βόλος

Οι ομορφιές του Βόλου

Είναι μία από τις πιο όμορφες αλλά και ενδιαφέρουσες πόλεις της χώρας. Ο Βόλος, χτισμένος στο μύχο του Παγασητικού, συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα αλλά και τις ανέσεις μιας μεγάλης πόλης με τη γραφικότητα των χωριών που υπάρχουν γύρω του. Είτε τον επιλέξετε ως βάση για κοντινές εκδρομές είτε ως τελικό προορισμό, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα μετανοιώσετε για την επιλογή σας. Άλλωστε, οι ομορφιές του Βόλου είναι γνωστές σε όλους μας. Για αυτό το λόγο κάθε χρόνο χιλιάδες επισκεπτών τον επιλέγουν για το μικρό ή μεγάλο ταξίδι τους.

Οι ομορφιές του Βόλου

Πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, ο Βόλος, πέραν των άλλων, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά λιμάνια της χώρας. Το ότι βρίσκεται δίπλα από το γραφικό Πήλιο, προσθέτει ένα ακόμα πλεονέκτημα για τον επίδοξο επισκέπτη. Στην παραθαλάσσια περιοχή του, την παράσταση κλέβουν τα γραφικά τσιπουράδικα. Εκεί, με θέα τον κόλπο του Παγασητικού ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τις γαστρονομικές προτάσεις της πόλης. Προτάσεις που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, πάντα με συνοδεία τοπικού τσίπουρου.

Και στα ενδότερά της όμως η πόλη δεν στερείται ομορφιάς. Μία βόλτα στην ιστορική συνοικία που ονομάζεται “Παλιά”, θα σας δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσετε μια άλλη, εξίσου ενδιαφέρουσα πτυχή του Βόλου. Εκεί, θα δείτε τα Ρωμαϊκά λουτρά, τα ερείπια του κάστρου, την οθωμανική πυριτιδαποθήκη, την πλατεία Αγίων Θεοδώρων αλλά και το πρώην εργοστάσιο Τσαλαπάτα όπου σήμερα στεγάζεται το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας. Στην βόλτα σας στην πόλη το ενδιαφέρον σας θα κερδίσουν το κτίριο Παπαστράτου, η πλατεία Ρήγα Φεραίου, το Δημαρχείο και το Δημοτικό θέατρο, το μεγάλο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου (με τον ομώνυμη εκκλησία) καθώς και το κινηματοθέατρο Αχίλλειο.

Με βάση τον Βόλο, μια από τις πιο κοντινές εκδρομές είναι αυτή που μπορεί να γίνει στο μαγευτικό Πήλιο. Σε απόσταση αναπνοής από την πόλη βρίσκεται ένα από τα ομορφότερα και γραφικότερα ορεινά μέρη της Ελλάδας. Ένα μέρος που συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα, την υπέροχη θέα και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Τα πασίγνωστα χωριά της Τσαγκαράδας, της Πορταριάς, της Μακρινίτσας αλλά και δεκάδες άλλα, θα γεμίσουν τις στιγμές σας με υπέροχες εικόνες. 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στον Βόλο εδώ!

Πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, χτισμένη στο μυχό του Παγασητικού κόλπου. Ο Βόλος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας. Σχεδόν δίπλα από το γραφικό Πήλιο, πρόκειται αναμφίβολα για έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς της χώρας. Προορισμός που προτείνεται για όποιον ενδιαφέρεται να συνδυάσει τη γοητεία του βουνού με τις χαρές της θάλασσας.

Βόλος – Η πόλη και οι γύρω εκδρομές

Στην παραθαλάσσια περιοχή της πόλης του Βόλου μπορεί ο επισκέπτης να ξαποστάσει σε κάποιο από τα πολλά γραφικά τσιπουράδικα. Εκεί μπορεί να γευτεί το παραδοσιακό τσίπουρο μαζί με εκλεκτούς τοπικούς μεζέδες. Παράλληλα, ο παραλιακός πεζόδρομος (Λεωφόρος Αργοναυτών) προσφέρει μοναδική θέα προς τη θάλασσα και αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους κατοίκους του Βόλου, όσο και για τους επισκέπτες.

Μια από τις πιο ιστορικές συνοικίες του Βόλου είναι η λεγόμενη «Παλιά» η οποία βρίσκεται στο δυτικό τομέα της πόλης. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στα Ρωμαϊκά λουτρά, τα ερείπια του κάστρου, την οθωμανική πυριτιδαποθήκη, την πλατεία Αγίων Θεοδώρων αλλά και το πρώην εργοστάσιο Τσαλαπάτα όπου σήμερα στεγάζεται το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας. Τα αξιοθέατα όμως του Βόλου δεν σταματούν εδώ. Το κτίριο Παπαστράτου, η πλατεία Ρήγα Φεραίου, το Δημαρχείο και το Δημοτικό θέατρο αποτελούν μερικές μόνο από τις πολλές ομορφιές της πόλης. Επίσης δεν θα πρέπει να παραληφθεί και το μεγάλο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου (με τον ομώνυμη εκκλησία) καθώς και το κινηματοθέατρο Αχίλλειο.

Το μπαλκόνι του Πηλίου, η μαγευτική Μακρινίτσα
Το μπαλκόνι του Πηλίου, η μαγευτική Μακρινίτσα

Με αφετηρία τον Βόλο, μια από τις πιο κοντινές εκδρομές είναι αυτή που μπορεί να γίνει στο μαγευτικό Πήλιο, σε απόσταση αναπνοής από την πόλη του Βόλου βρίσκεται ένα από τα ομορφότερα και γραφικότερα μέρη της Ελλάδας, ένα μέρος που συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα, σαγηνευτική θέα και παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα πασίγνωστα χωριά της Τσαγκαράδας και της Μακρινίτσας. Θα είναι πραγματικά κρίμα μια επίσκεψη στο Βόλο να μην συνδυαστεί με ένα πέρασμα από τα μαγικά τοπία του Πηλίου.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στο Βόλο εδώ!

Η πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, ο Βόλος, χτισμένος στο μυχό του Παγασητικού κόλπου είναι αναμφίβολα για έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς της χώρας. Προορισμός που προτείνεται για όποιον ενδιαφέρεται να συνδυάσει τη γοητεία του βουνού με τις χαρές της θάλασσας. Ο παραλιακός του πεζόδρομος, τα (φημισμένα) τσιπουράδικα του αλλά και οι υπέροχες κοντινές εκδρομές που προσφέρει, τον καθιστούν έναν μοναδικό καλοκαιρινό προορισμό! Με αφετηρία τον Βόλο μπορείτε να εξερευνήσετε το Πήλιο και τα καταπληκτικά χωριά του, την Τσαγκαράδα, τη Μακρινίτσα, την Πορταριά, και να συνδυάσετε με αυτό τον τρόπο τις ανέσεις και τις επιλογές μιας μεγάλης πόλης με την φυσική ομορφιά των χωριών. Ας δούμε τις καλοκαιρινές προσφορές ξενοδοχείων στον Βόλο μέσα από το Ekdromi.gr.

Προσφορές ξενοδοχείων στον Βόλο

5* Valis Resort Hotel

Valis Resort Hotel - προσφορές ξενοδοχείων στον Βόλο
Το Valis Resort Hotel

Το Valis Resort δημιουργήθηκε για να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε απαιτητικούς επισκέπτες. Τα πολυτελή και ευρύχωρα δωμάτια, οι σουίτες και τα οικογενειακά διαμερίσματα με την μοναδική τους θέα από τις βεράντες, υπόσχονται να σας αφήσουν αξέχαστες αναμνήσεις προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες φιλοξενίας. To Valis Spa υπόσχεται να σας βυθίσει στον αισθησιακό παράδεισο των φυσικών προϊόντων και θεραπειών. Χαρίστε στον εαυτό σας την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης και αφεθείτε στα χέρια των ειδικών μας. Οι πρακτικές του, βασισμένες σε δυτικά πρότυπα χαλάρωσης και ευεξίας, προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία θεραπειών προσώπου και σώματος. Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την περιποίηση που σας ταιριάζει. Χαλαρώστε πίνοντας το αφέψημά σας στην εσωτερική πισίνα με την ανοιγόμενη οροφή και γυμναστείτε στο πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Ανανεωθείτε, επίσης, χρησιμοποιώντας τις ιδιαίτερες ευεργετικές ιδιότητες του χαμάμ και της σάουνας.

Hotel Kalloni

Hotel Kalloni
Το Hotel Kalloni

Το Hotel Kalloni βρίσκεται σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από την θάλασσα και αποτελείται από 39 άνετα δωμάτια. Διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Πισίνα με υδρομασάζ, άνετο σαλόνι, καταπράσινο κήπο, open bar, snack bar, άψογο sevice και μεγάλο parking. Το περιβάλλον και οι υπηρεσίες του ξενοδοχείου χαρακτηρίζονται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους πελάτες του, ανθρώπινα και φιλικά. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στις Αλυκές. Μόλις πέντε χιλιόμετρα από τον Βόλο. Εκεί, η απέραντι παραλία στολίζεται με λεύκες, ευκάλυπτους και φοίνικες.

Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων στον Βόλο εδώ!

About Ekdromi.gr