βόλος

Βόλος – προορισμός για όλες τις εποχές

Πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, χτισμένη στο μυχό του Παγασητικού κόλπου. Ο Βόλος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας. Σχεδόν δίπλα από το γραφικό Πήλιο, πρόκειται αναμφίβολα για έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς της χώρας. Προορισμός που προτείνεται για όποιον ενδιαφέρεται να συνδυάσει τη γοητεία του βουνού με τις χαρές της θάλασσας.

Βόλος – Η πόλη και οι γύρω εκδρομές

Στην παραθαλάσσια περιοχή της πόλης του Βόλου μπορεί ο επισκέπτης να ξαποστάσει σε κάποιο από τα πολλά γραφικά τσιπουράδικα. Εκεί μπορεί να γευτεί το παραδοσιακό τσίπουρο μαζί με εκλεκτούς τοπικούς μεζέδες. Παράλληλα, ο παραλιακός πεζόδρομος (Λεωφόρος Αργοναυτών) προσφέρει μοναδική θέα προς τη θάλασσα και αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους κατοίκους του Βόλου, όσο και για τους επισκέπτες.

Μια από τις πιο ιστορικές συνοικίες του Βόλου είναι η λεγόμενη «Παλιά» η οποία βρίσκεται στο δυτικό τομέα της πόλης. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στα Ρωμαϊκά λουτρά, τα ερείπια του κάστρου, την οθωμανική πυριτιδαποθήκη, την πλατεία Αγίων Θεοδώρων αλλά και το πρώην εργοστάσιο Τσαλαπάτα όπου σήμερα στεγάζεται το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας. Τα αξιοθέατα όμως του Βόλου δεν σταματούν εδώ. Το κτίριο Παπαστράτου, η πλατεία Ρήγα Φεραίου, το Δημαρχείο και το Δημοτικό θέατρο αποτελούν μερικές μόνο από τις πολλές ομορφιές της πόλης. Επίσης δεν θα πρέπει να παραληφθεί και το μεγάλο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου (με τον ομώνυμη εκκλησία) καθώς και το κινηματοθέατρο Αχίλλειο.

Το μπαλκόνι του Πηλίου, η μαγευτική Μακρινίτσα

Το μπαλκόνι του Πηλίου, η μαγευτική Μακρινίτσα

Με αφετηρία τον Βόλο, μια από τις πιο κοντινές εκδρομές είναι αυτή που μπορεί να γίνει στο μαγευτικό Πήλιο, σε απόσταση αναπνοής από την πόλη του Βόλου βρίσκεται ένα από τα ομορφότερα και γραφικότερα μέρη της Ελλάδας, ένα μέρος που συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα, σαγηνευτική θέα και παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα πασίγνωστα χωριά της Τσαγκαράδας και της Μακρινίτσας. Θα είναι πραγματικά κρίμα μια επίσκεψη στο Βόλο να μην συνδυαστεί με ένα πέρασμα από τα μαγικά τοπία του Πηλίου.

 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στο Βόλο εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.