βόλος

Οι ομορφιές του Βόλου

Είναι μία από τις πιο όμορφες αλλά και ενδιαφέρουσες πόλεις της χώρας. Ο Βόλος, χτισμένος στο μύχο του Παγασητικού, συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα αλλά και τις ανέσεις μιας μεγάλης πόλης με τη γραφικότητα των χωριών που υπάρχουν γύρω του. Είτε τον επιλέξετε ως βάση για κοντινές εκδρομές είτε ως τελικό προορισμό, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα μετανοιώσετε για την επιλογή σας. Άλλωστε, οι ομορφιές του Βόλου είναι γνωστές σε όλους μας. Για αυτό το λόγο κάθε χρόνο χιλιάδες επισκεπτών τον επιλέγουν για το μικρό ή μεγάλο ταξίδι τους.

Οι ομορφιές του Βόλου

Πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, ο Βόλος, πέραν των άλλων, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά λιμάνια της χώρας. Το ότι βρίσκεται δίπλα από το γραφικό Πήλιο, προσθέτει ένα ακόμα πλεονέκτημα για τον επίδοξο επισκέπτη. Στην παραθαλάσσια περιοχή του, την παράσταση κλέβουν τα γραφικά τσιπουράδικα. Εκεί, με θέα τον κόλπο του Παγασητικού ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τις γαστρονομικές προτάσεις της πόλης. Προτάσεις που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, πάντα με συνοδεία τοπικού τσίπουρου.

Και στα ενδότερά της όμως η πόλη δεν στερείται ομορφιάς. Μία βόλτα στην ιστορική συνοικία που ονομάζεται “Παλιά”, θα σας δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσετε μια άλλη, εξίσου ενδιαφέρουσα πτυχή του Βόλου. Εκεί, θα δείτε τα Ρωμαϊκά λουτρά, τα ερείπια του κάστρου, την οθωμανική πυριτιδαποθήκη, την πλατεία Αγίων Θεοδώρων αλλά και το πρώην εργοστάσιο Τσαλαπάτα όπου σήμερα στεγάζεται το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας. Στην βόλτα σας στην πόλη το ενδιαφέρον σας θα κερδίσουν το κτίριο Παπαστράτου, η πλατεία Ρήγα Φεραίου, το Δημαρχείο και το Δημοτικό θέατρο, το μεγάλο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου (με τον ομώνυμη εκκλησία) καθώς και το κινηματοθέατρο Αχίλλειο.

Με βάση τον Βόλο, μια από τις πιο κοντινές εκδρομές είναι αυτή που μπορεί να γίνει στο μαγευτικό Πήλιο. Σε απόσταση αναπνοής από την πόλη βρίσκεται ένα από τα ομορφότερα και γραφικότερα ορεινά μέρη της Ελλάδας. Ένα μέρος που συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα, την υπέροχη θέα και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Τα πασίγνωστα χωριά της Τσαγκαράδας, της Πορταριάς, της Μακρινίτσας αλλά και δεκάδες άλλα, θα γεμίσουν τις στιγμές σας με υπέροχες εικόνες. 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στον Βόλο εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.