Το γραφικό Λιμένι στη Μάνη

Απόδραση στη Μάνη

‘Ενα μέρος που, όπου και να σταθείς, νομίζεις πως μια φωνή σου ψυθιρίζει ιστορίες. Ιστορίες έντονες, πιθανόν και άγριες, όπως το τοπίο της. Ιστορίες γεμάτες περηφάνια, όπως και οι κάτοικοί του. Ιστορίες όπου ο μύθος και η πραγματικότητα ακροβατούν μεταξύ τους και “δένουν” απόλυτα με την ομορφιά του. Η Μάνη δεν είναι απλά ένας ακόμα προορισμός, είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, ένα ταξίδι που μόνο αδιάφορο δεν είναι. Η θέα του πελάγους, το άγριο τοπίο όπου η πέτρα και το ξύλο κυριαρχούν, όλα συνηγορούν στο ότι η Μάνη αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα στολίδια της Πελοποννήσου. Ας δοκιμάσουμε λοιπόν μια απόδραση στη Μάνη, τις ομορφιές και την ιστορία που την ακολουθεί.

Απόδραση στη Μάνη

Φτάνοντας στο σημείο αυτό της Πελοποννήσου, το βλέμμα μας τραβούν σίγουρα τα πυργόσπιτα και τα επιβλητικά κάστρα. Στέκονται εκεί, θυμίζοντάς μας πως ο τόπος αυτός ήταν πάντα έτοιμος για κάποια μάχη. Οι πύργοι αυτοί σήμερα ορίζουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Μάνης και δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που ξεσηκώνει τις αισθήσεις του επισκέπτη.

Η Μάνη είναι ένας τόπος που καλύπτεται σε μεγάλο μέρος του από την πέτρα. Πέτρα και βράχος βρίσκονται τόσο στη φύση, όσο και στα σπίτια. Η τοπική αρχιτεκτονική άλλωστε χρησιμοποιεί την πέτρα ως πρώτη ύλη για τα σπίτια. Για να πάρετε μια πιο έντονη γεύση του χαρακτήρα της περιοχής, δοκιμάστε μια βόλτα στα χωριά της Μάνης. Σίγουρα θα αποτελέσει μια όμορφη και χαλαρωτική εμπειρία, γεμάτη ενδιαφέρουσες εικόνες. Δεν είναι όμως μόνο η γραφικότητα που κάνει τη Μάνη να ξεχωρίζει. Η ιστορία της περιοχής γίνεται παντού αισθητή και είναι πραγματικά συναρπαστική. Στις διαδρομές σας θα συναντήσετε πολλά μέρη μεγάλου ιστορικού ενδιαφέροντος. Με λίγα λόγια, η Μάνη έχει τον δικό της ξεχωριστό τρόπο να κερδιζει και να γοητεύει τον επισκέπτη.

Η απόδραση στη Μάνη θα σας γεμίσει με βαριά, άγρια τοπία αλλά και μοναδικές συγκινήσεις. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξνεοδοχείων στη Μάνη εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.