χίος

Καλοκαιρινή Χίος

Γνωστό σε όλους νησί του Βορείου Αιγαίου και μάλιστα για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Η Χίος έχει τον δικό της (και λίγο διαφορετικό από άλλα νησιά) τρόπο να κερδίζει τον ταξιδιώτη. Η βασική ομορφιά της Χίου είναι, κατά πολλούς, άγρια. Πρόκειται για έναν προορισμό που δεν έχει αναπτύξει την τουριστική βιομηχανία στο βαθμό που το έχουν κάνει τα γειτονικά της νησιά. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι που της δίνει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό χρώμα. Της χαρίζει τον δικό της προσωπικό χαρακτήρα.

Χίος – Αξιοθέατα

Γνωστή σε όλο τον κόσμο η Χίος για την παραγωγή της Μαστίχας. Στη Χίο θα συναντήσετε τουλάχιστον 20 χωριά όπου την παράγουν. Τα περίφημα μαστιχόδεντρα που παράγουν το γνωστό σε όλους «δάκρυ» της Μαστίχας ευδοκιμούν στα χωριά αυτά τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες. Πιο γνωστά από αυτά τα Μεστά και το Πυργί. Ένα μνημείο που είναι σήμα κατατεθέν της Χίου είναι και ο Ανάβατος. Πρόκειται για έναν πέτρινο, κωνικό πύργο ο οποίος βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω σε έναν γκρεμό. Εξαιρετικό θέαμα αποτελεί και η περιοχή του Κάμπου στη Χίο. Πρόκειται για ένα νησί με άγριες και πολύ ενδιαφέρουσες φυσικές ομορφιές όπως σπήλαια, ορεινούς όγκους και ρεματιές, ιδανικό θα έλεγε κανείς για πεζοπορία.

Ο χαρακτήρας του νησιού έχει επηρεαστεί από τη μεγάλη ναυτική παράδοσή του. Έντονες επιρροές  έχουν αφήσει και οι κατακτητές που έχουν υπάρξει στο νησί με το πέρασμα των αιώνων. Έτσι μπορεί κανείς να βρει πανέμορφα μεσαιωνικά χωριά, ιστορικά μνημεία, μονές και παλιές εκκλησίες αλλά και πολύ όμορφα παραδοσιακά αρχοντικά σπίτια. Πολλές από τις πανέμορφες παραλίες της Χίου παραμένουν άγνωστες στον πολύ κόσμο. Ίσως η πιο γνωστή από αυτές είναι η Bella Vista. Παράλληλα μπορεί κανείς να απολαύσει το μπάνιο του και σε άλλες πεντακάθαρες ακτές όπως ο Όρμος του Λω, ο Αφανής Ναύτης, το Τάγμα στην Αγία Παρασκευή αλλά και στη Δασκαλόπετρα.

 

Το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει για εσάς μια μοναδική προσφορά στο ξενοδοχείο Almiriki Hotel στη Χίο. Βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό Λίθι, γνωστό για την παραγωγή μαστίχας, διαθέτει cafe bar και ειδικό χώρο για τη φιλοξενία και την ψυχαγωγία μικρών παιδιών κάνοντας έτσι τη διαμονή σας χαλαρή και ξεκούραστη.

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *