αποκριάτικα έθιμα

Αποκριάτικα Έθιμα και εναλλακτικές προτάσεις καρναβαλιού

Οι ημέρες που πλησιάζουν μας βάζουν σε διάθεση καρναβαλιού. Ομολογουμένως είναι δύσκολο κανείς να ξεφύγει από το ρυθμό των ημερών, να προσπεράσει τις βιτρίνες με τα αποκριάτικα είδη, να μην παρασυρθεί από τα χρώματα και τις μουσικές που συναντά. Κάποιοι από εμάς έχουν ήδη κανονίσει και το αποκριάτικό τους ταξίδι. Η λαοφιλής Πάτρα, το ανερχόμενο Ρέθυμνο, το βενετσιάνικο Ναύπλιο, είναι μόνο μερικοί από τους προορισμούς που κάποιος καλείται να επιλέξει ανάλογα με τη διάθεση κι τις προτεραιότητές του. Και φέτος το ekdromi.gr διαθέτει τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στους ομορφότερους αποκριάτικους προορισμούς. Υπάρχουν βέβαια και επιλογές που δεν είναι τόσο δημοφιλείς. Μέρη όπου η καρναβαλική διάθεση συνδυάζεται μοναδικά με την παράδοση του κάθε τόπου, τα ήθη και τα έθιμά του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πανέμορφες εικόνες και στιγμές. Πάμε λοιπόν να δούμε μερικά Αποκριάτικα έθιμα αλλά και εναλλακτικούς προορισμούς καρναβαλιού.

 

Τα Αποκριάτικα Έθιμα

Αν η αρχαία Ελλάδα είναι κάτι που σας τραβάει το ενδιαφέρον και αν σας αρέσει και το κρασί, τότε υπάρχουν μέρη που μπορούν να συνδυάσουν και τα δύο ενδιαφέροντά σας. Στη Φλώρινα, όπου το καρναβάλι συντελείται στο Ξινό Νερό, λαμβάνει χώρα φόρος τιμής προς τον θεό Διόνυσο. Όπως γίνεται εύκολα λοιπόν αντιληπτό, το κρασί του Αμύνταιου έχει τον πρώτο λόγο και ρέει άφθονο στην περιοχή. Η λατρεία προς τον θεό του οίνου γίνεται και στην πόλη των Σερρών. Εκεί έχουμε το έθιμο του “Καλόγερου” όπου πρωταγωνιστούν οι λεγόμενοι “αναστενάρηδες“. Το έθιμο αυτό έχει έντονα στοιχεία Διονυσιασμού. Περισσότερα μοναδικά καρναβαλικά έθιμα της Βόρειας Ελλάδας μπορείτε να βρείτε και στο σχετικό μας άρθρο.

Εναλλακτικές προτάσεις καρναβαλιού

Αφήνοντας πίσω τις αρχαίες παραδόσεις, το καρναβάλι του χωριού Κροκεές αποτελεί ακόμα μια πολύ καλή πρόταση αφού μπορείτε να το επισκεφθείτε και από την καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς αλλά και από το Γύθειο συνδυάζοντας έτσι την ομορφιά των 2 αυτών περιοχών με ένα ακόμα καρναβάλι της Πελοποννήσου.

Τέλος, μόλις σε 2 ώρες από την Αθήνα, υπάρχει το γνωστό καρναβάλι της Αράχωβας όπου η ομορφιά και το κοσμοπολίτικο περιβάλλον μπλέκονται με τους ρυθμούς των ημερών, τα χρώματα και τις μουσικές δημιουργώντας εικόνες και στιγμές μοναδικής ομορφιάς για όλους τους επισκέπτες.

Όποιος και αν είναι ο προορισμός σας για το φετινό καρναβάλι, το ekdromi.gr διαθέτει τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για εσάς!

About Ekdromi.gr