Το Γύθειο

Καλοκαίρι στο Γύθειο

Στα νότια της Πελοποννήσου, σχεδόν ανάμεσα από τα 2 πόδια της, βρίσκουμε την παραλιακή πολιτεία του Γυθείου. Ένα μέρος, που παρότι μπορεί να το προσεγγίσει κανείς οδικώς, νιώθει πως βρίσκεται σε κάποιο νησί. Το Γύθειο διαθέτει έναν ξεχωριστό αέρα και ταξιδεύει τα μάτια και τη σκέψη του επισκέπτη. Τα νεοκλασικά του σπίτια, τα στενά του σοκάκια και το όμορφο λιμάνι του, προσδίδουν μια χροιά καθαρά νησιωτική, που κάνει το μυαλό κυριολεκτικά να ξεφεύγει. Ειδικά όταν ο καιρός ανοίγει, το καλοκαίρι στο Γύθειο, έχει μια ιδιαίτερη ομορφιά μέσα από τους χαλαρωτικούς ρυθμούς του.

Καλοκαίρι στο Γύθειο

Το Γύθειο απλώνεται γύρω από την παραλία του, και η όψη του δημιουργεί ένα αίσθημα χαλάρωσης στον επισκέπτη. Τα μεζεδοπωλεία, τα καφέ, τα bar και τα μικρά ξενοδοχεία καλωσορίζουν τους χιλιαδες επισκέπτες το καλοκαίρι και τους προετοιμάζουν για μια άκρως χαλαρωτική διαμονή. Για όσους θελήσουν να το ανακαλύψουν, θα εντυπωσιαστούν από τα νεοκλασικά του κτίρια και τα παραδοσιακά σπίτια του. Το Γύθειο δεν κρύβει την αίγλη του παρελθόντος του. Άλλωστε, είναι τόπος με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Από τη Ρωμαϊκή εποχή, όπου υπήρξε ορμητήριο των Σπαρτιατών, ώς την τουρκοκρατία όπου ονομαζόταν Μαραθονήσι.

Το λιμάνι του, με την μαρμάρινη προκυμαία, σημείο συνάντησης για πολύ κόσμο, με τα καΐκια που αρμενίζουν ανέμελα, θυμίζει πίνακα ζωγραφικής. Αν μη τι άλλο ένας προορισμός χαλάρωσης που μπορεί να προσφέρει ξεχωριστές στιγμές, κυρίως για τους ρομαντικούς.

Προσφορές Ξενοδοχείων στο Γύθειο

Στην πόλη του Γυθείου, θα βρείτε το 100 Rizes Seaside Resort. Ένα πολυτελές ξενοδοχείο που διαθέτει ιδιωτική παραλία, αλλά και εξωτερική πισίνα. Πρόκειται για ένα κατάλυμα τεσσάρων αστέρων, που διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Ιδανικό για ξεκούραση αλλά και για δραστηριότητες, αφού διαθέτει γήπεδο τένις, γυμναστήριο, ενώ σε κοντινή απόσταση θα έχετε την ευκαιρία να επιδοθείτε σε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες όπως ψάρεμα και πεζοπορία. Στο ξενοδοχείο προσφέρεται δωρεάν Wifi, χώρος φύλαξης αποσκευών και 24ώρη reception.

About Ekdromi.gr