καλοκαίρι στην Πάργα

Καλοκαίρι στην Πάργα

Στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας βρίσκουμε την παραθαλάσσια κωμόπολη της Πάργας. Είναι αμφιθεατρικά χτισμένη και έχει θέα τους Παξούς και τους Αντίπαξους. Πρόκειται για ένα μέρος που η φυσική του ομορφιά σε κάνει να νιώθεις πως δεν είσαι καν στο δυτικό μέρος της χώρας. Αντιθέτως, νομίζει κανείς πως βρίσκεται σε κάποιον εξωτικό προορισμό. Τα γαλαζοπράσινα νερά της καλωσορίζουν τον επισκέπτη, με το νησάκι της Παναγίας να κλέβει τα βλέμματα. Στη στεριά, ο γραφικός της οικισμός βρίσκεται στην αγκαλιά ενός καταπράσινου από ελιές βουνού. Αν μη τι άλλο, μια καταπληκτική εικόνα για να ξεκινήσει κανείς τις διακοπές του. Το καλοκαίρι στην Πάργα, αλλά και στα Σύβοτα που βρίσκονται δίπλα, έχει τη δική του ξεχωριστή ομορφιά και σας καλεί να το ανακαλύψετε.

Καλοκαίρι στην Πάργα

Πρόκειται για μια πόλη, τοποθετημένη ακριβώς ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα. Και αυτό το χαρακτηριστικό της είναι που της δίνει αυτή την ξεχωριστή ομορφιά που τη χαρακτηρίζει. Κι όμως, η Πάργα έχει πλούσια ιστορία εκτός από την τροφή για το μάτι και τις αισθήσεις που προσφέρει μέσα από το φυσικό της κάλλος. Το εντυπωσιακό της κάστρο φανερώνει πως ο τόπος αυτός έχει αντέξει πολλούς κατακτητές. Τούρκοι, Ενετοί και Γάλλοι έχουν περάσει για μικρά ή μεγαλύτερα διαστήματα από την περιοχή, αφήνοντας ο καθένας πίσω του και από ένα σημάδι. Στην Πάργα θα ανακαλύψετε διάφορες πολιτιστικές καταβολές. Το Μεσαιωνικό της Κάστρο αξίζει να το επισκεφθεί κανείς αλλά και να χαλαρώσει μέσα σε αυτό απολαμβάνοντας το ρόφημά του καθώς στο εσωτερικό του λειτουργεί Cafe.

Από τα σημεία ενδιαφέροντος της Πάργας, εκτός του κάστρου, αξίζει κανείς να αφιερώσει χρόνο και στο περιβόητο νησάκι της Παναγίας. Για το μπάνιο σας, η παραλία στον Λύχνο αλλά και αυτή του Βάλτου και του Κρυονερίου, προτείνονται ανεπιφύλακτα. Είναι οργανωμένες και προσφέρουν όλες τις ανέσεις, ενώ σε όλες μπορεί κανείς εύκολα να επιδοθεί σε θαλάσσια sports.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Πάργα εδώ!

Η Πάργα είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πλέον αγαπημένα μέρη της Ηπείρου. Δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός (και όχι μόνο) συνδυάζει το πράσινο με το γαλάζιο με τρόπο μοναδικό. Η Πάργα προσφέρει όλα αυτά τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν το ταξίδι μας εκεί αξέχαστο. Μοναδική φυσική ομορφιά, γραφική πόλη, μακρά και ενδιαφέρουσα ιστορία. Γεωγραφικά βρίσκεται 77 χιλιόμετρα βόρεια της Πρέβεζας και 48 νότια της Ηγουμενίτσας. Είναι δηλαδή άμεσα προσβάσιμη από τις μεγάλες πόλεις της Ηπείρου. Τι είναι αυτό που κάνει όμως μία απόδραση στην Πάργα πραγματικά ξεχωριστή;

Απόδραση στην Πάργα

Ξεκινάμε από το βασικό συστατικό ενός καλού καλοκαιρινού προορισμού. Η Πάργα είναι γνωστή για τις παραλίες της. Με αμμουδιές που ατενίζουν το Ιόνιο πέλαγος, οι παραλίες της Πάργας μόνο ασυγκίνητους δεν μπορούν να σας αφήσουν. Ο κοσμοπολίτικος Βάλτος, ο καταπράσινος Λύχνος, το Σαρακήνικο αλλά και ο Άγιος Σώστης, θα γεμίσουν τις στιγμές σας με μοναδικές εικόνες. Οι περισσότερες από αυτές αγκαλιάζονται από το πράσινο των δέντρων της περιοχής και απευθύνονται σε κάθε τύπο ταξιδιώτη. Πρόκειται για παραλίες είτε οργανωμένες, είτε ήσυχες και απομονωμένες. Με λίγα λόγια η Πάργα είναι ιδανική για όλα τα γούστα.

Δεν είναι όμως μόνο οι αμμουδιές και το γαλάζιο του νερού που κάνουν την Πάργα ξεχωριστή. Η αίσθηση που κυριαρχεί στον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή που θα βρεθεί στα στενά της, είναι ότι βρίσκεται κυριολεκτικά σε νησί. Τα παραδοσιακά της διώροφα σπίτια με τη νησιώτικη αρχιτεκτονική, τα λιθόστρωτα σοκάκια της και ο παραλιακός της δρόμος κάνουν ταξιδιώτη πραγματικά να ξεχνά πως έφθασε μέχρι εδώ με το αυτοκίνητό του και όχι με πλοίο. Η πόλη της Πάργας ανοίγεται μπροστά από το κάστρο της, αμφιθεατρικά μπροστά από τη θάλασσα, δημιουργώντας ένα πραγματικά νησιώτικο σκηνικό.  Τα μικρά της νησιά που συναντά κανείς στην είσοδο του λιμανιού, κάνουν ακόμα πιο έντονη αυτή την αίσθηση και τότε εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί πόσο γοητευτικό είναι το κάδρο της Πάργας. Ταβερνάκια, cafe με όμορφη θεά και όμορφα bar για τη βραδινή σας βόλτα έρχονται και συμπληρώνουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Πάργας.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Πάργα εδώ!

Πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Ηπείρου και μαζί ένας από τους αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς της. Κάθε καλοκαίρι η πλειοψηφία των κατοίκων των Ιωαννίνων (και όχι μόνο) την προτιμά για τις διακοπές της. Η Πάργα διαθέτει όλα αυτά τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν ένα καλοκαίρι αξέχαστο. Μοναδική φυσική ομορφιά, γραφικότατη πόλη και μεγάλη ιστορία. Γεωγραφικά βρίσκεται 77 χιλιόμετρα βόρεια της Πρέβεζας και 48 νότια της Ηγουμενίτσας. Είναι δηλαδή εύκολα προσβάσιμη από τις μεγάλες πόλεις της Ηπείρου. Τι είναι αυτό που κάνει όμως την Πάργα πραγματικά ξεχωριστή;

Καλοκαιρινές Αποδράσεις στην Πάργα

Πρώτα απ’ όλα οι παραλίες της. Με θέα το Ιόνιο πέλαγος, οι παραλίες της Πάργας μόνο ασυγκίνητους δεν μπορούν να σας αφήσουν. Από τον κοσμοπολίτικο Βάλτο, τον καταπράσινο Λύχνο, το Σαρακήνικο αλλά και τον Άγιο Σώστη. Οι περισσότερες από αυτές αγκαλιάζονται από το πράσινο των δέντρων που επικρατεί στην περιοχή. Πρόκειται για παραλίες είτε οργανωμένες, είτε ήσυχες και απομονωμένες. Με λίγα λόγια η Πάργα απευθύνεται σε όλα τα γούστα και σε κάθε τύπο ταξιδιώτη.

Δεν είναι όμως μόνο οι παραλίες που κάνουν την Πάργα ξεχωριστή. Η αίσθηση που κυριαρχεί στον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή που θα βρεθεί εκεί, είναι ότι βρίσκεται σε νησί. Τα παραδοσιακά της διώροφα σπίτια με τη νησιώτικη αρχιτεκτονική, τα λιθόστρωτα σοκάκια της και ο παραλιακός της δρόμος κάνουν ταξιδιώτη πραγματικά να ξεχνά πως έφθασε μέχρι εδώ με το αυτοκίνητό του και όχι με πλοίο. Η πόλη της Πάργας απλώνεται μπροστά από το κάστρο της, αμφιθεατρικά μπροστά από τη θάλασσα, δημιουργώντας ένα πραγματικά νησιώτικο σκηνικό.  Τα μικρά της νησιά που συναντά κανείς στην είσοδο του λιμανιού, ενισχύουν αυτή την αίσθηση και τότε εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί πόσο γοητευτικό είναι το κάδρο της Πάργας. Ταβερνάκια, cafe με όμορφη θεά και όμορφα bar για τη βραδινή σας βόλτα έρχονται και συμπληρώνουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Πάργας.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Πάργα εδώ!

Ένα από τα πιο γνωστά στολίδια της Ηπείρου. Πάει “πακέτο” τις περισσότερες φορές και με τα Σύβοτα. Η Πάργα είναι ουσιαστικά ένα νησί. Ένα πανέμορφο νησί του Ιονίου που ήρθε και “κόλλησε” στη στεριά. Δεν είναι τυχαίο πως όποιος επισκέπτεται την Πάργα, νιώθει αυτομάτως πως ταξίδεψε εκεί με πλοίο, και όχι με το αυτοκίνητο. Ιδανική σχεδόν όλο τον χρόνο, αλλά ακόμη ομορφότερη το καλοκαίρι. Ο Ιούλιος στην Πάργα έχει πραγματικά κάτι μαγικό.

Φτάνοντας στην Πάργα, η πρώτη ματιά είναι και από τις ομορφότερες. Το εντυπωσιακό κάστρο της, τα γαλάζια νερά του κόλπου της, η γραφικότητα της που την συναντάς σε κάθε σου βήμα. Τόπος με πλούσια ιστορία, εκτός από ομορφιά, η Πάργα στο παρελθόν υπήρξε τόσο φρούριο, όσο και εμπορικό λιμάνι για τους Ενετούς.

Εαν είστε από αυτούς που θέλουν να ζήσουν ολοκληρωμένη την εμπειρία και τις ομορφιές της Πάργας, δεν έχετε παρά να νοικιάσετε μια μικρή βάρκα και να κάνετε τη βόλτα σας σε κάποια από τις παραλίες που βρίσκονται τριγύρω. Σίγουρα θα βρείτε έναν μικρό (ίσως και ιδιωτικό, ανάλογα με την εποχή) παράδεισο για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τα χρώματα του νερού που αλλάξουν μεταξύ γαλάζιου και πράσινου.

Ιούλιος στην Πάργα – Προσφορές ξενοδοχείων

4* Parga Beach Resort

Το Parga Beach Resort
Το Parga Beach Resort

Ένας επίγειος παράδεισος στην παραλία “Βάλτος”. Μια μοναδική εμπειρία διαμονής με δεκάδες κρυμμένες εκπλήξεις. Το Parga Beach Resort θα σας προσφέρει όλες τις ανέσεις που χρειάζεστε για τις καολκαιρινές σας διακοπές. Η διαμονή εκεί θα σας θυμίσει έντονα μικρό νεοκλασικό χωριό το οποίο σας καλεί να το εξερευνήσετε. Η πανέμορφη πλαζ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, οπότε η εμπειρία ολοκληρώνεται με χαλαρωτικές βουτιές στα γαλανά νερά της. Τα πολυτελή δωμάτια του Parga Beach Resort είναι διακοσμημένα σύμφωνα με την νεοκλασική όψη του ξενοδοχείου και δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία διαμονής.

The Z Point Hotel

Το Z Point Hotel
Το Z Point Hotel

Στο χωριό της Αγιάς στην Πάργα, σε μια καταπράσινη τοποθεσία, βρίσκουμε το συγκρότημα ZPOINT. 4 νεόδμητες κατοικίες πλήρως εξοπλισμένες παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις στους επισκέπτες, προσφέροντας μια άνετη διαμονή. Οι κατοικίες είναι ιδανικές για 4 με 6 άτομα και διαθέτουν σαλόνι, LCD τηλεόραση, κουζίνα και τζάκι. Τέλος, οι κατοικίες διαθέτουν ευρύχωρα μπαλκόνια με υπέροχη θέα προς την Πάργα και το Ιόνιο Πέλαγος.

Όταν καλοκαιριάζει και σκεφτόμαστε τις ομορφιές της Ηπείρου, αυτομάτως το μυαλό πηγαίνει στην Πάργα. Αυτόν τον τόσο δημοφιλή και αγαπημένο προορισμό που μας κάνει να νιώθουμε πως είμαστε σε κάποιο τροπικό νησί. Η μοναδική ομορφιά της αλλά και οι υπέροχες επιλογές που μας προσφέρει, την έχουν κατατάξει ως έναν από τους πιο διάσημους καλοκαιρινούς προορισμούς, ειδικά για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας. Για όλους αυτούς που προτιμούν να αποφύγουν το πλοίο ή το αεροπλάνο στις φετινές τους διακοπές, μία οδική απόδραση στην Πάργα είναι ακριβώς αυτό που αναζητούν.

Μαγευτικές παραλίες, μία γραφική πόλη απίστευτης ομορφιάς, το γαλάζιο και το πράσινο στους καλύτερους συνδυασμούς τους, ιστορικές και πολιτιστικές καταβολές με εξαιρετικό ενδιαφέρον αλλά και κοντινές εκδρομές σε άλλα, εξίσου φανταστικά μέρη, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της που την κάνουν να ξεχωρίζει. 

Οδική Απόδραση στην Πάργα – Προσφορές ξενοδοχείων

Σε τρεις ώρες και κάτι από Θεσσαλονίκη, και σε πέντε ώρες από Αθήνα, η Πάργα είναι ο ιδανικός οδικός προορισμός του καλοκαιριού! Ας την ανακαλύψουμε. 

Parga Villas Collection

Parga Villas Collection - Ορική απόδραση στην Πάργα
Το Parga Villas Collection

Το Parga Villas Collection βρίσκεται μόλις 500 μέτρα μακριά από την παραλία Λίχνος, μία από τις πιο όμορφες παραλίες της περιοχής. Η βίλα διαθέτει τηλεόραση επίπεδης οθόνης, βεράντα και 3 υπνοδωμάτια. Τα καταλύματα είναι εξοπλισμένα με κουζίνα και ιδιωτική αυλή με μπάρμπεκιου και τραπεζαρια. Διαθέτει μια μεγάλη πισίνα με πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα.

Villa Andreas Ammoudia

Το Villa Andreas Ammoudia
Το Villa Andreas Ammoudia

Στην Villa Andreas στην Αμμουδιά μπορείτε να απολαύσετε την άνεση του οικογενειακού διαμερίσματος με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Η βίλα, που βρίσκεται στην καρδιά της Αμμουδιάς, διαθέτει 13 διαμερίσματα. Προσφέρεται δωρεάν Wi-Fi και χώρος στάθμευσης ακριβώς μπροστά. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στο μπαλκόνι ή να κάνουν μια βόλτα και να φάνε κάτι στις ταβέρνες που βρίσκονται σε απόσταση 500 μέτρων. Απέχει 3 λεπτά με τα πόδια από την παραλία.

4* Parga Beach Resort

Το 4* Parga Beach Resort
Το 4* Parga Beach Resort

Ένα ξενοδοχείο που θα μπορούσε να είναι ένα μικρό νεοκλασικό χωριό. Με πανέμορφους κήπους, πισίνες, αλλά και την υπέροχη παραλία του Βάλτου ακριβώς μπροστά. Τα δωμάτια στο 4* Parga Beach Resort είναι διακοσμημένα ώστε να ταιριάζουν άψογα με την πανέμορφη νεοκλασσική όψη των μπάνγκαλοους. Στα δωμάτια θα έχετε μια μοναδική εμπειρία ύπνου ξαπλώνοντας στα ορθοπεδικά και οικολογικά στρώματα Coco mat καθώς επίσης και διαλέγοντας από το pillow menu το μαξιλάρι που ταιριάζει απόλυτα σε εσάς!

Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων για την Πάργα εδώ!

About Ekdromi.gr