καλαμάτα

Καλαμάτα

Η Καλαμάτα είναι μια όμορφη πόλη της Μεσσηνίας, μεγάλο αστικό κέντρο και σημαντικό λιμάνι της Πελοποννήσου. Βρίσκεται στον μυχό του Μεσσηνιακού κόλπου και αριθμεί περίπου 50.000 μόνιμους κατοίκους ενώ βρίσκεται 238 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας,

Καλαμάτα – Η πόλη

Γνωστή για το ιστορικό της κέντρο, η Καλαμάτα είναι ικανή να σας ταξιδέψει με μία απλή βόλτα σε άλλες εποχές του παρελθόντος. Οι γραφικοί της πεζόδρομοι, οι βυζαντινές της εκκλησίες και τα μουσεία της είναι ικανά να σας γεμίσουν με δέος για την ιστορία του τόπου. Δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, χτισμένη το 1317. Σημεία μεγάλου ενδιαφέροντος είναι επίσης το Μπενάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, η Δημοτική Πινακοθήκη αλλά και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο. Εκεί φιλοξενούνται σπάνια αντικείμενα από την επανάσταση του ‘21.

Πέραν όμως του ιστορικού ενδιαφέροντος, η Καλαμάτα είναι μια σύγχρονη πόλη η οποία έχει πολλές ομορφιές να επιδείξει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι παραλίες της με τα γαλανά νερά. Αλλά και ο υπέροχος συνδυασμός βουνού και θάλασσας (η πόλη βρίσκεται στους πρόποδες του Ταϋγέτου).  Το καταπληκτικό φαγητό που μπορείτε να το απολαύσετε είτε μέσα στην πόλη είτε πάνω στο κύμα, αλλά και οι επιλογές για βραδινή έξοδο και διασκέδαση που είναι εξίσου πολλές! Χτισμένη κάτω από τον Ταΰγετο, η Καλαμάτα προσφέρει πολλές επιλογές για όσους θέλουν να περιπλανηθούν περισσότερο στις γύρω περιοχές, να ατενίσουν τους τεράστιους ελαιώνες που προσφέρουν χρόνια τώρα το μοναδικό λάδι της περιοχής, γνωστό σε όλη τη χώρα αλλά και εκτός συνόρων, αλλά και να γοητευθούν από το «κάστρο της Ιζαμπώ» το οποίο φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι το καταξιωμένο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού.

Για όσους αρέσκονται στο ταξίδι με το αυτοκίνητο, η Καλαμάτα αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό. Είναι μια πόλη που δεν έχει απολύτως τίποτα να ζηλέψει από τα δημοφιλή νησιά. Διαθέτει όλο το πακέτο που χρειάζεται ο ταξιδιώτης για να περάσει αξέχαστες διακοπές, αλλά και να ταξιδέψει στην ιστορία και τον πολιτισμό.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Καλαμάτα εδώ!

About Ekdromi.gr