Δράμα

Δράμα: Αξιοθέατα

Στους πρόποδες του Φαλακρού Όρους, μέσα σε μια ευρύτερη περιοχή που σφύζει από το πράσινο, είναι χτισμένη η ομώνυμη πρωτεύουσα του νομού Δράμας. Εκεί, ο επισκέπτης θα μαγευτεί από τις πολλές πηγές, τα καταπράσινα δάση και το Φαλακρό Όρος. Πρόκειται για έναν συνδυασμό φυσικού πλούτου και ομορφιάς που μόνο απαρατήρητος δεν μπορεί να περάσει.

Η ομορφιά της περιοχής όμως δεν σταματά μόνο στο φυσικό κάλλος. Η γραφικότητα και η ξεχωριστή γοητεία που αποπνέει η πόλη της Δράμας, με τις άπειρες πράσινες οάσεις που προσφέρει, είναι ικανές να δημιουργήσουν ένα υπέροχο κάδρο όμορφων εικόνων και ξεχωριστών συναισθημάτων. Παρακάτω μερικά από τα μέρη που δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε:

Δράμα – Αρχαιολογικό Μουσείο

Για όσους αποφασίσετε να επισκεφθείτε την πόλη της Δράμας, το Αρχαιολογικό Μουσείο της περιοχής αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία που αξίζει να δείτε. Τα εκθέματα του Μουσείου καλύπτουν χρονολογικά την παρουσία του ανθρώπινου είδους στην περιοχή σχεδόν από 50.000 χρόνια πριν (Μέση Παλαιολιθική εποχή), και φτάνει μέχρι και τη σημερινή εποχή (20ος αιώνας).

Ποταμός Νέστος

Για όσους γοητεύονται περισσότερο από τη φυσική ομορφιά, υπάρχει και ο ποταμός Νέστος. Ο Νέστος είναι ουσιαστικά το φυσικό όριο μεταξύ Μακεδονίας και Θράκης Αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για περιπλάνηση στον φυσικό πλούτο της περιοχής. Φυσικές ομορφιές μπορεί κανείς να ανακαλύψει σε όλο το μήκος του. Από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, μέχρι και το τέλος της ροής του ποταμού στο Θρακικό πέλαγος. Εκεί μπορεί κανείς να ανακαλύψει ένα μεγάλο πλήθος με πολλούς και διαφορετικούς υδροβιότοπους. Στα μέρη αυτά κατοικούν εκατοντάδες είδη πανίδας και χλωρίδας. Από τα θεάματα που αξίζει κανείς να δει σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια.

Σπήλαιο Αγγίτη

Στο βορειοδυτικό άκρο της Δράμας, 23 χιλιόμετρα από την πόλη, στο Κάτω Νευροκόπι βρίσκεται το γνωστό σπήλαιο των πηγών του ποταμού Αγγίτη. Ένα σπήλαιο που ανακαλύφθηκε το 1978, στους πρόποδες του Φαλακρού όρους, όπου πηγάζει ο ποταμός Αγγίτης.

Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι από τους παραπάνω για να αποφασίσει κανείς να κάνει μια επίσκεψη στη Δράμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως αποτελεί έναν προορισμό ο οποίος μπορεί να συγκινήσει για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Τόσο για τη φιλόξενη και γοητευτική πόλη, όσο και για την όμορφιά της φύσης που ο θεός δώρησε απλόχερα σε ολόκληρο το νομό.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στη Δράμα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *