χειμερινές εξορμήσεις στα χωριά του πηλίου

Χειμερινές εξορμήσεις στα χωριά του Πηλίου

Υπάρχουν κάποια μέρη στην Ελλάδα, που είναι κυριολεκτικά ευλογημένα. Μέρη που σε καλούν να τα ανακαλύψεις και να τα ζήσεις, μέρη που έχουν να σου προσφέρουν συνδυασμούς σπάνιας ομορφιάς. Ένα από αυτά είναι σίγουρα το Πήλιο και τα χωριά του. Σκαρφαλωμένα πάνω από την πόλη του Βόλου, είναι ιδανικά για επίσκεψη χειμώνα καλοκαίρι, όλες τις εποχές του χρόνου. Μέρη που σε γοητεύουν με τη γραφικότητα και την παραδοσιακή ομορφιά τους, αλλά και τον φυσικό τους πλούτο. Μια σειρά από ορεινά χωριά που το καθένα από αυτά έχει και κάτι διαφορετικό να προσφέρει στον επισκέπτη, και σίγουρα πολλούς τρόπους να τον γοητεύσει! Είστε έτοιμοι λοιπόν για χειμερινές εξορμήσεις στα χωριά του Πηλίου;

Χειμερινές εξορμήσεις στα χωριά του Πηλίου

Από την μαγευτική Τσαγκαράδα, τη Μακρινίτσα με την υπέροχη θέα προς την πόλη του Βόλου (από έκει προέρχεται και η ονομασία “Μπαλκόνι του Πηλίου”), την γραφική Πορταριά, τον παραθαλάσσιο Άγιο Ιωάννη και δεκάδες ακόμα χωριά, η ομορφιά των τοπίων είναι ανεξάντλητη, ειδικά τον χειμώνα. Η αλήθεια είναι πως για να μπορέσει κανείς να ανακλύψει τις ομορφιές του Πηλίου χρειάζεται αρκετές ημέρες. Τα χωριά του Πηλίου είναι στο σύνολό τους περισσότερα από 70 και οι διαδρομές ανάμεσά τους υπέροχες. Άλλωστε, τι πιο όμορφο να πραγματοποιήσει κανείς μια χειμερινή εξόρμηση σε ένα τόσο όμορφο ορεινό τοπίο. Ένα τοπίο πλούσιο σε φυσική ομορφιά αλλά και γραφικούς παραδοσιακούς οικισμούς. Μέρη που θα μπορεί κανείς να ξαποστάσει και να γευθεί υπέροχες τοπικές νοστιμιές σε κάποιο από τα ταβερνάκια με μεζεδοπωλεία, με συνοδεία πάντοτε του δημοφιλούς τσίπουρου της περιοχής. Ακόμα και για αυτούς που θέλουν να ζουν πιο έντονα την εξόρμησή τους, και αγαπούν τα χειμερινά σπορ, το Πήλιο διαθέτει και το δικό του χιονοδρομικό κέντρο!

Με λίγα λόγια, το Πήλιο και τα χωριά του αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για χειμερινές εξορμήσεις! Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στο Πήλιο εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.