Λευκάδα

Ανοιξιάτικη Λευκάδα

Ναι, το γνωρίζουμε, είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας (παρ’ότι δεν χρειάζεσαι πλοίο για να την επισκεφτείς). Επίσης διαθέτει μερικές από τις εντυπωσιακότερες και πιο γαλάζιες παραλίες της χώρας (Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί, Κάθισμα). Η Λευκάδα έχει, δικαίως, να καυχιέται πως αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς του Ιονίου. Λίγοι όμως είναι αυτοί που γνωρίζουν πως πρόκειται για ένα νησί που είναι ικανό να μαγέψει τον επισκέπτη ακόμα και την άνοιξη. Τι έχει να μας προσφέρει λοιπόν η Ανοιξιάτικη Λευκάδα;

Ανοιξιάτικη Λευκάδα

Η Λευκαδίτικη άνοιξη προσφέρεται για περιηγήσεις. Στο νησί δεν επικρατεί η πολυκοσμία του Αυγούστου. Έτσι ο επισκέπτης έχει στη διάθεσή του και το χρόνο και τον χώρο για να το ανακαλύψει από άκρη σε άκρη. Το φυσικό περιβάλλον είναι γεμάτο χρώματα και οι καταρράκτες του νησιού ξεχειλίζουν από δροσερά νερά. Ναι, αν σας τραβάει την προσοχή το θέαμα των καταρρακτών, η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή να τους θαυμάσετε. Επισκεφθείτε το φαράγγι της Μέλισσας και του Δημοσάρη, απολαύστε τον περίπατό σας στα πλακόστρωτα δρομάκια τους και θαυμάστε τους παλιούς νερόμυλους. Για εσάς που ψάχνετε κάτι λιγότερο γνωστό, προτιμήστε τους καταρράκτες της Ακόνης, του Σύβρου ή του Ρουπακιά. Στα μέρη αυτά θα θαυμάσετε τις σπάνιες ορχιδέες και τις ανεμώνες της Λευκάδας με τα μοναδικά χρώματά τους. Η φύση οργιάζει στη Λευκάδα και η άνοιξη είναι αναμφισβήτητα η ομορφότερη εποχή για να τη θαυμάσει κανείς σε όλο της το μεγαλείο.

Εκτός από τις φυσικές ομορφιές όμως, η Λευκάδα διαθέτει και πολλά ενδιαφέροντα δρώμενα την εποχή της άνοιξης. Σημαντικές εκθέσεις, συναυλίες και βραδιές ποίησης, ακόμα και αθλητικές δραστηριότητες ξεπηδούν σιγά σιγά με το που ο χειμώνας μας αποχαιρετά. Η απόσταση από την Αθήνα δεν είναι μικρή, καθώς χρειάζονται περίπου 5 ώρες για να φτάσει κανείς στη Λευκάδα. Το θέαμα και η χαλάρωση όμως που θα λάβει από την επίσκεψη αυτή, αποζημιώνουν στο έπακρο την οποιαδήποτε ταλαιπωρία από τον δρόμο.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στη Λευκάδα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.