Σαββατοκύριακο στην Πελοπόννησο

Φθινοπωρινό Ναύπλιο

Ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς της Πελοποννήσου. Το Ναύπλιο, πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους το 1823, είναι ένας υπέροχος αλλά και ιστορικός προορισμός. Αποτελεί έναν μαεστρικό συνδυασμό γραφικότητας, φυσικής ομορφιάς, θάλασσας και μοναδικών ιστορικών μνημείων. Και όλα αυτά μέσα σε ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως το Ναύπλιο έχει φανατικούς θαυμαστές που το επισκέπτονται χειμώνα – καλοκαίρι. Το φθινοπωρινό Ναύπλιο όμως προσφέρει μια διαφορετική αύρα που το κάνει ακόμα πιο όμορφο. Ας δοκιμάσουμε λοιπόν μια φθινοπωρινή εξόρμηση στην πόλη του Ναυπλίου. Μία βόλτα μέσα από τα ιστορικά στενά της πόλης, έναν χαλαρωτικό περίπατο στην ακροναυπλιά και μία βραδυνή έξοδο Πλατεία Συντάγματος. Και όλα αυτά σε απόσταση μόλις 2 ωρών και κάτι από την Αθήνα.

Φθινόπωρινό Ναύπλιο

Το 4* Grande Bretagne Hotel στο Ναύπλιο - Φθινοπωρινό Ναύπλιο
Το 4* Grande Bretagne Hotel στο Ναύπλιο

Εάν είστε λάτρεις της νεότερης ιστορίας, τότε βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος. Στην πόλη του Ναυπλίου θα βρείτε σημαντικά αξιοθέατα από πολλές και διαφορετικές χρονικές περιόδους της ιστορίας της χώρας. Μνημεία Ενετικά, Οθωμανικά, αλλά και πολύ περισσότερα από την Ελληνική Επανάσταση, συνθέτουν το πολυπολιτισμικό προφίλ αυτής της τόσο σημαντικής γωνιάς της Πελοποννήσου.

Για όσους αντέχετε να ανεβείτε 999 σκαλιά, τότε μια επίσκεψη στο κάστρο του Παλαμιδίου είναι απαραίτητη. Εκεί, σας περιμένει μια υπέροχη πανοραμική θέα της πόλης, αλλά και η φυλακή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Ακόμα όμως και αν δεν είστε σε mood εξερεύνησης και προτιμάτε ένα χαλαρό και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο, και πάλι το Ναύπλιο σας προσφέρει ό,τι χρειάζεστε. Όλα τα βασικά σημεία ενδιαφέροντος, όλες οι ομορφιές του, βρίσκονται μέσα στην πόλη, σε πολύ κνοτνιή απόσταση μεταξύ τους. Eκεί επίσης βρίσκονται και τα cafe και bar που θα περάσετε ευχάριστα και χαλαρά την ώρα σας. Στο Ναύπλιο βρίσκονται κυριολεκτικά όλα στα πόδια σας.

Ακόμα ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Ναυπλίου είναι τα ξενοδοχεία και τα καταλύματά του. Τα περισσότερα, εμπνευσμένα από το παρελθόν και την αρχιτεκτονική της πόλης, έχουν τη δικιά τους ιστορία να διαγηθούν. Αναζητήστε μέσα από τις προτάσεις του ekdromi.gr το ξενοδοχείο που ταιριάζει στο στυλ σας και ξεκινήστε μια υπέροχη φθινοπωρινή εξόρμηση στο Ναύπλιο!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.