κάρυστος ekdromigr

Κάρυστος

Η Κάρυστος είναι ένα από τα πιο γνωστά μέρη της Εύβοιας. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της και αποτελεί έναν προορισμό γνωστό για τη φυσική του ομορφιά αλλά και για την ιστορία του. Από τα πλεονεκτήματα της Καρύστου είναι αναμφισβήτητα η εύκολη πρόσβαση που προσφέρει, ειδικά στους κατοίκους της Αττικής, καθώς απέχει ελάχιστα από την Αθήνα. Οι τρόποι προσέγγισης είναι ουσιαστικά δυο. Μπορείτε να την επισκεφθείτε είτε οδικώς μέσω Χαλκίδας, κάνοντας μια σχετικά δύσκολη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή. Είτε με ferry boat από τη Ραφήνα. Η διαδρομή με το ferry διαρκεί μόλις μια ώρα και σας αποβιβάζει στο Μαρμάρι όπου από εκεί η Κάρυστος απέχει μόλις 14 χιλιόμετρα. Έτσι, η Κάρυστος αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό, τόσο για μικρές, ολιγοήμερες αποδράσεις, όσο και για κύριο προορισμό διακοπών.

Ένα από τα πολλά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Κάρυστο είναι η ρυμοτομία της. Χαρακτηριστικό που ειδικά στην Ελλάδα, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Το χτίσιμό της έγινε βάσει ενός σχεδίου του Βαυαρού μηχανικού Μίρμπαχ, έπειτα από παραγγελία του βασιλιά Όθωνα. Παράλληλα όμως με αυτό, η Κάρυστος σήμερα αποτελεί και ένα πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης, καθώς διαθέτει πολλές και αξιόλογες τουριστικές μονάδες, ικανές να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών με εξαιρετικό επίπεδο υπηρεσιών.

Κάρυστος – Βουνό και Θάλασσα

Από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της Καρύστου είναι ο εξαιρετικός συνδυασμός του βουνού και της θάλασσας που προσφέρει. Πολύ κοντά στην Κάρυστο βρίσκεται το όρος Όχη το οποίο διαθέτει και καταφύγιο, οι επιλογές για πεζοπορία και ποδηλασία είναι πολλές, ενώ για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, υπάρχει και η επιλογή της ιππασίας. Ταυτόχρονα, ανεξάντλητες είναι και οι επιλογές όσον αφορά τις παραλίες. Είτε με άμμο, είτε με βότσαλο, οργανωμένες αλλά και ανοργάνωτες, οι παραλίες της Καρύστου είναι ιδανικές για κάθε τύπο ταξιδιώτη.

Κουζίνα

Η Κάρυστος είναι γνωστή για την παράδοση που έχουν με τα χρόνια δημιουργήσει οι ψαράδες της. Διαθέτει πεντανόστιμα θαλασσινά, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε σε κάποιο από τα πολυάριθμα ταβερνάκια που υπάρχουν εκεί. Δεν θα πρέπει να παραλείψετε όμως να δοκιμάσετε και άλλες τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως το κατσικάκι Καρύστου αλλά και τις κουρκουμπίνες, το παραδοσιακό ζυμαρικό της περιοχής.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Κάρυστο εδώ!

About Ekdromi.gr