήρα μαλλιών και μπανιέρα ή ντους. Η τοποθεσία είναι ιδανική και παρέχει εύκολη πρόσβαση σε όλα τα μέσα μεταφοράς. Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το λιμάνι και πολλά αξιοθέατα της πόλης. Το φιλόξενο και έμπειρο προσωπικό θα φροντίσει για να έχετε μια υπέροχη διαμονή που θα σας μείνει αξέχαστη.

Airotel Patras Smart Hotel

Airotel Patras Smart Hotel
Το Airotel Patras Smart Hotel 
Το Airotel Patras Smart Hotel βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από το κέντρο της Πάτρας. Ένα κτίριο σύγχρονου σχεδιασμού που αποτελείται από 51 δωμάτια εκ των οποίων τα 3 είναι λειτουργικά για άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι εξοπλισμένο με ηλιακούς θερμοσίφωνες, οικολογικούς υαλοπίνακες και θερμοπρόσοψη για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του κτιρίου. Απολαύστε τη διαμονή σας σε ένα μοντέρνο περιβάλλον με ευχάριστους και φιλόξενους ανθρώπους που θα φροντίσουν την κάθε σας ανάγκη. Ανακαλύψτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Πάτρα εδώ.

Το καρναβάλι στην Πάτρα

Η περίοδος του καρναβαλιού πλησιάζει και ο κόσμος προβάρει τις αμφιέσεις του. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας πραγματοποιούνται σχετικές εκδηλώσεις με σκοπό να χαρίσουν στιγμές χαράς και γέλιου σε μικρούς και μεγάλους. Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια οι καρναβαλικές εκδηλώσεις αυξάνονται σε όλη την Ελλάδα. Κάθε τοπικό καρναβάλι έχει πίσω του μια μεγάλη ή μικρή ιστορία. Είτε μια παράδοση ετών, είτε μια νεότερη προσπάθεια του εκάστοτε δήμου να προσκαλέσει πλήθος κόσμου. Να δημιουργήσει δηλαδή ένα επιπλέον κίνητρο για επίσκεψη. Η αλήθεια είναι πάντως πως, ανεξάρτητα από το πλήθος των πόλεων που επιλέγουν να δημιουργήσουν καρναβαλικές εκδηλώσεις, και μόνο στο άκουσμα της λέξης «Καρναβάλι» το μυαλό μας πηγαίνει σε έναν προορισμό, και αυτός δεν είναι άλλος από την Πάτρα. Η Πάτρα λοιπόν αποτελεί την πόλη που, κάθε χρόνο, συντελείται το μεγαλύτερο καρναβάλι της Ελλάδας. Καρναβάλι με χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα. Με πλήθη που συρρέουν με σκοπό να μεταμφιεστούν και να διασκεδάσουν χορεύοντας στους δρόμους της πόλης. Μιας πόλης που ειδικά εκείνες τις μέρες έχει φορέσει τα γιορτινά της και ζει στους ρυθμούς των μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών της. Μια πόλη που η μουσική και ο χορός δεν σταματούν ποτέ. Η τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού για το 2016 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου (όπως κάθε χρόνο) στις 9.00 το βράδυ. Εκεί βρέθηκαν χιλιάδες κόσμου για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να δώσουν το έναυσμα για την επίσημη έναρξη του καρναβαλιού. Το κέφι κρατάει μέχρι την κορύφωση των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς. Εκεί θα λάβει χώρα η νυχτερινή παρέλαση που γίνεται το Σάββατο, αλλά και την μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και των πληρωμάτων που γίνεται κάθε χρόνο την Κυριακή. Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι εορτασμοί ολοκληρώνονται με το τελετουργικό κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στο λιμάνι της Πάτρας. Φέτος, η μεγάλη παρέλαση και το τελετουργικό της λήξης θα γίνει την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016.

Συμμετοχή στο Καρναβάλι

Για όσους θέλουν να λάβουν μέρος στο καρναβάλι της Πάτρας, συμμετέχοντας σε κάποιο από τα πολυάριθμα γκρουπς που παίρνουν μέρος στην παρέλαση, ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνουν ένα ταξίδι μέχρι την Πάτρα περίπου ένα μήνα πριν. Τότε θα επισκεφθούν την Καρναβαλική Έκθεση Στολών. Εκεί μπορούν να περιηγηθούν σε όλα τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση. Μπορούν να δουν τις στολές, να μάθουν τις τιμές και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θα τους είναι χρήσιμη για την εγγραφή και τη συμμετοχή τους στους εορτασμούς. Ο ενθουσιασμός, το κέφι και η φαντασία είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κάποιος όταν συμμετέχει στο καρναβάλι. Άλλωστε, πάντα η ψυχή των εκδηλώσεων είναι οι χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις αυτών των ημερών. Η πόλη της Πάτρας φοράει τα γιορτινά της και σας περιμένει! Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στην Πάτρα εδώ!

About Ekdromi.gr