25η Μαρτίου με προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr

Η γοητεία της Μονεμβασιάς

Μπορεί στην Ελλάδα να υπάρχουν δεκάδες, ή ακόμα και εκατοντάδες μέρη που συναρπάζουν. Τοποθεσίες με ξεχωριστή ομορφιά, γραφικότητα, φύση που οργιάζει και πολλά άλλα υπέροχα στοιχεία. Όπου και να ψάξει κανείς, κοντά ή μακριά, σίγουρα θα βρει μια πόλη, ή ένα χωριό που ξεχωρίζει με τον υπέροχο δικό του τρόπο. Σίγουρα όμως, τη γοητεία της Μονεμβασιάς, δεν τη βρίσκει κανείς εύκολα. Αυτό το υπέροχο μέρος της Πελοποννήσου που σε κερδίζει πριν καν περάσεις τα τείχη του. Το μοναδικό “Πέτρινο Καράβι” του Γιάννη Ρίτσου, σου προκαλεί δέος από μακριά, αλλά και μια μοναδική αίσθηση όταν μπεις μέσα του. Πάμε να ανακαλύψουμε λοιπόν τι είναι αυτό που κάνει τη Μονεμβασιά τόσο μοναδική διαχρονικά.

Η γοητεία της Μονεμβασιάς

Τα μεσαιωνικά της τείχη, προστατεύουν καλά το μυστικό της. Όταν κανείς τα περάσει, περνάει αυτόματα και σε άλλο χωροχρόνο. Μέσα στην καστροπολιτεία ο επισκέπτης μαγεύεται. Γραφικά σοκάκια, αρχοντικά σπίτια, εκκλησίες με ιστορία συνθέτουν ένα παζλ που παίζει με τις αισθήσεις. Η θέα δε, στο πέλαγο είναι μοναδική. Αλήθεια, τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς από έναν προορισμό;

Το όνομά της δεν είναι τυχαίο. Μονεμβασιά σημαίνει “Μοναδική είσοδος”. Όταν περνά ο επισκέπτης την είσοδο αυτή, το ταξίδι στο χρόνο ξεκινά. Μέσα από τα πετρόκτιστα καλντερίμια της Μονεμβασιάς, θα ανακαλύψει κανείς πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία της βυζαντινής εποχής. Παράλληλα όμως, θα βρει και τα ίχνη των Ενετών, των Φράγκων αλλά και των Οθομανών που πέρασαν από αυτήν. Ένα υπέροχο αμάλγαμα πολιτισμών που έκαναν το πέρασμά τους από αυτό το μοναδικό μέρος. Ακόμη, θα ήταν κρίμα να μην περάσει κανείς και από το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου, από τα πιο σημαντικά σημεία της. Θα το βρείτε εύκολα κοντά στην είσοδο, και με την προτομή του ποιητή να βρίσκεται απ’ έξω.  Στην πάνω πόλη, στο υψηλότερο σημείο του βράχου δεσπόζει η εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Ένας από τους σημαντικότερους ναούς της μεσοβυζαντινής περιόδου στην Πελοπόννησο, ο οποίος χτίστηκε τον 12ο αιώνα.

Μέσα στο κάστρο, απαγορεύεται να κυκλοφορήσει αυτοκίνητο. Αυτό κάνει την διαμονή στη Μονεμβασιά ακόμα πιο μαγική!

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Μονεμβασιά εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.