Καρναβάλι της Ύδρας

Το Καρναβάλι της Ύδρας

Πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Για μια εμπειρία ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Για αυτό το καρναβάλι της Ύδρας, προτείνεται σε ταξιδιώτες που έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν και άλλους, πιο mainstream αποκριάτικους προορισμούς. Ή μήπως όχι; Είτε έχετε λοιπόν στο ταξιδιωτικό “βιογραφικό” σας και άλλες επισκέψεις του αποκριάτικου τριημέρου, είτε απλά σας μαγεύει η προοπτική μιας νησιώτικης version των καρναβαλικών παρελάσεων, με φόντο τον κοσμοπολίτικο αέρα που αποπνέει από παντού στο υπέροχο αυτό νησί του Αργοσαρωνικού, το καρναβάλι της Ύδρας ανοίγει και φέτος τις πόρτες του για να αγκαλιάσει όλους τους επισκέπτες που θα το τιμήσουν. Να τους κάνει να μεθύσουν με νησιώτικους ρυθμούς, κέφι, πρωτότυπες μεταμφιέσεις και πολύ χορό.

Το καρναβάλι της Ύδρας – διαδρομή

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς. Η “εκκίνηση” δίνεται στην Πλατεία του Ναυάρχου Βότση. Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει ώστε η πομπή να διασχίσει πολλά σημαντικά και γνωστά μέρη του νησιού. Να ανέβει τα γνωστά σκαλάκια που χαρακτηρίζουν την Ύδρα, να περάσει από πλατείες και στενά. Για να φτάσει στην παραλία και να καταλήξει στην πλατεία της Ξερής Ελιάς. Εκεί, σύμφωνα με το έθιμο, ο Βασιλιάς καρνάβαλος κρεμιέται. Σε πολλά σημεία της διαδρομής προκύπτουν στάσεις για χορό, γλέντι, κέρασμα κρασιού και παραδοσιακών ντόπιων μεζέδων. Το μεγάλο γλέντι όμως στήνεται στο τέλος. Στην πλατεία όπου το κρέμασμα του καρνάβαλου σηματοδοτεί και την έναρξη του χορού. Παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια, άφθονο κρασί και λιχουδιές συνθέτουν το παζλ του Υδραιικού καρναβαλιού. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τις απαραίτητες μεταμφιέσεις και φυσικά το κέφι και τη ζωντάνια σας αφού το νησί κυριολεκτικά χορεύει στους ρυθμούς της αποκριάς.

Αν λοιπόν ψάχνετε κάτι διαφορετικό, ένα καρναβάλι με έντονο νησιώτικο στοιχείο, σε ένα νησί γνωστό για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, σε λίγη ώρα από τον Πειραιά με το δελφίνι, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως το καρναβάλι της Ύδρας θα σας γοητεύσει.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Ύδρα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.