χιονοδρομικά κέντρα

Εκδρομές σε χιονοδρομικά κέντρα

Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και οι fans των σπορ του χιονιού βγάζουν από την αποθήκη τα ski και τα snowboards τους και ετοιμάζονται για τις πρώτες τους εξορμήσεις. Αν μη τι άλλο, τα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα είναι πολλά και, στην πλειοψηφία τους, πολύ καλά. Διαθέτουν πίστες για όλα τα επίπεδα των αθλητών, από αρχάριους μέχρι και πολύ έμπειρους, καθως και σύγχρονα σαλέ για να φιλοξενούν με τον καλύτερο τρόπο τους επισκέπτες. Στο ekdromi.gr μπορεί κανείς να ανακαλύψει τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων σε προορισμούς που βρίσκονται κοντά σε χιονοδρομικά κέντρα. Τόσο για τους έμπειρους αθλητές, όσο και για όσους θέλουν απλά να χαρούν το χιόνι. Πάμε μαζί να τα ανακαλύψουμε.

Χιονοδρομικά Κέντρα

Το πλέον γνωστό και μεγάλο χιονοδρομικό κέντρο, το οποίο κάθε χειμώνα μαζεύει χιλιάδες επισκέπτες, είναι δίχως αμφιβολία αυτό του Παρνασσού. Μπορείτε λοιπόν να συνδυάσετε την επίσκεψή σας εκεί, μένοντας σε ένα από τα ξενοδοχεία που το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει για εσάς στην Αράχωβα. Ένας από τους πιο κλασικούς και δημοφιλείς συνδυασμούς του χειμώνα. Ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά της Βορείου Ελλάδας είναι τα 3-5 Πηγάδια. Για όσους ενδιαφέρονται να το επισκεφθούν, μπορούν να το συνδυάσουν με ένα ξενοδοχείο στην Νάουσα που βρίσκεται σχεδόν δίπλα. Η Νάουσα είναι μια πόλη που φημίζεται για την ομορφιά της. Εκτός από αυτό, θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε και να δοκιμάσετε την τοπική ποικιλία κρασιου, το Ξινόμαυρο. Με βάση την πόλη των Τρικάλων, μπορείτε να επισκεθφείτε το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου. Να γευθείτε έτσι τις χαρές του χιονιού και να μείνετε σε μια μεγάλη κι σύγχρονη πόλη που σας προσφέρει πολλές και όμορφες επιλογές. Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός το πολύ γνωστό Χιονοδρομικό των Καλαβρύτων. Ζήστε την εμπειρία των χειμερινών σπορ μέσα σε ένα άψογα οργανωμένο χιονοδρομικό ενώ παράλληλα θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε βόλτα και με τον οδοντοτό σιδηρόδρομο αλλά και να δείτε μοναδικά ιστορικά μνημεία. Τέλος, στα βόρεια της χώρας, το Καϊμακτσαλάν έχει πάντα τους δικούς του φανατικούς φίλους που δεν χάνουν ευκαιρία κάθε χειμώνα να επισκέπτονται. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά σε χιονοδρομικά κέντρα μέσα από το ekdromi.gr

Εξόρμηση στα χιόνια από το Ekdromi.gr

Διανύουμε τον πιο κατάλληλο μήνα για να προγραμματίσουμε μια εξόρμηση στα χιόνια. Ο Φεβρουάριος μας χαρίζει αρκετές ηλιόλουστες μέρες αλλά ταυτόχρονα διατηρεί την κατάλληλη θερμοκρασία ώστε να παραμένουν οι πίστες των χιονοδρομικών κέντρων γεμάτες κατάλευκο χιόνι. Αν υπάρχουν στο μυαλό σας σκέψεις για μια σύντομη απόδραση, μην το σκέφτεστε άλλο! Το Ekdromi.gr ετοίμασε για εσάς 3 μοναδικές προτάσεις για να χαρείτε τις χιονισμένες ομορφιές της Ελλάδας. Βγάλτε τα χιονοπέδιλα σας από την ντουλάπα, ντυθείτε ζεστά και φύγαμε για εξόρμηση στα χιόνια!

Αράχωβα

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τις προτάσεις μας η κοσμοπολίτικη Αράχωβα. Μόλις 2 ώρες από Αθήνα, η Μύκονος του χειμώνα, βρίσκεται μόλις μια ανάσα από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. Λόγω της τοποθεσίας του αποτελεί ίσως τον πιο πολυσύχναστο προορισμό για σκι. Διαθέτει πάνω από 20 πίστες, για κάθε επίπεδο ικανότητας, με τις περισσότερες να λειτουργούν κανονικά αυτή τη εποχή. Επίσης, το κέντρο έχει 2 shalet με εστιατόρια, παιδική χαρά, για τους μικρούς περιπετειωδης επισκέπτες και μεγάλο parking.

Πήλιο

Στην κεντρική Ελλάδα, βρίσκονται τα πετρόχτιστα χωριά του Πηλίου τα οποία αποτελούν πόλο έλξης όλο το χρόνο. Το χειμώνα ιδιαίτερα, τα προτιμούμε για την ζεστασιά και την φιλοξενία που εκπέμπουν αλλά και για την εγγύτητά τους με το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, το οποίο απέχει 2χλμ. από τα Χάνια. Διαθέτει 5 πίστες από τις οποίες η 1 είναι είναι δρόμου αντοχής και σας εξασφαλίζει μια μαγική διαδρομή ανάμεσα σε οξιές και καστανιές, έχοντας θέα το Αιγαίο Πέλαγος! Επίσης, το κέντρο διαθέτει καταφύγιο, αναψυκτήριο, εστιατόριο και parking.

Καϊμακτσαλάν

Για εσάς που βρίσκεστε στην Βόρεια Ελλάδα ή επιθυμείτε να αποδράσετε εκεί, η καλύτερη επιλογή σας είναι το Καϊμακτσαλάν. Το τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας σας περιμένει κατάλευκο για να διασχίσετε με τα σκι σας τις πλαγιές του. Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει 5 αναβατήρες και μάλιστα θεωρείται το πιο κατάλληλο και ασφαλές κέντρο για χιονοδρομία σε απάτητο χιόνι. Διαθέτει καταφύγιο, parking και σαλέ για να απολαύσετε ένα ζεστό ρόφημα μετά το τέλος της περιπέτειάς σας. Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να γνωρίζουμε τη μεγαλοπρέπεια του Παρνασσού και την ομορφιά της Αράχωβας. Μπορεί ακόμα να έχουμε κάνει τη βόλτα μας με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο των Καλαβρύτων. Ίσως επίσης μπορεί κάποιοι από εμάς (στα βόρεια της χώρας) να έχουν θαυμάσει τη θέα από το Καϊμακτσαλάν. Η αλήθεια είναι πως, όσον αφορά τις επιλογές που υπάρχουν για χειμερινά σπορ, η Ελλάδα έχει να επιδείξει και άλλες προτάσεις εξίσου όμορφες. Και στις περιοχές αυτές, το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία. Προσφορές ειδικά για να μπορεί η διαμονή σας να είναι, εκτός από αξέχαστη, και οικονομική. Παρακάτω λοιπόν οι επιπλέον προτάσεις μας για τα χιονοδρομικά

Σέλι

Στα 24 μόλις χιλιόμετρα από τη Βέροια και 18 από την πόλη της Νάουσας βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, το Σέλι. Το Σέλι είναι ιδανικός προορισμός για όλα τα επίπεδα γνώσης του σκι. Διαθέτει πίστες που απευθύνονται τόσο σε αρχάριους, όσο και σε έμπειρους αθλητές. Παράλληλα, για όσους δεν αρέσκονται στα χειμερινά σπορ, διαθέτει και πολύ όμορφα ορεινά μονοπάτια για περίπατο και ορειβασία. Το χιονοδρομικό κέντρο “Σέλι” μπορείτε να το επισκεφθείτε είτε από τη Βέροια είτε από τη Νάουσα όπου το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων.

Περτούλι

Πολύ κοντά στα Τρίκαλα, μόλις 10 χιλιόμετρα από την Ελάτη Τρικάλων βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Περτούλι ή όρος Κόζιακα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.340 μέτρων και διαθέτει τρεις πίστες εκ των οποίων η μία κόκκινη με μήκος 1.500 μέτρα. Διαθέτει άριστες υποδομές και ένα εξαιρετικό σαλέ για να απολαύσει κανείς ζεστές στιγμές με το ρόφημά του και θέα τις χιονισμένες του πλαγιές. Το Περτούλι μπορείτε να το συνδυάσετε είτε με διαμονή στην Ελάτη είτε ακόμα και στον Ασπροπόταμο Τρικάλων βρίσκοντας ξενοδοχείο μέσα από τις προσφορές του ekdromi.gr

Μπάνσκο

Εδώ πρέπει να περάσουμε τα σύνορα καθώς το Μπάνσκο βρίσκεται στη Βουλγαρία. Αξίζει όμως τον κόπο και την απόσταση μια επίσκεψη εκεί καθώς μιλάμε για ένα από τα ομορφότερα και πιο οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα παγκοσμίως. Το Μπάνσκο αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας. Λογική επιλογή αφού η απόσταση από εκεί είναι μικρή. Διαθέτει άριστες υποδομές και ξενοδοχειακές μονάδες για κάθε γούστο. Τις καλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στο Μπάνσκο τις βρίσκετε εδώ. Οι επιλογές είναι πολλές, όρεξη να υπάρχει και αγάπη για το χιόνι αφού τα χιονοδρομικά είναι πλέον έτοιμα να υποδεχτούν τους ταξιδιώτες και να τους χαρίσουν μοναδικές χειμερινές στιγμές. Το κρύο του Ιανουαρίου έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και έχει καλύψει πολλές ορεινές περιοχές με χιόνι. Η θέα των λευκών κορυφών μας δημιουργεί τη διάθεση για μίνι εκδρομές. Μας ανοίγει την όρεξη για μικρές εξορμήσεις σε κάποια από τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας τα οποία έχουν ήδη ανοίξει τις πόρτες τους. Είτε λοιπόν είστε ένας έμπειρος αθλητής των χειμερινών σπορ, είτε απλά θέλετε να παίξετε με το χιόνι, οι εξορμήσεις στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, σας περιμένουν! Παρακάτω, τα πιο γνωστά και δημοφιλή χιονοδρομικά της χώρας και οι προορισμοί που συνδυάζονται μαζί τους από το ekdromi.gr.

Εξορμήσεις στα χιονοδρομικά κέντρα

Ξεκινάμε από το χιονοδρομικό του Παρνασσού. Ίσως το πιο γνωστό και αγαπημένο για τους κατοίκους της Αττικής. Το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο. Πρόκειται για ένα από τα πιο μεγάλα και πλήρως εξοπλισμένα χιονοδρομικά της χώρας, με πίστες για όλα τα επίπεδα εμπειρίας. Είναι δηλαδή ιδανικό τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους αθλητές. Φυσικά δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και το γεγονός πως βρίσκεται δίπλα από την “Μύκονο του χειμώνα” την κλασική Αράχωβα. Έτσι δίνει τη δυνατότητα για μια μαγευτική εξόρμηση που μπορεί να συνδυάσει τα χειμερινά σπορ με την νυχτερινή ζωή. Για όσους προτιμούν την Πελοπόννησο, το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, αποτελεί δίχως αμφιβολία την ιδανική επιλογή. Τόσο οι εξαιρετικές του υποδομές, όσο και οι επιλογές που υπάρχουν στην κωμόπολη των Καλαβρύτων, δημιουργούν έναν συνδυασμό που εγγυάται μια αξέχαστη εξόρμηση. Στα Καλάβρυτα θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τον οδοντωτό σιδηρόδρομο, αλλά και να επισκεφθείτε μοναδικά ιστορικά μνημεία, μετά από το παιχνίδι σας με το χιόνι! Για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, ίσως η πιο χαρακτηριστική επιλογή είναι το χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν. Το χιονοδρομικό βρίσκεται στο όρος Βόρας, στα όρια του νομού Πέλλας. Λειτουργεί από το 1994 και μαεζεύει κάθε χειμώνα τους περισσότερους λάτρεις των χειμερινών σπορ της Βόρειας Ελλάδας. Εάν το επισκεφθείτε, μην παραλείψετε να δείτε και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται στην κορυφή του! Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στο Καϊμακτσαλάν εδώ!

About Ekdromi.gr