λουτρά πόζαρ

Λουτρά Πόζαρ

Ένας κρυμμένος θησαυρός στη Βόρεια Ελλάδα. Λίγα χιλιόμετρα πάνω από την Έδεσσα, σε απόσταση μίας ώρας περίπου από τη Θεσσαλονίκη συναντάμε τα Λουτρά Πόζαρ. Αν είστε από αυτούς που ψάχνουν να ανακαλύψουν τις ιστορίες πίσω από τα ονόματα, η ονομασία προέρχεται από  τις λέξεις «πο» και «ζαρ» όπου μαζί σημαίνουν «κάτω από τη φωτιά». Ονομασία που μόνο τυχαία δεν είναι καθώς η περιοχή φημίζεται για τα λουτρά της τα οποία έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Παρ’ότι η ευρύτερη περιοχή δεν είναι από τους δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, το πακέτο ταξιδιωτικών εμπειριών που προσφέρει είναι ικανό να δημιουργήσει μοναδικές αναμνήσεις!

Λουτρά Πόζαρ

Το ταξίδι μας ξεκινά λοιπόν με προορισμό τους πρόποδες του όρους Βόρας (ή Καϊμάκτσαλάν), περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Στο σημείο αυτό μας περιμένει μία οργανωμένη και σύγχρονη λουτρόπολη. Μία πηγή που, όχι άδικα, θεωρείται μία από τις πιο αξιόλογες της Ευρώπης. Εκεί, στα Λουτρά Πόζαρ, θα αρχίσουμε την ημέρα μας κάνοντας αυτό που κάνουν όλοι ανεξαρτήτως εποχής, μια βουτιά. Είτε με ζέστη, είτε με κρύο, τα ιαματικά ζεστά νερά των Λουτρών Πόζαρ θα σας χαρίσουν μία μοναδική εμπειρία. Πώς επιτυγχάνεται αυτή η θερμοκρασία;  Τα νερά αναβλύζουν από το βουνό, καθώς κατεβαίνουν εισχωρούν σε μεγάλο βάθος μέσα στο έδαφος και εκεί θερμαίνονται. Στο τέλος της πορείας τους, έρχονται ξανά στην επιφάνεια και καθώς έχουν εμπλουτιστεί με μέταλλα και άλλα συστατικά, φτάνουν στους λουόμενους ζεστά και με ιαματικές ιδιότητες με μια θερμοκρασία 37 βαθμών κελσίου.

Και αν νομίζετε πως το ενδιαφέρον της περιοχής εξαντλείται στις βουτιές σε ζεστά νερά, κάνετε λάθος. Η ευρύτερη περιοχή έχει ακόμα μια σειρά από υπέροχα μέρη και εμπειρίες να μας προσφέρει. Στον Δήμο Αριδαίας θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το υπέροχο τσίπουρο της τοπικής παραγωγής σεένα από τα πολλά της αποστακτήρια. Ταυτόχρονα, η περιοχή δεν στερείται φυσικού πλούτου. Εξερευνήστε τα σπήλαια της περιοχής, τον ποταμό Αλμωπαίο, το όρος Τζένα αλλά και το μαύρο δάσος.

Ανακαλύψτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στα Λουτρά Πόζαρ εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.