Μάιος στη Σπάρτη

Μάιος στη Σπάρτη

Πόλη με μεγάλη ιστορία που απλώνεται κάτω από τις πλαγιές του επιβλητικού Ταΰγετου. Ο αέρας που αποπνέει κάθε στενό της Σπάρτης, δημιουργεί ένα ιδιαίτερο δέος στον επισκέπτη. Δέος και θαυμασμός που προέρχεται από τις καταβολές του τόπου αυτού. Από την αρχαία του ιστορία και τη φήμη των Σπαρτιατών πολεμιστών και κατοίκων. Το άγαλμα του Λεωνίδα, στέκει αγέρωχο θυμίζοντας σε κάθε επισκέπτη ή περαστικό το παρελθόν τις περιοχής αυτής. Αν είστε από αυτούς που τους αρέσει να επισκεπτονται περιοχές με πλούσια ιστορία, αν σας γοητεύει η ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος και αν η ορειβασία είναι στα ενδιαφέοντά σας, τότε σίγουρα ο Μάιος στη Σπάρτη θα σας γοητεύσει.

Μάιος στη Σπάρτη – τι να δείτε

Καταρχάς πρέπει να πάρετε μια πρώτη γεύση από την πόλη. Κάντε τη βόλτα σας στο κέντρο, χαλαρώστε στην κεντρική πλατεία και μπείτε στους τοπικούς ρυθμούς. Γύρω από την πόλη, απλώνεται μια καταπράσινη πεδιάδα από διάφορα δέντρα ενώ στα νοτιοδυτικά της πόλης ορθώνεται ο Ταΰγετος με τις πανύψηλες κορυφές του. Γύρω από της Σπάρτη επίσης έχετε πολλές επιλογές για μικρές εκδρομές σε πανέμορφα χωριά. Το χωριό Αναβρυτή, το φαράγγι της Σκοτιάς, το γραφικό χωριό Χρυσάφα ή τα ορεινά χωριά Καστρί και Καστόρειο, είναι μερικές από τις πιο όμορφες επιλογές. Φυσικά, με ορμητήριο τη Σπάρτη, μπορείτε να δείτε και τα φημισμένα Σπήλαια του Διρού. Τέλος, μια ανάβαση στον Ταΰγετο, για όσους αντέχουν, θα σας μείνει αξέχαστη καθώς η θέα από της κορυφές είναι μαγευτική.

Σπάρτη – Προρφορές Ξενοδοχείων

Ilaeira Mountain Resort

Το Ilaeira Mountain Resort

Το Ilaeira Mountain Resort

Το Ιlaeira Mountain Resort, βρίσκεται στις πλαγιές του Ταΰγετου, στο χωριό Τορίζα, μόλις 15χλμ. μακριά από το ιστορικό κέντρο της Σπάρτης. Είναι η ιδανική τοποθεσία καθώς συνδυάζει τη μαγεία της φύσης και τη μοναδική θέα, με εύκολη και σύντομη πρόσβαση στην πόλη. Μπορείτε να εξερευνήσετε την γύρω περιοχή και να κάνετε την πεδοπορία σας προς τα καταφύγια του Ταΰγετου. Να ανακαλύψετε τις ορεινές πηγές που περιβάλλουν το ξενοδοχείο αλλά και να επισκεφθείτε πολλά σημεία ενδιαφέροντος, όπως το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης, το Μυστρά, τη Μονεμβασιά τη Μάνη, καθώς και η περιοχή με τα σπήλαια του Διρού.

About Ekdromi.gr