γαλαξείδι

Γαλαξείδι

Παραθαλάσσια κωμόπολη με μεγάλη ναυτική ιστορία και τουριστική υποδομή. Το Γαλαξείδι (ή Γαλαξίδι) βρέχεται από τον κόλπο της Ιτέας, στη βόρεια πλευρά του Κορινθιακού Κόλπου. Για το όνομά του έχουν ακουστεί πολλές ιστορίες. Επικρατέστερη είναι αυτή που αναφέρει ότι η ονομασία προέρχεται από την οικογένεια Γαλαξείδη η οποία διατηρούσε μεγάλες εκτάσεις στην περιοχή. Μία άλλη, πιο ρομαντική εκδοχή αναφέρει τη νύμφη Γάλαξα, κόρη του Ποσειδώνα, η οποία κάνοντας το μπάνιο της στην περιοχή, δίδασκε τα μυστικά της ναυσιπλοΐας στους νέους οι οποίοι την είχαν ερωτευτεί. Υπάρχει και η πιο επιστημονική εξήγηση όμως, βάσει της οποίας η ονομασία προήλθε από την γαλατσίδα, ένα θαμνώδες φυτό που ευδοκιμεί στην περιοχή.

Το Γαλαξείδι

Η ναυτική παράδοση του Γαλαξιδείου δεν περνά απαρατήρητη από τον επισκέπτη. Διασχίζοντας τα στενά δρομάκια που καταλήγουν στη θάλασσα, ο ταξιδιώτης παρασύρεται από την ατμόσφαιρα. Μια ατμόσφαιρα που τον κάνει να νιώθει ότι βρίσκεται πραγματικά σε νησί. Το λιμάνι του, αποπνέει ακόμα την αύρα μιας άλλης εποχής, της εποχής, τότε που ήταν γεμάτο από μπρατσέρες. Η αγάπη που τρέφουν οι κάτοικοι για τον τόπο τους, τις παραδόσεις και την ιστορία του, έχει κρατήσει την παραδοσιακή ατμόσφαιρα της πόλης ζωντανή μέχρι σήμερα.

Δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε τον ναό του Αγίου Νικολά, προστάτη των ναυτικών. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ναό του Γαλαδειδίου. Καθώς και το Ναυτικό μουσείο της περιοχής, όπου φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, μοναδικά έργα ζωγραφικής με ναυτική θεματολογία.

Το Γαλαξείδι είναι από μόνο του και ένα ταξίδι στο χρόνο. Στενά πλακόστρωτα σοκάκια που περιμένουν τους διαβάτες για ρομαντικούς περιπάτους, παραλιακά εστιατόρια και café, έτοιμα και αυτά με τη σειρά τους να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες για στιγμές χαλάρωσης, ξενοδοχεία και παλιοί ξενώνες σε αναπαλαιωμένα παραδοσιακά κτίρια με ξεχωριστό χαρακτήρα, το Γαλαξείδι αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για long weekends και ολιγοήμερες εξορμήσεις όλες τις εποχές του χρόνου.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στο Γαλαξείδι εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.