γιορτές στο μέτσοβο

Γιορτές στο Μέτσοβο

Οι γιορτές σχεδόν έχουν φτάσει και το μυαλό ξεκινά πριν από το σώμα το ταξίδι του. Γιορτές οικογενειακά και βόλτες στην πόλη ή βαλίτσες και γιορτινή διάθεση για έναν νέο προορισμό; Γιατί ποιος δεν θα ήθελε να συνδυάσει τις ημέρες αυτές με χιονισμένες βουνοκορυφές. ‘Η με βόλτα σε πλακόστρωτα σοκάκια, εικόνες με παραδοσιακά τοπία ντυμένα στα λευκά. Με τζάκι και τοπικές λιχουδιές σε ζεστά ταβερνάκια. Η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που το μυαλό κάνει τέτοιες σκέψεις, το πρόβλημα είναι ποιο μέρος να πρωτοδιαλέξεις. Στην Ελλάδα οι χειμερινοί προορισμοί είναι τόσοι πολλοί που χρειάζεται πραγματικά πολύς χρόνος. Χρόνος για να τους μελετήσει κανείς όλους και να καταλήξει στον ιδανικό. Σε όσους από εσάς πάντως αρέσουν όλα τα παραπάνω, οι φετινές γιορτές στο Μέτσοβο μπορεί να είναι και οι ομορφότερές σας.

Γιορτές στο Μέτσοβο

Όλη η Ελληνική παραδοσιακή γραφικότητα είναι συγκεντρωμένη στον προορισμό αυτόν. Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από τον επισκέπτη, απλά με την πρώτη βόλτα, τον πρώτο περίπατο. Τα σπίτια του Μετσόβου,σχεδόν όλα φτιαγμένα από πέτρα συνδυάζονται αρμονικά με τα παραδοσιακά πλακόστρωτα σοκάκια που σε προκαλούν να τα περπατήσεις. Οι δύο πέτρινες αρκούδες στην κεντρική πλατεία σίγουρα θα σας τραβήξουν την προσοχή και θα σας κάνουν να θυμηθείτε πως βρίσκεστε σε υψόμετρο 1,100 μέτρων. Όταν δε, δείτε κατοίκους μεγαλύτερους σε ηλικία να φορούν ακόμα παραδοσιακές ενδυμασίες, μην παραξενευτείτε, συνηθίζεται στο Μέτσοβο. Δώστε τους λίγη προσοχή, είναι κάτι που δεν το βλέπουμε κάθε μέρα.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το κλίμα των εορτών, δεν μπορεί παρά να αποτελέσουν απλά τη βάση για τη δημιουργία ενός αξέχαστου ταξιδιού το οποίο μπορεί να σας γεμίσει με εικόνες και αναμνήσεις για μια ζωή. Και αν το μάτι χορταίνει στο Μέτσοβο, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το στομάχι. Δεν είναι λίγες οι λιχουδιές που περιμένουν τον επισκέπτη. Τα τοπικά εδέσματα αποτελούνται κυρίως από γαλακτοκομικά (ποιος δεν γνωρίζει το τυρί «μετσοβόνε«) αλλά δεν περιορίζονται εκεί.

Όμορφα τοπία, ζεστή ατμόσφαιρα (παρά το κρύο και το υψόμετρο) αλλά και υπέροχες γεύσεις συνθέτουν το παζλ που έχει τίτλο Γιορτές στο Μέτσοβο. Όταν κάποιος το συμπληρώσει, το αποτέλεσμα είναι μοναδικής και σπάνιας ομορφιάς.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στο Μέτσοβο εδώ.

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *