καρναβάλι πάτρα

Καρναβάλι στην Πελοπόννησο

Η εποχή του καρναβαλιού πλησιάζει και η διάθεση για μασκάρεμα και κέφι ανεβαίνει. Ήδη τα πρώτα εποχιακά μαγαζιά που πουλούν στολές, περούκες και άλλα καρναβαλικά είδη εμφανίζονται στην πόλη και μας κάνουν να θυμόμαστε πως οι μέρες του κεφιού και του ξεφαντώματος είναι κοντά. Παραδοσιακά η Ελλάδα έχει μεγάλη ιστορία σε καρναβαλικές εκδηλώσεις. Οπότε και εδώ οι επιλογές είναι πολλές. Ξεκινώντας με τις προτάσεις για Καρναβάλι στην Πελοπόννησο, θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε τα πιο όμορφα, ξεχωριστά αλλά και παραδοσιακά καρναβάλια της Ελλάδας.

Το Καρναβάλι στην Πελοπόννησο

Πάτρα: Η βασίλισσα του Καρναβαλιού

Πρόκειται για το πιο γνωστό καρναβάλι της Ελλάδας. Το καρναβάλι της Πάτρας αποτελεί χωρίς αμφιβολία το πιο μεγάλο της χώρας τόσο σε αριθμό επισκεπτών, όσο και σε παλμό και διάθεση αφού το συγκεκριμένο τριήμερο ολόκληρη η πόλη ζει στους ρυθμούς του. Η επίσημη έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων γίνεται στις 17 Ιανουαρίου. Από την ημέρα εκείνη και μετά η πόλη αρχίζει να προετοιμάζεται αλλά και ταυτόχρονα να γιορτάζει. Τα events αρχίζουν να γεμίζουν το πρόγραμμα των ημερών. Όσο πλησιάζει το τελευταίο τριήμερο των εκδηλώσεων η διάθεση συνεχώς ανεβαίνει. Η κορύφωση έρχεται το τελευταίο 3ήμερο όπου η πόλη γεμίζει από κόσμο που έρχεται να γιορτάσει από όλη την Ελλάδα. Παρέλαση αρμάτων, χορός στο δρόμο και εκατοντάδες πάρτι σε κάθε γωνιά της Πάτρας συνθέτουν το παζλ του καρναβαλιού. Η ολοκλήρωση των εκδηλώσεων γίνεται την Κυριακή το βράδυ με το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου όπου χιλιάδες πυροτεχνήματα φωτίζουν την Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Πάτρα εδώ!

Ναύπλιο: Αναπλιώτικο Καρναβάλι με Βενετσιάνικες επιρροές

Ένα καρναβάλι με διαφορετικό στυλ από τα υπόλοιπα. Το Ναύπλιο άλλωστε φημίζεται για τις πολιτισμικές επιρροές που το έχουν χαρακτηρίσει με το πέρασμα των αιώνων και κάθε χρόνο δείχνει να τιμά τις παραδόσεις και τις ρίζες του. Το Βενετσιάνικο Καρναβάλι είναι ένα καρναβάλι του δρόμου (όπως τα περισσότερα). Η πόλη γεμίζει από ξυλοπόδαρους, αρλεκίνους και μαριονέτες. Ο κόσμος κυκλοφορεί με τις μάσκες του ενώ σε κάθε σοκάκι ακούγεται όμορφη μουσική. Το παραδοσιακό κάψιμο του Καρνάβαλου συνοδεύεται από συναυλίες με νεανικά σχήματα με την πλατεία Συντάγματος να γεμίζει από ανθρώπους που χορεύουν. Μια πραγματικά όμορφη, λιτή και διαφορετική εμπειρία.

Τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στο Ναύπλιο θα τις βρείτε εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.