Μόλυβος Λέσβος

Ο Μόλυβος της Λέσβου

Στο βορειοδυτικό άκρο της Λέσβου βρίσκεται η πόλη της Μήθυμνας, ευρύτερα γνωστή σήμερα ως «Μόλυβος». Πόλη με μεγάλη ιστορική κληρονομιά αλλά και ξεχωριστή αρχιτεκτονική φυσιογνωμία. Η φυσιογνωμία αυτή είναι που τον κατατάσσει σε έναν από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς προορισμούς για τους επισκέπτες της Λέσβου. Γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο του, είναι τοποθετημένα τα σπίτια του χωριού (πολλά από αυτά αρχοντικά διατηρητέα), χτισμένα με πέτρα ή ξύλο, με στενά καλντερίμια όμορφες αυλές και μπαλκόνια.

Ο Μόλυβος της Λέσβου

Ο Μόλυβος

Ο Μόλυβος

Ο Μόλυβος, εκτός από την αρχιτεκτονική ταυτότητα που τον διαφοροποιεί, δεν παύει να είναι ένας προορισμός που τραβάει τον επισκέπτη με το ύφος και την προσωπικότητά του. Στο Μόλυβο μπορεί κανείς να βρει ξενοδοχεία, πολλές και για κάθε γούστο ταβέρνες, café και bars. Το γραφικό εμπορικό κέντρο του Μολύβου προσφέρει μια υπέροχη θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου. Όλα τα παραπάνω του προσφέρουν τη φήμη ενός all time classic προορισμού. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την Δημοτική πινακοθήκη η οποία φιλοξενεί έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων.

Στην άκρη του οικισμού μπορεί κανείς να θαυμάσει ένα από τα πιο γραφικά και ταυτόχρονα κοσμοπολίτικα λιμανάκια στη χώρα. Ένα λιμανάκι το οποίο πλαισιώνεται από ταβερνάκια για ούζο και μεζέ, αλλά και για πρωινό. Ως νησιωτικό μέρος που διακατέχεται έντονα από τη ναυτική κουλτούρα. Διαθέτει μέχρι και σήμερα τα γνωστά γρι-γρι που κάνουν την εμφάνισή τους το σούρουπο για την ψαριά της ημέρας.

Η ομορφιά στον Μόλυβο δεν προέρχεται όμως μόνο από το τοπίο, αλλά και από τους κατοίκους του καθώς η μικρή κοινωνία του χωριού αποτελείται από φιλικούς, φιλόξενους και φινετσάτους ανθρώπους οι οποίοι γίνονται ένα με τους παραθεριστές, Έλληνες και ξένους, οι οποίοι με τη σειρά τους λατρέυουν και εμπνέονται από την τοποθεσία. Κάθε χρόνο επισκέπτεται τον Μόλυβο πλήθος καλλιτεχνών, μουσικών, ζωγράφων, ποιητών και γενικώς ανθρώπων της τέχνης οι οποίοι απολαμβάνουν χαλαρές στιγμές στις ταβέρνες και τα μπαράκια της περιοχής.

 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στη Λέσβο εδώ!

About Ekdromi.gr