ορεινή ναυπακτία

Υπέροχη Ορεινή Ναυπακτία

Εκεί που τελειώνει η οροσειρά της Πίνδου, εκεί ακριβώς ξεκινά μια υπέροχη συστάδα πανέμορφων χωριών. Δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο. Είναι 45 και αποτελούν την ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Ναυπακτίας. 45 υπέροχα χωριά, κρυμμένα ανάμεσα σε ελατοδάση, καρυδιές και οξιές. Αν είστε από αυτούς που αρέσκονται στο να ζουν και να ανακαλύπτουν τις ομορφιές της φύσης, τότε αναμφίβολα η υπέροχη Ορεινή Ναυπακτία, κυριολεκτικά θα σας ενθουσιάσει.

Υπέροχη Ορεινή Ναυπακτία

Μέσα στη φύση και το πράσινο, μέσα σε ορεινα τοπία αλλά και φιλόξενους ανθρώπους. Εκεί βρίσκεται η ομορφιά του τόπου αυτού. Προορισμός σχετικά ακατέργαστος, με μέρη που δεν έχει εισβάλλει απότομα η τουριστική ανάπτυξη. Έτσι κρατάει ακόμα καλά την παραδοσιακή του ομορφιά. Η Ορεινή Ναυπακτία έχει τον τρόπο να γοητεύσει τους επισκέπτες της, αρκεί να έχουν τη διάθεση να εκτιμήσουν τις μοναδικές της ομορφιές.

Καταρχάς ο προορισμός προτείνεται, κυρίως, σε ανθρώπους που τους γοητεύει η εξερεύνηση. Εάν λοιπόν διαθέτετε την όρεξη και τις δυνάμεις, ξεκινήστε το υπάροχο ταξίδι σας στα χωριά αυτά. Όλα τους, το καθένα με τον δικό του τρόπο, ξέρουν πώς θα σας κερδίσουν. Τα πιο γνωστά από τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας είναι  η Άνω Χώρα (Χτισμένη σε υψόμετρο 1050 μέτρων), η Ελατού, η Τερψιθέα, ο Πλάτανος και η Αμπελακιώτισσα, όλα τους ξεχειλίζουν από παραδοσιακή ομορφιά και γραφικούς οικισμούς.

Η παραδοσιακή ομορφιά των χωριών αυτών, συνδυάζεται αρμονικά με την φυσική ομορφιά καθώς το δάσος “δένει” απόλυτα με τον ποταμό Εύηνο αλλά και την Ευηνολίμνη. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε πολύ όμορφους περιπάτους και πεζοπορία. Παράλληλα όμως, στην περιοχή προσφέρονται δραστηριότητες όπως καγιάκ, rafting και ποδηλασία στο δάσος. Αλλά και για εσάς που δεν έχετε τη διάθεση για διαδρομές, η περιοχή προσφέρεται για χαλάρωση και ξεκούραση δίπλα στη φύση.

Ο χειμώνας αποτελεί σίγουρα την πιο ιδανική περίοδο για να επισκεφθεί και να ανακαλύψει κανείς την Ορεινή Ναυπακτία. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων από το ekdromi.gr!

About Ekdromi.gr