Το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα. Μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδας.

Λευκάδα: Περιπλανήσεις στα μαγικά τοπία των Επτανήσων.

Το Πόρτο Κατσίκι. Μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδας.

Το Πόρτο Κατσίκι. Μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδας.

Το μοναδικό «στεριανό νησί» του συμπλέγματος των Επτανήσων. Λόγω της οδικής πρόσβασης που προσφέρει από την ηπειρωτική Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να «παρακάμψει» το πλοίο. Αγαπημένος προορισμός του Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος επέλεξε να αποκτήσει ένα από τα νησάκια που βρίσκονται κοντά της, το Σκορπιό. Πατρίδα του Άγγελου Σικελιανού και του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Η Λευκάδα έχει τον τρόπο να εντυπωσιάσει τον επισκέπτη, είτε με τις πανέμορφες παραλίες της, είτε με τα ορεινά, υπέροχα τοπία της.

Παραλίες

Οι περισσότερες γνωστές, χάρη στο υπέροχο θέαμα που προσφέρουν, αλλά και την ευκαιρία για μια βουτιά στο πεντακάθαρο γαλάζιο του Ιονίου. Οι επιλογές είναι πολλές, και σίγουρα θα είναι κρίμα για οποιοδήποτε πραγματοποιήσει το ταξίδι, να μην επισκεφθεί τουλάχιστον τις πιο γνωστές. Εγκρεμνοί, Πόρτο Κατσίκι, Αγιοφύλλι, Γιαλός, Άγιος Νικήτας, Κάθισμα, Άγιος Ιωάννης και πολλές άλλες σε κάθε πλευρά του νησιού. Οι παραλίες της Λευκάδας αποτελούν πόλο έλξης για κάθε γούστο καθώς οι επιλογές μπορούν να ικανοποιήσουν τους πάντες. Αυτούς που προτιμούν τις ανέσεις μιας οργανωμένης παραλίας, με ξαπλώστρες, ομπρέλες και beach bars. Είτε ακόμα και τους λάτρεις των θαλάσσιων sports. Αλλά ακόμα και όσους επιθυμούν την ομορφιά των πιο μικρών και ανοργάνωτων παραλιών. Λευκάδα. Ένα από τα πιο όμορφα νησία των Επτανήσων με σπάνιες ομορφιές αλλά και μεγάλη πολιτιστική ιστορία. Ιδανική για θαλάσσιες και ορεινές περιπλανήσεις (στα υπέροχα νησάκια που βρίσκονται τριγύρω της) η Λευκάδα αποτελεί ένας πλήρες ταξιδιωτικό “πακέτο” με πολλές και ενδιαφέρουσες εμπειρίες για όποιον την επισκεφθεί. Γνωστή κι ως “στεριανό νησί”, καθώς ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να την προσεγγίσει χωρίς πλοίο, αφού συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με γέφυρα. Ο λόγος που η Λευκάδα είναι όμως ευρύτερα γνωστή και δημοφιλής, είναι οι παραλίες της. Κάποιες από αυτές θεωρούνται, και όχι άδικα, από τις ομορφότερες της Ελλάδας. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι τοπ παραλίες της Λευκάδας και γιατί όσοι κάνουν την πρώτη τους βουτιά στα γαλάζια νερά τους, θέλουν να επιστρέφουν ξανά και ξανά.

Λευκάδα, οι τοπ παραλίες

Το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα
Οι τοπ παραλίες
Το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα
Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε ένα αφιέρωμα στις παραλίες της Λευκάδας, χωρίς να ξεκινήσουμε από την πιο γνωστή, την πιο δημοφιλή αμμουδιά της. Και αυτή φυσικά δεν είναι άλλη από το Πόρτο Κατσίκι. Ακολουθούμε έναν κατηφορικό δρόμο με 100 σκαλοπάτια και βρισκόμαστε αυτόματα σε μία παραλία που έχει βραβευτεί ως η καλύτερη της Ελλάδας! Το Πόρτο Κατσίκι είναι ουσιαστικά μία λωρίδα λευκής άμμου μπροστά σε έναν εντυπωσιακό βράχο. Δίχως αμφιβολία είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Λευκάδας και must για όσους επισκέπτονται για πρώτη φορά το νησί!
Εγκρεμνοί
Εγκρεμνοί
Το δικό της φανατικό κοινό όμως έχει και η παραλία των Εγκρεμνών. Η διάσημη αυτή αμμουδιά έχει μήκος 2 χιλιόμετρα και γύρω της υπάρχουν εντυπωσιακοί γκρεμοί. Πρόκειται για μία από τις  καλύτερες παραλίες της Μεσογείου. Το τοπίο της δε, θυμίζει αρκετά Καραϊβική καθώς τα  πεντακάθαρα νερά της έχουν χρώμα τιρκουάζ.
Αγιοφύλλι
Το Αγιοφύλλι
Μια ακόμα απ’ τις ωραιότερες αλλά λιγότερο γνωστές παραλίες της Λευκάδας είναι ο Μύλος. Έχει λευκή άμμο, βαθιά νερά και προσφέρει εντυπωσιακό θέαμα όταν την κοιτά κανείς από ψηλά. Το Κάθισμα ήταν από τις αγαπημένες παραλίες των campers και των γυμνιστών παλιότερα. Σήμερα όμως είναι ίσως η πιο κοσμοπολίτικη του νησιού. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bar και εστιατόρια. Για όσους αρέσκονται στην εξερεύνηση, η Λευκάδα δεν στερείται και άλλων πολλών και υπέροχων προτάσεων για το μπάνιο σας. Το Αγιοφύλλι, ο Μικρός Γιαλός, ο Άγιος Ιωάννης, το Καλαμίτσι και πολλές άλλες αμμουδιές σας περιμένουν για να γεμίσουν τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις με υπέροχες εικόνες! Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Λευκάδα εδώ!

Πλωτές περιπλανήσεις

Η Λευκάδα περιτριγυρίζεται από διάφορα μικρά νησιά τα οποία τυγχάνουν εξαιρετικής ομορφιάς. Το πιο γνωστό από αυτά να είναι ο Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση. Το μεγαλύτερο από τα νησιά είναι το Μεγανήσι το οποίο αποτελείται από τρεις οικισμούς και συνδέεται με την Λευκάδα με φέρυ μποτ. Ο καταπράσινος από πευκόδασος Κάλαμος αποτελεί επίσης έναν εξαιρετικό προορισμό. Πιο νότια συναντούμε την Κάστο, ένα μακρόστενο νησί το οποίο διαθέτει και τη Φωκότρυπα, μια θαλάσσια σπηλιά στην οποία μπορεί κανείς να βρει θαλάσσιες φώκιες. Τέλος, σε απόσταση ενός θαλάσσιου μιλίου από το Νιδρί, υπάρχει η Μαδουρή, το νησί της οικογένειας Βαλαωρίτη το οποίο μπορεί κανείς να θαυμάσει από μακριά καθώς η πρόσβαση δεν επιτρέπεται.

Ορεινές περιπλανήσεις

Η Λευκάδα δεν είναι γνωστή μόνο για τις παραλίες της. Το νησί έχει να επιδείξει και έναν τεράστιο πλούτο φυσικής ομορφιάς και στα καταπράσινα ορεινά σημεία του. Πλούσιο σε πανίδα, καθώς στα πευκοδάση του ζουν και αναπτύσσονται πολλά και σπάνια είδη θηλαστικών και πτηνών, ενώ παράλληλα ο επισκέπτης μπορεί να βρει σπήλαια, πηγές, ακόμα και καταρράκτες.

Πώς να πάω;

Η πρόσβαση στο νησί μπορεί να γίνει οδικώς, μέση της πλωτής γέφυρας που ενώνει τη Λευκάδα με την Ακαρνανία, ενώ η πτήση από το αεροδρόμιο των Σπατών προς το Άκτιο διαρκεί μία περίπου ώρα και έπειτα 18 χιλιόμετρα οδικώς μέχρι την πρωτεύουσα της Λευκάδας. Βρες τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για Λευκάδα!

Λευκάδα, το στεριανό νησί

Πρόκειται για το μοναδικό νησί των επτανήσων που μπορεί να προσεγγίσει κανείς οδικώς. Η Λευκάδα δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να «παρακάμψει» το πλοίο, αφού συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με γέφυρα. Είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Ιονίου, καθώς και αγαπημένος προορισμός του Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος επέλεξε να αποκτήσει ένα από τα νησάκια που βρίσκονται κοντά της, το Σκορπιό. Τόπος με μεγάλη πολιτιστική ιστορία καθώς αποτελεί πατρίδα του Άγγελου Σικελιανού και του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Ο βασικότερος λόγος όμως που την προτιμούν οι ταξιδιώτες είναι για την απέραντη φυσική της ομορφιά.

Λευκάδα: Οι ομορφιές της

Γνωστή για τις παραλίες της. Άλλωστε πολλές από αυτές θεωρούνται από τις ομορφότερες της χώρας. Οι αμμουδιές της Λευκάδας προσφέρουν μοναδικό θέαμα, αλλά και πεντακάθαρα γαλάζια νερά. Για οποιονδήποτε επισκεφθεί αυτό το νησί, θα είναι κρίμα να μην επισκεφθεί τουλάχιστον τις πιο γνωστές από αυτές. ΕγκρεμνοίΠόρτο Κατσίκι, Αγιοφύλλι, Γιαλός, Άγιος Νικήτας, Κάθισμα, Άγιος Ιωάννης και πολλές άλλες σε κάθε πλευρά του νησιού. Μπορεί να μην χρειάζεται πλωτό μέσο για να φτάσει κανείς στη Λευκάδα, όμως ένα σκάφος είναι απαραίτητο για να γνωρίσει κανείς τα μέρη που βρισκονται γύρω από αυτήν. Η Λευκάδα περιτριγυρίζεται από διάφορα μικρά νησιά τα οποία τυγχάνουν εξαιρετικής ομορφιάς. Το πιο δημοφιλές από αυτά να είναι ο γνωστός σε όλους Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση. Το μεγαλύτερο από τα νησιά είναι το Μεγανήσι, το οποίο αποτελείται από τρεις οικισμούς και συνδέεται με την Λευκάδα με φέρυ μποτ. Πρόκειται για έναν προορισμό που αποκτά με τα χρόνια τους δικούς του φανατικούς θαυμαστές. Επίσης, ο καταπράσινος από πευκόδασος Κάλαμος αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό προς εξερεύνηση. Λίγο πιο κάτω συναντούμε την Κάστο, ένα μακρόστενο νησί το οποίο διαθέτει και τη Φωκότρυπα, μια θαλάσσια σπηλιά στην οποία μπορεί κανείς να βρει θαλάσσιες φώκιες.

Ανοιξιάτικη Λευκάδα

Η ομορφιά όμως αυτού του νησιού δεν εξανλτείται στις παραλίες. Η Λευκάδα έχει να προσφέρει και έναν πλούτο φυσικής ομορφιάς και στα καταπράσινα, ορεινά σημεία της. Νησί πλούσιο σε πανίδα, καθώς στα πευκοδάση του ζουν και αναπτύσσονται πολλά και σπάνια είδη θηλαστικών και πτηνών, ενώ παράλληλα ο επισκέπτης μπορεί να βρει σπήλαια, πηγές, ακόμα και καταρράκτες. Μπορεί το καλοκαίρι να φαντάζει η ιδανική περίοδος για μια επίσκεψη στο “στεριανό νησί”, η αλήθεια είναι όμως πως η Λευκάδα είναι υπέροχη όλες τις εποχές του χρόνου. Ναι, το γνωρίζουμε, είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας (παρ’ότι δεν χρειάζεσαι πλοίο για να την επισκεφτείς). Επίσης διαθέτει μερικές από τις εντυπωσιακότερες και πιο γαλάζιες παραλίες της χώρας (Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί, Κάθισμα). Η Λευκάδα έχει, δικαίως, να καυχιέται πως αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς του Ιονίου. Λίγοι όμως είναι αυτοί που γνωρίζουν πως πρόκειται για ένα νησί που είναι ικανό να μαγέψει τον επισκέπτη ακόμα και την άνοιξη. Τι έχει να μας προσφέρει λοιπόν η Ανοιξιάτικη Λευκάδα;

Η Λευκαδίτικη άνοιξη προσφέρεται για περιηγήσεις. Στο νησί δεν επικρατεί η πολυκοσμία του Αυγούστου. Έτσι ο επισκέπτης έχει στη διάθεσή του και το χρόνο και τον χώρο για να το ανακαλύψει από άκρη σε άκρη. Το φυσικό περιβάλλον είναι γεμάτο χρώματα και οι καταρράκτες του νησιού ξεχειλίζουν από δροσερά νερά. Ναι, αν σας τραβάει την προσοχή το θέαμα των καταρρακτών, η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή να τους θαυμάσετε. Επισκεφθείτε το φαράγγι της Μέλισσας και του Δημοσάρη, απολαύστε τον περίπατό σας στα πλακόστρωτα δρομάκια τους και θαυμάστε τους παλιούς νερόμυλους. Για εσάς που ψάχνετε κάτι λιγότερο γνωστό, προτιμήστε τους καταρράκτες της Ακόνης, του Σύβρου ή του Ρουπακιά. Στα μέρη αυτά θα θαυμάσετε τις σπάνιες ορχιδέες και τις ανεμώνες της Λευκάδας με τα μοναδικά χρώματά τους. Η φύση οργιάζει στη Λευκάδα και η άνοιξη είναι αναμφισβήτητα η ομορφότερη εποχή για να τη θαυμάσει κανείς σε όλο της το μεγαλείο. Εκτός από τις φυσικές ομορφιές όμως, η Λευκάδα διαθέτει και πολλά ενδιαφέροντα δρώμενα την εποχή της άνοιξης. Σημαντικές εκθέσεις, συναυλίες και βραδιές ποίησης, ακόμα και αθλητικές δραστηριότητες ξεπηδούν σιγά σιγά με το που ο χειμώνας μας αποχαιρετά. Η απόσταση από την Αθήνα δεν είναι μικρή, καθώς χρειάζονται περίπου 5 ώρες για να φτάσει κανείς στη Λευκάδα. Το θέαμα και η χαλάρωση όμως που θα λάβει από την επίσκεψη αυτή, αποζημιώνουν στο έπακρο την οποιαδήποτε ταλαιπωρία από τον δρόμο. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στη Λευκάδα εδώ!

Η υπέροχη Λευκάδα

Λευκάδα, το νησί του Ιονίου με τις πανέμορφες παραλίες. Γαλάζια νερά που όλοι μας έχει τύχει να θαυμάσουμε από κάποια φωτογραφία. Παραλίες βραβευμένες με γαλάζια σημαία αλλά και πολλές άλλες διακρίσεις, Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί, Κάθισμα, μερικές από τις πιο δημοφιλείς, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου. Δεν είναι όμως μόνο οι παραλίες που κάνουν αυτή τη γωνιά των Επτανήσων να ξεχωρίζει. Το “στεριανό νησί”, αφού για να το επισκεφθεί κανείς δεν χρειάζεται να πάρει πλοίο, έχει μια σειρά από ομορφιές που δεν αφήνουν κανέναν σσυγκίνητο. Η υπέροχη Λευκάδα ανοίγει την αγκαλία της για να σας χαρίσει μοναδικές καλοκαιρινές στιγμές.

Καταρχάς στα γαλανά νερά της μπορείτε να κάνετε πολλά και διαφορετικά πράγματα. Οι παραλίες της Λευκάδας δεν ενδίκνυνται μόνο για βουτιές και χαλάρωση. Δοκιμάστε δραστηριότητες όπως kitesurf, παραπέντε και καταδύσεις. Κάντε ιστιοπλοΐα και γνωρίστε τους μικρούς παραδείσους που βρίσκονται κοντά στο νησί. Δείτε τον περίφηο “Σκορπιό“, το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση. Γευθείτε υπέροχες θαλασσινές γεύσεις σε ταβερνάκια με θέα τη θάλασσα. Περιδιαβείτε τα στενά της χώρας και των χωριών, χαθείτε μέσα στα καντούνια, ακούστε τις καντάδες, κάπως έτσι θα νιώσετε την ομορφιά του νησιού σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Άλλωστε, Λευκάδα δεν είναι μόνο οι παραλίες. Η γοητεία του νησιού προέρχεται από τον μοναδικό συνδυασμό φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού που το κάνει να ξεχωρίζει.

Λευκάδα – προσφορές ξενοδοχείων

Έχετε λοιπόν διάθεση να εξερευνήσετε τη Λευκάδα, να γνωρίσετε από κόντα όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν τους επισκέπτες της να επιστρέφουν ξανά και ξανά, τότε, το ekdromi.gr το μεγαλύτερο site για προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα, είναι ο ιδανικός προορισμός. Μέσα από τις πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις ξενοδοχείων που διαθέτει για τη Λευκάδα, σίγουρα θα βρείτε μια που ταιριάζει σε εσάς. Υπέροχα ξενοδοχεία που ταιριάζουν στο γούστο και τις ανάγκες σας, σας περιμένουν για να σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές στο νησί της Λευκάδας. Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr για τη Λευκάδα εδώ!

About Ekdromi.gr