Σαββατοκύριακο στο Γαλαξείδι

Σαββατοκύριακο στο Γαλαξείδι

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο σε ένα νησί, χωρίς όμως να χρειαστεί να επιβιβαστείτε σε πλοίο; Κι όμως γίνεται. Εάν ο προορισμός σας είναι το Γαλαξείδι, τότε θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε σε ένα πανέμορφο νησιώτικο περιβάλλον, ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητό σας. Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του Γαλαξειδίου είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Πάμε να ανακαλύψουμε για ποιο λόγο ένα Σαββατοκύριακο στο Γαλαξείδι είναι ιδανικό για το καλοκαίρι που έρχεται!

Σαββατοκύριακο στο Γαλαξείδι

Αυτη η παραθαλάσσια κωμόπολη του νομού Φωκίδας χαρίζει στον επισκέπτη μια ξεχωριστή αίσθηση από την πρώτη κιόλας στιγμή. Τα αρχοντικά καπετανόσπιτα και τα γραφικά σοκάκια του, μαρτυρούν τις καταβολές του τόπου αυτού. Μια κοινωνία που στηρίχθηκε στη ναυτική παράδοση. Το Γαλαξείδι είναι χτισμένο ανάμεσα σε 2 λόφους, σε ένα κομμάτι γης που, κυριολεκτικά, βρίσκεται μέσα στη θάλασσα. Έτσι, συνδυάζει απόλυτα τη νησιωτική γραφικότητα με τις ομορφιές του βουνού. Κάνοντας τη βόλτα σας στα δρομάκια της περιοχής, θα παρατηρήσετε πως όλα καταλήγουν όλα προς τη θάλασσα. Παράλληλα, στη βόλτα σας θα νιώσετε την μοναδική ήσυχη ατμόσφαιρα που κάνει το Γαλαξείδι να ξεχωρίζει. Άλλωστε, πρόκειται για έναν προορισμό που αξίζει να τον γνωρίσετε χωρίς πολυκοσμία. Μια περαντζάδα στα στα παραλιακά του σημεία θα γεμίσει τις μπαταριές σας και θα σας προσφέρει απλόχερα τη χαλάρωση που χρειάζεστε.

Μοναδική προσφορά στο Γαλαξείδι

Το Europa Beach Hotel

Το Europa Beach Hotel

Το ekdromi.gr εξασφάλισε και σας προσφέρει μια μοναδική προσφορά διαμονής για το Γαλαξείδι. Το Europa Beach Hotel είναι ένα ονειρεμένο ξενοδοχείο στον κόλπο του Γαλαξειδιού. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας, χτισμένο στην παραλία, σε μια καταπράσινη έκταση 7 στρεμμάτων. Μέσα στο Europa Beach Hotel θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε όλες τις ανέσεις όπως Bar, Εστιατόριο, Πισίνα, αλλά και παιδότοπο για όσους επιθυμείτε να ταξιδέψετε οικογενεικώς. Όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου διαθέτουν κλιματισμό, κεντρική θέρμανση, mini bar, τηλέφωνα, internet, δορυφορική TV και φανταστική θέα στον Κορινθιακό κόλπο και το Γαλαξείδι.

Οι ομορφιές του Γαλαξιδείου σας περιμένουν, εσείς δεν έχετε παρά να κάνετε την κράτησή σας μέσα από τις προσφορές του ekdromi.gr!

Το Γαλαξείδι

Παραθαλάσσια κωμόπολη με μεγάλη ναυτική ιστορία και τουριστική υποδομή. Το Γαλαξείδι (ή Γαλαξίδι) βρέχεται από τον κόλπο της Ιτέας, στη βόρεια πλευρά του Κορινθιακού Κόλπου. Για το όνομά του έχουν ακουστεί πολλές ιστορίες. Επικρατέστερη είναι αυτή που αναφέρει ότι η ονομασία προέρχεται από την οικογένεια Γαλαξείδη η οποία διατηρούσε μεγάλες εκτάσεις στην περιοχή. Μία άλλη, πιο ρομαντική εκδοχή αναφέρει τη νύμφη Γάλαξα, κόρη του Ποσειδώνα, η οποία κάνοντας το μπάνιο της στην περιοχή, δίδασκε τα μυστικά της ναυσιπλοΐας στους νέους οι οποίοι την είχαν ερωτευτεί. Υπάρχει και η πιο επιστημονική εξήγηση όμως, βάσει της οποίας η ονομασία προήλθε από την γαλατσίδα, ένα θαμνώδες φυτό που ευδοκιμεί στην περιοχή.

Η ναυτική παράδοση του Γαλαξιδείου δεν περνά απαρατήρητη από τον επισκέπτη. Διασχίζοντας τα στενά δρομάκια που καταλήγουν στη θάλασσα, ο ταξιδιώτης παρασύρεται από την ατμόσφαιρα. Μια ατμόσφαιρα που τον κάνει να νιώθει ότι βρίσκεται πραγματικά σε νησί. Το λιμάνι του, αποπνέει ακόμα την αύρα μιας άλλης εποχής, της εποχής, τότε που ήταν γεμάτο από μπρατσέρες. Η αγάπη που τρέφουν οι κάτοικοι για τον τόπο τους, τις παραδόσεις και την ιστορία του, έχει κρατήσει την παραδοσιακή ατμόσφαιρα της πόλης ζωντανή μέχρι σήμερα.

Δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε τον ναό του Αγίου Νικολά, προστάτη των ναυτικών. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ναό του Γαλαδειδίου. Καθώς και το Ναυτικό μουσείο της περιοχής, όπου φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, μοναδικά έργα ζωγραφικής με ναυτική θεματολογία.

Το Γαλαξείδι είναι από μόνο του και ένα ταξίδι στο χρόνο. Στενά πλακόστρωτα σοκάκια που περιμένουν τους διαβάτες για ρομαντικούς περιπάτους, παραλιακά εστιατόρια και café, έτοιμα και αυτά με τη σειρά τους να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες για στιγμές χαλάρωσης, ξενοδοχεία και παλιοί ξενώνες σε αναπαλαιωμένα παραδοσιακά κτίρια με ξεχωριστό χαρακτήρα, το Γαλαξείδι αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για long weekends και ολιγοήμερες εξορμήσεις όλες τις εποχές του χρόνου.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στο Γαλαξείδι εδώ!

About Ekdromi.gr