Πάσχα στην Κέρκυρα

Πάσχα στην Κέρκυρα

Το Πάσχα είναι ίσως η πιο σημαντική θρησκευτική γιορτή που γιορτάζεται με πολλούς, διαφορετικούς και υπέροχους τρόπους σε όλη την Ελλάδα. Αποτελεί μια ιδιαίτερη εποχή του χρόνου όπου δίνεται η ευκαιρία στις οικογένειες να συγκεντρώνονται μαζί και απολαμβάνουν τα παραδοσιακά φαγητά και έθιμα. Ωστόσο, αν αναζητάτε μια μοναδική πασχαλινή απόδραση, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το όμορφο νησί της Κέρκυρας. Με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού και τις ζωντανές γιορτές του, το Πάσχα στη Κέρκυρα θα αποτελέσει μία εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Πάσχα στην Κέρκυρα

Η Μεγάλη Εβδομάδα που οδηγεί στην Κυριακή του Πάσχα είναι μια σημαντική περίοδος για την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, και η Κέρκυρα δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάθε μέρα, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, μπορείτε να παρακολουθήσετε παραδοσιακές πομπές και θρησκευτικές λειτουργίες στις ιστορικές εκκλησίες της πόλης. Μια από τις πιο διάσημες λιτανείες πραγματοποιείται τη Μεγάλη Παρασκευή όταν οι Επιτάφιοι μεταφέρονται στους δρόμους της πόλης της Κέρκυρας από τους ντόπιους. Οι φιλαρμονικές που συνοδεύουν τους επιτάφιους παίζουν πένθιμα εμβατήρια και προπορεύονται όσοι κρατούν φανάρια, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές πασχαλινές παραδόσεις στην Κέρκυρα είναι η δημοφιλής σε όλους ρίψη των κανατιών με νερό, οι γνωστοί δηλαδή “μπότηδες”, που πραγματοποιείται το Μεγάλο Σάββατο. Οι μπότηδες είναι πήλινα κανάτια με στενό στόμιο και δυο χερούλια στο πλάι. Τα μπαλκόνια είναι στολισμένα και οι κάτοικοι δένουν τα κανάτια αυτά με κόκκινες κορδέλες .Το μεσημέρι, οι ντόπιοι ρίχνουν πήλινα δοχεία γεμάτα με νερό από τα μπαλκόνια τους, τα οποία σπάνε στους από κάτω δρόμους. Το έθιμο αυτό συμβολίζει την εκδίωξη των κακών πνευμάτων από τα σπίτια. Ο ήχος των αγγείων που σπάνε αντηχεί σε όλη την πόλη, δημιουργώντας μια εορταστική και πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Η Κυριακή του Πάσχα είναι μια ημέρα γιορτής, οι πανηγυρισμοί και οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με την περιφορά της εικόνας της Αναστάσεως από το εκκλησίασμα των διάφορων ενοριών.

Η Κέρκυρα  είναι ένα μαγευτικό μέρος για να εξερευνήσετε. Τα στενά δρομάκια και τα πολύχρωμα κτίρια της πόλης δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό που αξίζει να ανακαλύψετε. Ζήστε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού. Από τις παραδοσιακές πομπές και τις θρησκευτικές λειτουργίες μέχρι το εορταστικό πέταγμα των μπότηδων και το νόστιμο πασχαλινό γλέντι, η Κέρκυρα προσφέρει ένα τέλειο μείγμα πολιτισμού και γιορτής. Απολαύστε ένα συναρπαστικό Πάσχα στην Κέρκυρα, γεμάτο έντονες συγκινήσεις, με τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων του Ekdromi.gr.

Ανακαλύψτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για το Πάσχα στην Κέρκυρα εδώ.

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.