καλοκαίρι στη νάξο

Καλοκαίρι στη Νάξο

Δίχως αμφιβολία, η Νάξος είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων. Ένας προορισμός που συνδυάζει τα πάντα και απευθύνεται σε μια μεγάλη γκάμα επισκεπτών καθώς εκεί, μπορεί να κάνει κανείς τα πάντα. Από ήρεμες, χαλαρωτικές διακοπές, μέχρι μια διαμονή γεμάτη δραστηριότητες και nightlife. Η Νάξος για πολλές δεκαετίες ήταν ένας προορισμός για πολύ συγκεκριμένο κοινό. Κρυμμένη στη σκιά των πολύ πιο δημοφιλών Πάρου και Μυκόνου. Την τελευταία δεκαετία όμως έχει επιτύχει μια τεράστια τουριστική ανάπτυξη και αυτό έχει αποτυπωθεί στο μυαλό και τη συνείδηση των ανθρώπων. Έχει κερδίσει με λίγα λόγια τη θέση που της αξίζει. Είστε έτοιμοι για ένα αξέχαστο καλοκαίρι στη Νάξο λοιπόν;

Καλοκαίρι στη Νάξο

Η αλήθεια είναι πως, όταν κάποιος βρεθεί στη Νάξο, πρέπει να έχει προαποφασίσει τι θέλει να κάνει, τι θέλει να δει. Το νησί διαθέτει πολλές και αξιόλογες επιλογές οπότε θα πρέπει να τις βάλει σε προτεραιότητα, εκτός αν είστε από αυτούς που πηγαίνουν διακοπές για ένα μήνα. Και φυσικά ξεκινάμε με τις παραλίες.

Οι παραλίες της Νάξου είναι για όλα τα γούστα. Αμμώδεις στην πλειοψηφία τους, μεγάλες, προσφέρουν τη δυνατότητα για χαλάρωση χωρίς το σύνηθες καλοκαιρινό “στριμωξίδι”. Η Πλάκα, ο Ορκός, το Καστράκι, η Αγία Άννα, είναι μόνο μερικές από τις δεκάδες παραλίες που διαθέτει η Νάξος. Οργανωμένες και ανοργάνωτες, εύκολα προσβάσιμες ή απομονωμένες, οι παραλίες του νησιού σας υποδέχονται με το απέραντο γαλάζιο τους να σας κλέβει το μυαλό. Για όσους αρέσκονται δε και στις δραστηριότητες στη θάλασσα, η Μικρή Βίγλα είναι το σημείο που συναντώνται οι kite surfers. Ακόμα και αν νιώθετε πως δεν μπορείτε να μάθετε, είναι υπέροχο απλά να τους παρακολουθείτε.

Σαφέστατα όμως οι ομορφιές της Νάξου δεν εξαντλούνται στις αμμουδιές της, κάθε άλλο. Υπέροχα χωριά, σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος και γαστρονομικές απολαύσεις συμπληρώνουν το παζλ των εμπειριών του νησιού. Το σήμα κατατεθέν του νησιού το αντικρύζει κανείς με το που το πλοίο πλησιάζει το λιμάνι. Η εντυπωσιακή Πορτάρα της Νάξου, αυτή η μαρμάρινη πύλη που χτίστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. καλωσορίζει τους επισκέπτες και γίνεται αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος.

Τέλος, σε όποιο εστιατόριο ή ταβερνάκι βρεθείτε, δεν θα πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε την υπέροχη Γραβιέρα Νάξου, αλλά και πολλά άλλα τυροκομικά προϊόντα και αλλαντικά.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Νάξο εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.