ιωάννινα το φθινόπωρο

Ιωάννινα το φθινόπωρο

Η Ήπειρος έχει πολλές ομορφιές να μας χαρίσει, χειμώνα καλοκαίρι. Οι ορεινοί της προορισμοί όπως τα Ζαγοροχώρια, αλλά και τα παραθαλάσσια μέρη της (όπως η Πάργα) είναι πραγματικά διαμάντια για όποιον αποφασίσει να τα γνωρίσει και να περάσει μερικές όμορφες ξέγνοιαστες ημέρες εκεί. Η Πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα πανέμορφα Ιωάννινα, είναι μια πόλη που είτε με την ομορφιά της, είτε με την ιστορία και τις παραδόσεις της, κρατά το ενδιαφέρον του επισκέπτη αμείωτο όλες τις εποχές του χρόνου. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν τη φθινοπωρινή ομορφιά αυτής της πόλης. Μια βόλτα στα Ιωάννινα το φθινόπωρο θα σας πείσει!

Ιωάννινα το φθινόπωρο

Προφανώς ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων το φθινόπωρο είναι η λίμνη της. Η λίμνη Παμβώτιδα και το υπέροχο νησί της. Η βόλτα γύρω από τη λίμνη και το θέαμα των ψαράδων αποτελούν ένα από τα πιο όμορφα και χαλαρωτικά σκηνικά της πόλης. Επίσης, αν σας μαγεύει η εικόνα της λίμνης, μην ξεχάσετε να περάσετε και στο νησί. Εκεί, η ιστορία συναντά την παράδοση καθώς τα πολλά διατηρητέα σπίτια και οι θρύλοι που τα ακολουθούν θα σας κάνουν να ταξιδέψετε σε άλλες εποχές.

Και μέσα στην πόλη όμως το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο. Άλλωστε τα Ιωάννινα φημίζονται τόσο για τη γραφικότητά τους όσο και για τις αμέτρητες επιλογές που προσφέρουν στους επισκέπτες τους. Τόσο οι γαστρονομικές προτάσεις όσο και η νυχτερινή ζωή στα Ιωάννινα θα σας κάνουν να ενθουσιαστείτε.

Προσφορές ξενοδοχείων στα Ιωάννινα

Δεν αρκεί όμως μόνο η ομορφιά των Ιωαννίνων, ένα ξεχωριστό ταξίδι χρειάζεται και το ανάλογο ξενοδοχείο. Και εδώ το ekdromi.gr έχει επιλέξει και σας προσφέρει τις καλύτερες προσφορές για τη διαμονή σας στην πόλη των Ιωαννίνων. Αν προτιμάτε τη διαμονή 5 αστέρων, τότε το 5* Grand Serai Hotel είναι ο απόλυτος προορισμός για εσάς. Στην καρδιά της πόλης των Ιωαννίνων θα έχετε την πολυτέλεια να ζήσετε σε ένα πραγματικό παλάτι το οποίο θα σας προσφέρει όλες τις ανέσεις. Αν πάλι προτιμάτε να ζήσετε έξω από το κέντρο, τότε η πρότασή μας είναι αναμφισβήτητα το Exohi Hotel που είναι χτισμένο σε μια υπαίθρια, καταπράσινη περιοχή με υπέροχη θέα. Τέλος, αν σας τραβάει το ιδιαίτερο στυλ και η αρχιτεκτονική στη διαμονή σας, τότε το τετράστερο 4* Golden Suites & Spa είναι αυτό που θα δώσει έναν ξεχωριστό τόνο στην παραμονή σας στα Ιωάννινα και θα κάνει το ταξίδι σας αξέχαστο.

Είναι γεγονός πως τα Ιωάννινα το φθινόπωρο είναι μαγευτικά. Με τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr γίνονται και οικονομικά. Τι περιμένετε; Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας και οι ομορφιές των Ιωαννίνων σας περιμένουν!

Μια πόλη της ηπείρου, η μεγαλύτερη, η πρωτεύουσα, με τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα. Τα Ιωάννινα είναι μια πόλη όμορφη και γραφική, ιδανική για να ζει κανείς αλλά και για να ταξιδέψει. Μια πόλη που προκαλεί τον θαυμασμό, τόσο για την ιστορία της όσο και για τη φυσική της ομορφιά. Μία πόλη για όλες τις εποχές της οποίας όμως της ταιριάζουν περισσότερο τα χρώματα του Φθινοπώρου. Για αυτό και το Φθινόπωρο στα Ιωάννινα είναι πάντα μαγευτικό. Έτοιμο να σας υποδεχτεί και να σας γείσει τις ημέρες με όμορφες εικόνες, στιγμές αλλά και γεύσεις.

Φθινόπωρο στα Ιωάννινα

Και πώς να μην θαυμάσει κανείς τη φυσική ομορφιά των Ιωαννίνων; Μια απλή βόλτα γύρω από τη λίμνη τους θα σας πείσει. Η λίμνη Παμβώτιδα (ή απλά λίμνη των Ιωαννίνων) είναι αυτή που δίνει ζωή και χρώμα στην πόλη. Το καταπράσινο τοπίο που την αγκαλιάζει, αλλά και ο πλούτος της στα είδη ψαριών και πουλιών που βρίσκονται εκεί την καθιστά ένα από τα πιο όμορφα θεάματα όχι μόνο στην ήπειρο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τόσο αυτή, όσο και το περίφημο “νησί” της. Ένα νησί μέσα στη λίμνη το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε και να δείτε από κοντά και την άλλη πλευρά της γιαννιώτικης ομορφιάς, την ιστορική.

Στο νησί της λίμνης βρίσκεται το σπίτι του Αλή Πασά, του διοικητή της πόλης κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα πολύ ενδιαφέρον μουσείο. Μπορείτε επίσης να περπατήσετε και να ανακαλύψετε και τα επτά μικρά μοναστήρια που βρίσκονται εκεί πριν σταματήσετε σε κάποιο από τα γραφικά ταβερνάκια για να δοκιμάσετε τους τοπικούς μεζέδες.

Τα αποτυπώματα της ιστορίας όμως δεν βρίσκονται μόνο στο νησί. Σε ολόκληρη την πολη μπορείτε να βρείτε πολλά ιστορικά μνημεία, εκκλησίες ορθόδοξες αλλά και τζαμιά, όπως και παλιά αρχοντικά σπίτια. Κάθε περιόδος της ιστορίας έχει αφήσει το σημάδι της στα Ιωάννινα. Και όσον αφορά το σήμερα, τα Ιωάννινα είναι ταυτόχρονα μια ζωντανή και μοντέρνα πόλη, με έντονη νυχτερινή ζωή και πολλές επιλογές διασκέδασης τόσο για καφέ και ποτό, όσο και για φαγητό. Είναι μια πόλη όπου στους δρόμους θα βρείτε πολλούς φοιτητές, οι οποίοι της δίνουν αυτή τη ζωντάνια και δημιουργούν με τον τρόπο τους αυτόν τον τόσο όμορφο συνδυασμό (της ιστορίας, της ομορφιάς αλλά και της σύγχρονης ζωής) που κάνει τα Ιωάννινα να ξεχωρίζουν!

Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων για τα Ιωάννινα εδώ!

About Ekdromi.gr