ομορφιές της κεφαλονιάς

Αφιέρωμα στην Κεφαλονιά

Μέσα στα γαλάζια νερά του Ιονίου, ένα από τα επτά υπέροχα στολίδια είναι η Κεφαλονιά. Κοσμοπολίτισσα, με φανταστικά τοπία, γραφικά χωριά και οικισμούς και όλα αυτά με θέα τα πεντακάθαρα νερά της! Ένας προορισμός που είναι ικανός να μαγέψει τον επισκέπτη, όχι μόνο με τα αξιοθέατα και τις παραλίες του, αλλά και με τις μοναδικές επιλογές που προσφέρει σε θεματικό τουρισμό. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν την προσωπικότητα και τον έντονο χαρακτήρα του νησιού αυτού, με ένα μικρό αφιέρωμα στην Κεφαλονιά.

Αφιέρωμα στην Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο σε έκταση από τα νησιά του Ιονίου, και ένα από τα πιο αγαπημένα των επισκεπτών, ειδικά το καλοκαίρι. Αν δεν την προσεγγίσετε αεροπορικώς, το πιθανότερο είναι ότι θα την φτάσετε σε αυτήν μέσω Πάτρας ή Κυλλήνης. Διαθέτει όμως ακτοπλοϊκή σύνδεση και με τα γειτονικά νησιά.

Ανάμεσα στο πράσινο της φύσης και το γαλάζιο της θάλασσας, σας περιμένουν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Τόπος αγαπημένος για χιλιάδες Έλληνες, αλλά και ξένους επισκέπτες, η Κεφαλονιά φημίζεται καταρχάς για τις υπέροχες παραλίες της. Ο Μύρτος, οι Πετανιοί, η Σκάλα και το Ξι, αποτελούν μόνο κάποιες από τις όμορφες αμμουδιές της. Στις περιπλανήσεις σας, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε (και να θαυμάσετε) και ένα σπάνιο αξιοθέατο. Το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης όπου ανακαλύφθηκε το 1951. Ένα φυσικό φαινόμενο που κυριολεκτικά θα σας αφήσει άφωνους. Μέσα στα νερά του, μια μικρή βάρκα, θα περιπλανηθείτε στο σπήλαιο, όπου το μοναδικό φως προέρχεται από μια μικρή τρύπα.

Η Κεφαλονιά διαθέτει επίσης την δικιά της ποικιλία κρασιού, από τα κτήματα όπου καλλιεργείται η Ρομπόλα, το ξακουστό λευκό κρασί της. Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Αργοστόλι. Εκεί χτυπά η καρδιά της Κεφαλονιάς. Σε ομορφιά όμως δεν υπολείπεται και το Ληξούρι. Ο Άσσος, είναι ένας από τους ομορφότερους οικισμούς του νησιού, ενώ και τα Κουροκουμελάτα αποτελούν για πολλούς ένα από τα ομορφότερα χωριά του Ιονίου. Στα βόρεια του νησιού θα βρείτε το γραφικό Φισκάρδο, τόπο καταγωγής του ποιητή Νίκου Καββαδία.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Κεφαλονιά εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.