Λίμνη Πλαστήρα

Η Λίμνη Πλαστήρα το χειμώνα

Η Λίμνη Πλαστήρα περιτριγυρισμένη από κατάφυτες πλαγιές είναι ένας υπέροχος προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου. Το χειμώνα οι χιονισμένες πλαγιές των βουνών και η πανέμορφη εικόνα της φύσης καθρεφτίζονται στα νερά της λίμνης και δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο που θα σας μαγέψει. Δεν είναι όμως μόνο το τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που κλέβει τις εντυπώσεις. Η Λίμνη Πλαστήρα έχει πολλά αξιοθέατα, γραφικά χωριά και πολλές δραστηριότητες που θα σας συγκινήσουν.

Περιμετρικά της λίμνης υπάρχουν δεκάδες χωριά που αξίζει να ανακαλύψετε. Το Νεοχώρι είναι το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά άλλα διατηρεί και τον έντονο παραδοσιακό χαρακτήρα του. Εκεί αξίζει να επισκεφτείτε τον βοτανικό κήπο και να μάθετε πληροφορίες για την χλωρίδα της περιοχής και όχι μόνο. Κρυμμένο μέσα στα έλατα θα βρείτε το χωριό Καστανιές και το χωριό Νεράιδα που με την πανοραμική θέα στη λίμνη θα σας κόψει την ανάσα άλλα και τα υπόλοιπα χωριά που το καθένα με την ομορφιά και την γραφικότητα του θα σας μείνουν αξέχαστα. Στις εξερευνήσεις σας στην περιοχή θα ανακαλύψετε πολλά αξιοθέατα όπως μουσεία, θρησκευτικά μνημεία, γεφύρια και επιβλητικά σπηλαία που θα απογειώσουν την εμπειρία σας.

Η Λίμνη Πλαστήρα αποτελεί επίσης ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των σπορ και των δραστηριοτήτων όπως πεζοπορία, ιππασία, ποδήλατο βουνού, τοξοβολία, ορειβασία και πολλά άλλα. Ανακαλύψτε τις ομορφιές της Λίμνης Πλαστήρα το χειμώνα και ζήστε μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία γεμάτη συγκινήσεις μέσα από το Ekdromi.gr.

Η Λίμνη Πλαστήρα το χειμώνα – Μοναδική Προσφορά!

Naiades Hotel

Naiades Hotel
Η Λίμνη Πλαστήρα το χειμώνα
Naiades Hotel

To Naiades Hotel βρίσκεται πανέμορφο Νεοχώρι. Προσφέρει έναν υπέροχο χώρο που ο συνδυασμός της παράδοσης με τις σύγχρονες ανέσεις θα κάνουν την διαμονή σας εκεί μια αξέχαστη εμπειρία. Το ξενοδοχείο Naiades δανείστηκε το όνομα του από τις νύμφες των λιμνών, των ποταμίων και των πηγών που μένουν ανέγγιχτες στο χρόνο. Η φιλοξενία και η ζεστασιά του προσφέρουν στον επισκέπτη την χαλάρωση, την γαληνή και την απολυτή αίσθηση ξεκούρασης που αναζητά.

Λίμνη Πλαστήρα για μοναδικές Χριστουγεννιάτικες στιγμές!


Όταν ο καιρός χειμωνιάζει για τα καλά, όταν το μυαλό ταξιδεύει σε χειμερινούς προορισμούς, ένα μέρος, μία λίμνη, έρχεται πάντα στο μυαλό μας. Και αυτή δεν είναι άλλη από τη Λίμνη Πλαστήρα. Μια πανέμορφη τεχνιτή λίμνη που παντρεύει τη χαλαρώτητα των νερών της με τις λευκές βουνοκορυφές που την περιβάλλουν. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για τις φετινές σας γιορτές; Εξάλλου ποιος θα αρνούταν να περάσει τις ημέρες των χριστουγέννων κάνοντας βόλτες στα υπέροχα τοπία που βρίσκονται περιμετρικά της; Ποιος δεν θα ήθελε να γνωρίσει από κοντά ένα από τα 18 χωριά που την περιβάλλουν; Και τέλος, ποιος δεν θα ήθελε να συνδυάσει τις ημέρες των γιορτών με την πανοραμική θέα της λίμνης που πραγματικά κόβει την ανάσα; Λίμνη Πλαστήρα για μοναδικές Χριστουγεννιάτικες στιγμές λοιπόν και πάμε να δούμε τις μεγάλες προσφορές ξενοδοχείων που το Ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει!

Το 4* Naiades Hotel

Το 4* Naiades Hotel

Γιορτές σε περιβάλλον τεσσάρων αστέρων! Το 4* Naiades Hotel είναι ο ιδανικός συνδυασμός της τοπικής παράδοση με τις σύγχρονες ξενοδοχειακές ανέσεις. Ζήστε την χαλαρωτική εμπειρία του spa και της σάουνας, διασκεδάστε και δοκιμάστε μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες. Κυρίως όμως απολαύστε την υπέροχη φιλοξενία που σας προσφέρει το Naiades Hotel, ειδικά την περίοδο των γιορτών.

Ο ξενώνας Ανδρομέδα

Ο ξενώνας Ανδρομέδα

Μία ακόμα εξαιρετική πρόταση για τις γιορτές είναι ο ξενώνας «Ανδρομέδα» που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Κρυονέρι. Πρόκειται για μία νεόκτιστη μονάδα, δημιουργημένη με γούστο, αλλά και σεβασμό στην τοπική παράδοση. Η εύκολη πρόσβαση που προσφέρει, μαζί με τη ζεστή φιλοξενία, σας εγγυώνται μία ευχάριστη εορταστική διαμονή.



Το ξενοδοχείο Τιτάγιον

Το ξενοδοχείο Τιτάγιον

Το ξενοδοχείο Τιτάγιον είναι μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα τεσσάρων αστέρων χτισμένη στον οικισμό Άγ. Αθανάσιος του χωριού Λαμπερό. βρίσκεται στις ανατολικές όχθες της Λίμνης Πλαστήρα και σε υψόμετρο 800 μέτρων, σε μια θέση που ενδείκνυται για την πανοραμική της θέα στη λίμνη. Οι εγκαταστάσεις του έχουν δημιουργηθεί για να προσφέρουν της απόλυτης άνεσης και πολυτέλειας.

Τόσο η ομορφιά της περιοχής όσο και οι υπέροχες προσφορές σε ξενοδοχεία, κάνουν την Λίμνη Πάστήρα τον ιδανικό προορισμό για τις φετινές σας γιορτές! Βρείτε όλες τις προσφορές του Ekdromi.gr για τη Λίμνη Πλαστήρα εδώ!

Απόδραση στη λίμνη Πλαστήρα απο το Ekdromi.gr



Αν αναρωτιέστε πού θα κάνετε την επόμενη εξόρμησή σας, σας έχουμε την απάντηση. Η Λίμνη Πλαστήρα, με τα ενδιαφέροντα αξιοθέατά της, αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια τριήμερη απόδραση! Το Ekdromi.gr εξασφάλισε για εσάς τις καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για μια μίνι απόδραση στη Λίμνη Πλαστήρα και σας παρέχει την δυνατότητα να απολαύσετε την ομορφιά της “λίμνης των τεσσάρων εποχών”.


Ας δούμε αναλυτικά τι μπορείτε να κάνετε στην Λίμνη Πλαστήρα:


Η λίμνη έχει περίμετρο 60 χιλιόμετρα. Σε κάθε γωνία της, η οποία βρίσκεται σε διαφορετικό υψόμετρο, μπορείτε να δείτε και μια διαφορετική πτυχή της ομορφιά της.  


Περιμετρικά της λίμνης υπάρχουν τα τουριστικά χωριά. Σε κάποιο από αυτά θα βρίσκεται και το ξενοδοχείο σας. Πολύ κοντα βρίσκονται και οι ταβέρνες που μπορείτε να δοκιμάσετε εκλεκτής ποιότητας φαγητό! 


Ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε είναι το φράγμα της, το οποίο πέραν του να συγκρατεί τα νερά, φιλοξενεί και μαγαζιά που μπορείτε να προμηθευτείτε παραδοσιακά προϊόντα. Πολύ κοντά θα βρείτε το παρατηρητήριο της λίμνης όπου εκεί μπορείτε να βγάλετε όμορφες φωντογραφίες με θέα όλη τη λίμνη!


Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε τον Βοτανικό κήπο και να δείτε εκεί συγκεντρωμένη όλη την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. 


Φυσικά δεν μπορούσαν να λείπουν οι δραστηριότητες όπως τοξοβολία, ιππασία, υδροποδήλατο, ποδήλατο βουνού και πεζοπορία σε χαραγμένα μονοπάτια στο δάσος Μπελοκομίτη. 


Όσοι αγαπάτε τα σπορ βουνού, σας περιμένει το χιονοδρομικό κέντρο Αγράφων για να διασχίσετε με σκι και snowboard τις χιονισμένες πλαγιές του. Επίσης, αν αντέχετε το περπάτημα μπορείτε να πάτε για εξερεύνηση στο σπήλαιο του Γάκη και του Καιμακιά.


ΓΙα εσάς που θέλετε απλά να χαλαρώσετε, τα χωριά της περιοχής όπως το Νεοχώρι, το Ανθοχώρι και ο Μεσενικόλας αποτελούν από μόνα τους πολύ καλή επιλογή για βόλτες στα όμορφα σοκάκια τους. Τα ντόπια λουκάνικα και το χοιρινό κότσι, στις ταβέρνες τους θα σας ξετρελάνουν. 


Δείτε αναλυτικά τις προσφορές του Ekdromi.gr για λίμνη Πλαστήρα εδώ!

Προσφορές ξενοδοχείων για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στη Λίμνη Πλαστήρα


Η Λίμνη Πλαστήρα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για το φθινόπωρο. Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου πλησιάζει και είναι η κατάλληλη ευκαιρία να δείτε από κοντά τις αξεπέραστες εικόνες που χαρίζει αυτό το πανέμορφο μέρος. Το κατάφυτο τοπίο που την περιτριγυρίζει σε συνδυασμό με τα ήρεμα νερά της δημιουργούν εικόνες που θα σας μαγέψουν. Είναι ένας προορισμός γεμάτος ατελείωτες δραστηριότητες και υπέροχες διαδρομές. Πεζοπορία, ποδηλασία, ιππασία, κανό, ποδήλατο λίμνης, παραπέντε και ανεμόπτερο είναι κάποιες από τις πολλές επιλογές που σας προσφέρει. Όσον αφορά την εξερεύνηση, τα 18 πανέμορφα χωριά που την περιβάλλουν με τον έντονο παραδοσιακό χαρακτήρα αξίζει σίγουρα να τα ανακαλύψετε. Στις πέτρινες ταβέρνες με την φιλόξενη ατμόσφαιρα μπορείτε να γευτείτε τοπικές παραδοσιακές νοστιμιές που θα απογειώσουν την εμπειρία σας. Απολαύστε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στη Λίμνη Πλαστήρα με τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων του Ekdromi.gr.

Nevros Hotel Resort & Spa

Nevros Hotel Resort & Spa
Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου στη Λίμνη Πλαστήρα
To Nevros Hotel Resort & Spa

To Nevros Hotel Resort & Spa βρίσκεται στο Νεοχώρι Καρδίτσας. Ένα περιβάλλον που διατηρεί τις αρχές της παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής και δημιουργεί ξεχωριστές εικόνες στον επισκέπτη. Διαθέτει άνετα δωμάτια και σουίτες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις καθώς και δωμάτια ειδικά σχεδιασμένα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Από τη βεράντα του εστιατορίου μπορείτε να απολαύσετε την μοναδική θέα ενώ δοκιμάζετε τις υπέροχες γεύσεις της παραδοσιακής κουζίνας και όχι μόνο. Η ζεστή φιλοξενία και οι υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για μια αξέχαστη διαμονή.

Naiades Hotel

Naiades Hotel
To Naiades Hotel

Στο γραφικό Νεοχώρι Βρίσκεται το Naiades Hotel. Ο συνδυασμός της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με τις σύγχρονες ανέσεις το κάνουν ιδανικό προορισμό για απαιτητικούς επισκέπτες. Με θέα στη μαγευτική λίμνη και την ζεστή ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου θα απολαύσετε μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Στο ξενοδοχείο θα έχετε τη δυνατότητα να ακούσετε τους ήχους της φύσης και να χαλαρώσετε σε ένα περιβάλλον απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο. Ζήστε μια ξεχωριστή απόδραση από την καθημερινότητα γεμάτη ποιοτικές παροχές και φιλοξενία.

Στα Άγραφα, και πιο συγκεκριμένα στην πιο όμορφη πλευρά της λίμνης Πλαστήρα, βρίσκεται το ξενοδοχείο Ναϊάδες.

Το Ξενοδοχείο Ναϊάδες

Το ξενοδοχείο, το οποίο δανείστηκε το όνομά του από τις νύμφες των λιμνών, αποτελεί έναν από τους πλέον γνωστούς προορισμούς για τους επισκέπτες της λίμνης Πλαστήρα. Φημίζεται για τον υπέροχο τρόπο με τον οποίο συνδυάζει την παράδοση με τις σύγχρονες ανέσεις μιας ξενοδοχειακής μονάδας.

Η θέα από το ξενοδοχείο Ναϊάδες
Η θέα από το ξενοδοχείο Ναϊάδες

Το ξενοδοχείο απαρτίζεται από 48 δωμάτια τα οποία καλύπτουν κάθε τύπο επισκέπτη. Στο Ναϊάδες είναι δυνατό να φιλοξενηθούν οικογένειες, συνέδρια, αθλητικά σωματεία, νεόνυμφοι και πολλές ακόμα περιπτώσεις τουριστών οι οποίοι θέλουν να περάσουν πραγματικά ξεχωριστά στη λίμνη Πλαστήρα.

Η πισίνα
Η πισίνα

Τα δωμάτια είναι χτισμένα αμφιθεατρικά. Ο λόγος που επιλέχθηκε αυτή η τοποθέτηση είναι για να μπορούν να έχουν όλοι οι επισκέπτες πανοραμική θέα στη λίμνη.

Το ξενοδοχείο διαθέτει εστιατόριο, cafe – bar, pool bar, καφενείο με επιτραπέζια παιχνίδια, αίθουσα ping – pong, παιδότοπο, μπιλιάρδο καθώς και πολλούς διαφορετικούς χώρους για άθληση και χαλάρωση όπως γήπεδο 5Χ5, γυμναστήριο, σάουνα, μασάζ και τζακούζι.

Θέα στη λίμνη Πλαστήρα
Θέα στη λίμνη Πλαστήρα

Ακόμα και εκτός του ξενοδοχείου όμως οι παροχές δεν εξαντλούνται. Γύρω από τη λίμνη Πλαστήρα μπορεί κανείς να εξασκηθεί στην πεζοπορία, τον ορειβασία, το σκι, την ιππασία και τα σπορ στο νερό, όλα με εκκίνηση το ξενοδοχείο Ναϊάδες.

Ξενώνας Μπαλακώστα

Ξενώνας Μπαλακώστα
Ξενώνας Μπαλακώστα

Σε μια πανέμορφη τοποθεσία στη Λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται ο Ξενώνας Μπαλακώστα. Σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον περιτριγυρισμένο από γραφικά χωριά και σπουδαία αξιοθέατα θα ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη εξερευνήσεις. Η ζεστή ατμόσφαιρα και η φιλοξενία του ξενοδοχείου θα απογειώσουν αυτή σας την εμπειρία προσφέροντας τη χαλάρωση και την ξεκούραση που αναζητάτε.

Ανακαλύψτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στη Λίμνη Πλαστήρα εδώ.

Σαββατοκύριακο στη Λίμνη Πλαστήρα με το Ekdromi.gr – Προσφορές ξενοδοχείων

Η Λίμνη Πλαστήρα είναι μια από τις ομορφότερες της Ελλάδας και ιδανική για όλες τις εποχές του χρόνου. Αποτελεί από μόνη της ένα υπέροχο αξιοθέατο καθώς είναι περιτριγυρισμένη από καταπράσινα τοπία, έχει γαλάζια νερά και πολλά σημεία όπου μπορεί κανείς να κάνει διαφόρων ειδών δραστηριότητες. Περιμετρικά της λίμνης υπάρχουν γραφικά χωριά όπου θα χαρείτε την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων και τις μοναδικές τοπικές λιχουδιές. Και φυσικά όποια και αν είναι η διάθεσή σας, θα βρείτε μια πληθώρα επιλογών σε δραστηριότητες και σε εξερευνήσεις για όλα τα γούστα. Για τους λάτρεις των σπορ υπάρχει η δυνατότητα για ποδήλατο βουνού, πεζοπορία, ιππασία, τοξοβολία και πολλά άλλα. Για όσους θέλουν να χαλαρώσουν, οι βόλτες γύρω από την λίμνη καθώς και στα γραφικά σοκάκια των χωριών θα σας μαγέψουν. Απολαύστε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο στη Λίμνη Πλαστήρα με τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων του Ekdromi.gr.

Nevros Hotel Resort & Spa

Nevros Hotel Resort & Σαββατοκύριακο στη Λίμνη Πλαστήρα με το Ekdromi.grSpa
Nevros Hotel Resort & Spa

Το Nevros Hotel Resort & Spa βρίσκεται στο Νεοχώρι Καρδίτσας. Διαθέτει εστιατόριο με μοναδική θέα στη λίμνη ενώ προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής καθώς συνδυάζει την ζεστή φιλοξενία με υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Η υψηλή αισθητική και οι σύγχρονες ανέσεις δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Naiades Hotel

Naiades Hotel
Naiades Hotel

Το Naiades Hotel είναι ο απόλυτος προορισμός για όσους θέλουν να χαλαρώσουν διπλά στη φύση. Βρίσκεται στην ομορφότερη πλευρά της λίμνης και συνδυάζει με απόλυτη ισορροπία την παράδοση με τις σύγχρονες ανέσεις. Στο ξενοδοχείο μπορείτε να ξεκουραστείτε, να κολυμπήσετε, να γυμναστείτε και να διασκεδάσετε καθώς είναι ένα περιβάλλον που καλύπτει όλες σας τις ανάγκες και σας προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής.

Ξενώνας Μπαλακώστα

Ξενώνας Μπαλακώστα
Ξενώνας Μπαλακώστα

Σε ένα τοπίο αξεπέραστης φυσικής ομορφιάς, στη Λίμνη Πλαστήρα, βρίσκεται ο Ξενώνας Μπαλακώστα. Ζήστε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο γεμάτο μοναδικές εικόνες και έντονες εμπειρίες σε έναν πανέμορφο προορισμό. Η ζεστή ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου και η φιλοξενία του θα απογειώσουν αυτή σας την εμπειρία.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Λίμνη Πλαστήρα εδώ.

Αξέχαστες Γιορτές στη Λίμνη Πλαστήρα – Προσφορές ξενοδοχείων

Μεταξύ των πιο όμορφων προορισμών για τις γιορτές, είναι σίγουρα και η Λίμνη Πλαστήρα. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός των χαλαρωτικών νερών της λίμνης με τις λευκές βουνοκορυφές που την περιβάλλουν αποτελούν το ιδανικό κάδρο για τις φετινές σας γιορτές. Και ποιος δεν θα ήθελε να περάσει τις ημέρες των χριστουγέννων κάνοντας βόλτες στα υπέροχα τοπία περιμετρικά της λίμνης. Ποιος δεν θα ήθελε να επισκεφθεί κάποιο από τα συνολικά 18 χωριά που βρίσκονται γύρω από αυτήν. Το μεγαλείο όμως και η απέραντη ομορφιά της Λίμνης Πλαστήρα βρίσκεται στην πανοραμική της θέα που πραγματικά κόβει την ανάσα. Ετοιμαστείτε λοιπόν για αξέχαστες γιορτές στη Λίμνη Πλαστήρα μέσα από τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr.

Το 4* Naiades Hotel
Το 4* Naiades Hotel

Ξεκινάμε με μία επιλογή πολλών αστέρων. Το 4* Naiades Hotel συνδυάζει την παράδοση με τις σύγχρονες ανέσεις. Περάστε τις γιορτές σας χαλαρώνοντας στο spa και τη σάουνα. Διασκεδάστε και δοκιμάστε υπέροχες γεύσεις αλλά κυρίως απολαύστε την υπέροχη φιλοξενία που σας προσφέρει το Naiades Hotel, ειδικά τις γιορτές.

Το ξενοδοχείο Ανδρομέδα
Το ξενοδοχείο Ανδρομέδα

Μία ακόμα υπέροχη πρόταση για τις γιορτές είναι το ξενοδοχείο “Ανδρομέδα”. Βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Κρυονέρι και πρόκειται για μία νεόκτιστη μονάδα, φτιαγμένη με γούστο και σεβασμό στην τοπική παράδοση. Η εύκολη πρόσβαση που προσφέρει, μαζί με τη ζεστή φιλοξενία, σας εγγυώνται μία ευχάριστη εορταστική διαμονή.

Ο ξενώνας Το Κάστρο
Ο ξενώνας Το Κάστρο

Αν πάλι προτιμάτε το οικογενεικό κλίμα στις εορταστικές σας διακοπές, τότε Ο Ξενώνας Κάστρο είναι για εσάς η ιδανική επιλογή.  Βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων, στο κέντρο του χωριού Καλύβια Πεζούλας. Αποτελείται από 6 δωμάτια και 1 αυτόνομη σουίτα όλα εξοπλισμένα με τηλεόραση, θέρμανση αλλά και με μοναδική θέα προς την λίμνη Πλαστήρα και στα γύρω βουνά.

Το ξενοδοχείο Τιτάγιον
Το ξενοδοχείο Τιτάγιον

Τέλος, το ξενοδοχείο Τιτάγιον είναι μια καινούρια ξενοδοχειακή μονάδα 4* χτισμένη στον οικισμό Άγ. Αθανάσιος του χωριού Λαμπερό. Το ξενοδοχείο έχει χτιστεί στις ανατολικές όχθες της Λίμνης Πλαστήρα σε υψόμετρο 800 μέτρων, σε μια προνομιακή θέση που του χαρίζει πανοραμική θέα στη λίμνη. Οι εγκαταστάσεις του έχουν δημιουργηθεί με τη φιλοσοφία της απόλυτης άνεσης και πολυτέλειας. Η διακόσμησή του εναρμονίζει το σύγχρονο ύφος με τα παραδοσιακά στοιχεία της πέτρας και του ξύλου.

Τόσο η ομορφιά της περιοχής όσο και οι υπέροχες προσφορές σε ξενοδοχεία, κάνουν την Λίμνη Πάστήρα τον ιδανικό προορισμό για τις φετινές σας γιορτές!

Λίμνη Πλαστήρα – η ιστορία της

Αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς και όμορφους προορισμούς για το φθινόπωρο και το χειμώνα. H λίμνη Πλαστήρα είναι μια υπέροχη λίμνη που αγκαλιάζουν (ούτε λίγο ούτε πολύ) 18 χωριουδάκια, με θέα χιονισμένες βουνοκορφές και μέρη σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

Η ιστορία τα λίμνης Πλαστήρα ξεκινά το 1959. Όταν και ολοκληρώθηκε το κλείσιμο της κοίτης του ποταμού Ταυρωπού (ή Μέγδοβα) και δημιουργήθηκε φράγμα. Το όνομά της το πήρε από τον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα ο οποίος είχε και την ιδέα της δημιουργίας της.  Πρόκειται δηλαδή για μια τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 1.000 μέτρων. Η λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται 25 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Καρδίτσας. Η απόστασή της από την Αθήνα είναι 330 χιλιόμετρα ενώ από τη Θεσσαλονίκη απέχει 240.

Η λίμνη προσφέρεται για πολλά είδη τουρισμού. Κυρίως για τους λάτρεις της φύσης, αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για πεζοπορία, διαδρομές με ποδήλατο μέσα στο πράσινο, ακόμα και για 4Χ4 σε χωμάτινες διαδρομές. Παράλληλα όμως είναι και πόλος έλξης για ρομαντικές εκδρομές. Η θέα των χιονισμένων γύρω βουνοκορφών σε συνδυασμό με την ηρεμία του γαλάζιου τοπίου προσφέρεται για ξεκούραστες, χαλαρές αποδράσεις. Αποδράσεις για ζευγάρια, οικογένειες αλλά και παρέες.

Τα χωριά γύρω από τη λίμνη Πλαστήρα έχουν και αυτά πολλά μυστικά να διηγηθούν. Το Νεοχώρι και τα Καλύβια Πεζούλας αποτελούν τα πιο ανεπτυγμένα από πλευράς τουρισμού. Εκεί μπορείτε να βρείτε σύγχρονα καταλύματα με όλες τις ανέσεις καθώς και πολλά café και bars. Από το Νεοχώρι μπορείτε να απολαύσετε τη λίμνη σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Κανένα από τα 18 χωριά όμως δεν στερείται ομορφιάς και όλα έχουν τη δικιά τους μικρή ή μεγάλη ιστορία που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μοσχάτο με την παράδοση στα αμπέλια, το Τσαρδάκι με τις καταπληκτικές του ταβέρνες , τα καταπράσινα τοπία της Καστανιάς, τη θέα του θεσσαλικού κάμπου από το Μορφοβούνι, την αρχιτεκτονική του Μεσενικόλα, το Κρυονέρι και την Κερασιά.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στη Λίμνη Πλαστήρα εδώ!

Λίμνη Πλαστήρα με το ekdromi.gr

Προορισμός πολύ δημοφιλής και πανέμορφος, σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου. Η Λίμνη Πλαστήρα έχει τόσες ομορφίες να δείξει, όσες και ιστορίες να διηγηθεί. Το παράδοξο με την ιστορία αυτής της λίμνης, είναι πως δεν χάνεται στα βάθη των αιώνων. Το αντίθετο μάλιστα. Η παρουσία της ξεκινά το 1959, όπου ολοκληρώθηκε το κλείσιμο της κοίτης του ποταμού Ταυρωπού και δημιουργήθηκε φράγμα. Πρόκειται δηλαδή για μια τεχνιτή λίμνη. Το όνομά της το έχει πάρει από τον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα ο οποίος είχε και την ιδέα της δημιουργίας της. Η Λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται 25 χιλιόμετρα δυτικά της Καρδίτσας, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν τις ομορφιές της μέσα από τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr.

Η πανοραμική θέα της λίμνης, όταν την παρατηρεί κανείς από ψηλά, είναι και η πιο εντυπωσιακή. Πόλος έλξης χιλιάδων φυσιολατρών κάθε χρόνο, η ίδια η λίμνη και τα γύρω χωριά, προσφέρονται για πολλά και διαφορετικά είδη τουρισμού. Στον περιβάλλοντα χώρο της, μπορεί κανείς να επιδοθεί σε δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδήλατο, ιππασία, ακόμα και διαδρομές με 4Χ4. Για τους φίλους δε, των χειμερινών σπορ υπάρχει και το χιονοδρομικό κέντρο Καραμανώλη. Όποια και να είναι όμως η πεορτεραιότητά σας, θα είναι κρίμα να μην επισκεφθείτε ένα, ή περισσότερα, από τα συνολικά 18 χωριά που βρίσκονται γύρω από αυτήν. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε και να θαυμάσετε μικρούς, παραδοσιακούς οικισμούς, και μέρη με φυσική ομορφιά και γραφικότητα. Τα 2 πιο γνωστά από αυτά τα χωριά είναι το Νεοχώρι και τα Καλύβια Πεζούλας.

Η Λίμνη Πλαστήρα είναι μια περιοχή που είναι ιδανική για κάθε είδος ταξιδιώτη. Προτείνεται ανεπιφύλακτα σε οικογένειες, σε ζευγάρια για ρομαντικές αποδράσεις αλλά και σε μεγάλες παρέες. Δοκιμάστε μια βόλτα στο φαράγγι του Μεγάλου Ρέματος. Σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη. Στις βόλτες σας στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά πολλές ιστορικές μονές και εκκλησάκια αλλά και να δοκιμάσετε εξαιρετικές τοπικές γαστρονομικές δημιουργίες από κρέας και ψάρι.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για τη Λίμνη Πλαστήρα εδώ!

Γιατί αγαπάμε τη Λίμνη Πλαστήρα

Δημοφιλής προορισμός του φθινοπώρου και του χειμώνα, η Λίμνη Πλαστήρα και τα χωριά γύρω από αυτήν αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για χαλάρωση πλάι σε μαγευτικές φυσικές εικόνες. Η ηρεμία που αποπνένουν τα νερά της, αλλά και η θέα των χιονισμένων βουνοκορφών γύρω από αυτήν, είναι, δίχως αμφιβολία, το ομορφότερο κάδρο των φετινών εξορμήσεων. Ας δούμε ποια είναι τα συστατικά αυτά, που κάνουν τη Λίμνη Πλαστήρα τόσο ξεχωριστή.

λίμνη πλαστήρα
Η θέα των χιονισμένων βουνοκορφών στη Λίμνη Πλαστήρα

Πρώτα απ’ όλα για την ίδια της την ομορφιά. Δεν είναι τυχαίο πως γύρω της μαζεύονται κάθε χρόνο εκατοντάδες φωτογράφοι για να απαθανατίσουν τα γαλήνια νερά της.

Δεύτερον, για τις υπέροχες διαδρομές στις όχθες της. Στα συνολικά 60 χιλιόμετρα της περιμέτρου της, μπορεί κανείς να απολαύσει τη θέα της λίμνης από διαφορετικά υψόμετρα, αλλά και να γνωρίσει πολλά από χωριά που την περιβάλλουν.

Τα χωριά της. Το Νεοχώρι και το Κρυονέρι είναι δύο από τους πιο γνωστούς οικισμούς της λίμνης. Όσοι όμως προτιμούν την εξερεύνηση, μπορούν να περιηγηθούν στα 18 υπέροχα χωριά που την περιβάλλουν, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα και όμορφιές. Μέρη που αξίζουν τον κόπο να τα ανακαλύψει κανείς!

Οι δραστηριότητες στη λίμνη. Η αλήθεια είναι πως στον τομέα αυτό, οι επιλογές της Λίμνης Πλαστήρα είναι ατελείωτες. Από έναν απλό περίπατο και ποδήλατο στις όχθες της μέχρι και κανό, καγιάκ, τοξοβολία αλλά και ιππασία. Όρεξη να υπάρχει και σίγουρα ο επισκέπτης θα βρει τη δραστηριότητα που του ταιριάζει!

Οι γεύσεις. Ακόμα και ο πιο όμορφος προορισμός, όταν δεν συνοδεύεται από τις ανάλογες γευστικές εμπειρίες, χάνει κάτι από την ομορφιά του. Και η Λίμνη Πλαστήρα στον τομέα αυτό έχει πολλά και ενδιαφέροντα να επιδείξει. Στα υπέροχα χωριά της μπορείτε να γευθείτε τις τοπικές σπεσιαλιτέ, μέσα σε ένα πραγματικά ζεστό και φιλικό περιβάλλον.

Τέλος, τα ξενοδοχεία της. Για κάθε τύπο ταξιδιώτη αλλά και για κάθε επίπεδο τιμής, στη Λίμνη Πλαστήρα θα βρείτε υπέροχα ξενοδοχεία και ξενώνες που θα κάνουν τη διαμονή σας αξέχαστη. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για τη Λίμνη Πλαστήρα εδώ!

About Ekdromi.gr