αίγινα

Καλοκαιρινή απόδραση στην Αίγινα

Ένα από τα στολίδια του Αργοσαρωνικού. Ένας προορισμός που μπορείς να βρεθείς μόλις σε 45 λεπτά από τον Πειραιά. Το νησί της Αίγινας, με την μεγάλη ιστορία και τις φυσικές του ομορφιές, αποτελεί δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη για μίνι καλοκαιρινές αποδράσεις. Άλλωστε, η ευκολία με την οποία μπορεί κανείς να φτάσει στην Αίγινα, μπορεί να μας περνά πολλές φορές απαρατήρητη, δεν παύει όμως ποτέ να είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα όταν καλούμαστε να αποφασίσουμε τον επόμενο προορισμό μας. Ας ετοιμαστούμε λοιπόν για μία καλοκαιρινή απόδραση στην Αίγινα, μέσα από τις προσφορές ξενοδοχείων του Ekdromi.gr.

Καλοκαιρινή απόδραση στην Αίγινα.

Μόλις το ιπτάμενο δελφίνι, ή το πλοίο, προσεγγίσουν το νησί, μας καλωσορίζει η πρωτεύουσα του νησιού, η πόλη της Αίγινας. Πόλη η οποία ήταν και η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους (αν και τον τίτλο τον διεκδικεί και το Ναύπλιο). Ο λευκός ναός του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι, είναι το πρώτο αξιοθέατο που παρατηρεί ο ταξιδιώτης. Με αυτή την εικόνα μπαινει σιγά σιγά στους ρυθμούς και την κουλτούρα του νησιού. Στο λιμάνι δεσπόζει επίσης και το κτίριο Βογιατζή. Πρόκειται για ένα νεοκλασικό σπίτι που είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού. Μόλις κατέβουμε από το δελφίνι, ξεκινά ο περίπατος, η εξερεύνηση της πόλης της Αίγινας. Στα ενδότερά της, το βλέμμα μας τραβούν τα γραφικά νεοκλασικά της κτίρια. Κτίρια στα οποία σήμερα φιλοξενούνται ως επί το πλείστον cafe, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία έτοιμα να φιλοξενήσουν τους ταξιδιώτες που μόλις έχουν φτάσει.

Επειδή όμως το καλοκαίρι είναι θάλασσα, και η Αίγινα νησί, αφήνουμε την πόλη και τις ομορφιές της, και ξεκινάμε για μία από τις διάσημες παραλίες της. Η Αγία Μαρίνα, η Αιγινήτισσα, η Σαρπά και αρκετές άλλες όμορφες αμμουδιές, είναι έτοιμες να προσφέρουν τις χαρές τους στους λουόμενους. Παράλληλα, το νησάκι “Μονή” που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Πέρδικα, έχει να προσφέρει τις δικές του ομορφιές.

Για τη διαμονή σας, βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Αίγινα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.