Καρδίτσα

Καρδίτσα

Στα δυτικά του θεσσαλικού κάμπου, είναι χτισμένη η Καρδίτσα. Πρωτεύουσα το ομώνυμου νομού και μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Θεσσαλίας. Χαρακτηριστικό της ο υπέροχος συνδυασμός μεταξύ παλαιών και σύγχρονων κτιρίων. Μια απλή βόλτα δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη πως η Καρδίτσα δεν είναι μόνο μια σύγχρονη πόλη, ικανή να τον φιλοξενήσει για λίγο ή πολύ καιρό, αλλά διαθέτει και πλούσια ιστορία και παράδοση. Βγαίνοντας από την πόλη, ο νομός Καρδίτσας διαθέτει πλούσια φυσική ομορφιά καθώς και υπέροχα γραφικά χωριά. Διασχίζεται από ποτάμια τα οποία δίνουν ζωή στα καταπράσινα βουνά με τα πλατάνια και τις ιτιές. Έτσι, δίνει το απαραίτητο χρώμα στο φυσικό πλούτο της περιοχής.

Καρδίτσα – Η πόλη

Το “Παυσίλυπο”, το μεγάλο πάρκο της πόλης, αποτελεί μια από τις ομορφότερες εικόνες που μπορεί κανείς να θαυμάσει στην πόλη. Όσοι περπατήσετε μέσα της και διασχίσετε τους δρόμους και τα στενά της, αξίζει να δείτε το Παλλάς, τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Μέγαρο Άρνη αλλά και το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς. Στο λαογραφικό μουσείο Λάμπρου και Ναυσικάς Σακελλαρίου θα δείτε πώς ήταν τα καραγκούνικα σπίτια. Θα δείτε και τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες για να ταξιδέψετε στο χρόνο και την ιστορία της Καρδίτσας.

Εκδρομές με ορμητήριο την Καρδίτσα

Μόλις 25 χιλιόμετρα από την Καρδίτσα, βρίσκεται η πασίγνωστη Λίμνη Πλαστήρα. Η λίμνη με τα 18 χωριά που την αγκαλιάζουν, τις υπέροχές της βουνοκορφές που απλώνονται γύρω της. Αγαπημένο μέρος για φυσιολάτρες, για πεζοπορία, ποδήλατο, ακόμα και 4Χ4. Ιδανικός προορισμός ακόμα και για ρομαντικές αποδράσεις καθώς η θέα των γύρω τοπίων αλλά και της ίδιας της λίμνης είναι μοναδικά. Τα τοπία γύρω από τον Αχελώο επίσης προσφέρονται για εξερεύνηση και στιγμές δίπλα στο φυσικό περιβάλλον. Αλλά και τα μοναστήρια και οι εκκλησίες της ευρύτερης περιοχής, για όσους αρέσκονται στον θρησκευτικό τουρισμό.

Είτε μέσα στην πόλη, είτε έξω από αυτήν, η Καρδίτσα έχει πολλά να δείξει και να πει στον επισκέπτη. Για μικρές αποδράσεις ή για μεγαλύτερες διακοπές, αποτελεί σίγουρα έναν προορισμό που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Καρδίτσα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.