καρπενήσι βελούχι

Καρπενήσι για όλες τις εποχές

Το Καρπενήσι αποτελεί την πρωτεύουσα του Νομού Ευρυτανίας, τοποθετημένο στην νοτιοδυτική πλευρά του Βελουχίου, σε ύψος 960 μέτρων. Απέχει 293 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 368 από τη Θεσσαλονίκη. Εκτός από την τεράστια φυσική του ομορφιά, θεωρείται και ένα από τα πλέον υγιεινά θέρετρα της Ελλάδας καθώς, σύμφωνα με έκθεση της UNESCO το 1991, η ευρύτερη περιοχή συγκαταλέγεται μέσα στις πιο καθαρές (από πλευράς περιβάλλοντος) του κόσμου.

Το Καρπενήσι

Το άγαλμα του αγωνιστή του ’21 Μάρκου Μπότσαρη στην ομώνυμη πλατεία αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης ενώ η φυσική ομορφιά που περιτριγυρίζει το Καρπενήσι δεν μπορεί να αφήσει κανέναν επισκέπτη ασυγκίνητο. Τα γύρω βουνά είναι γεμάτα με πανύψηλα, καταπράσινα έλατα, άφθονα τρεχούμενα νερά και βαθιά φαράγγια. Δεν είναι τυχαίο ότι η ευρύτερη περιοχή της Ευρυτανίας έχει ονομαστεί και «Ελβετία της Ελλάδας».

Ιστορικά, το Καρπενήσι έχει ζήσει 2 μεγάλες καταστροφές. Η πρώτη, κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου όπου καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Γερμανούς κατακτητές ως αντίποινα για την ένοπλη δράση του αντιστασιακού αγώνα που λάμβανε χώρα εκεί , ενώ η 2η  αρκετά χρόνια αργότερα,  το 1966, όπου ένας μεγάλος σεισμός κατέστρεψε την οικιστική του ταυτότητα.

Το Καρπενήσι αποτελεί έναν προορισμό, ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου. Ο επισκέπτης μπορεί, εκτός του να θαυμάσει το υπέροχο φυσικό περιβάλλον, να επιδοθεί σε πολλά χειμερινά σπορ. Στο Καρπενήσι υπάρχει χιονοδρομικό κέντρο, μπορεί κανείς να κάνει κατάβαση φαραγγιών, ορεινή ποδηλασία, πεζοπορία καθώς και rafting. Πρόκειται δηλαδή για έναν προορισμό που προτείνεται και για χαλάρωση, αλλά και για αθλητικές δραστηριότητες.

Στα αξιοθέατα του Καρπενησίου, εκτός από το επιβλητικό άγαλμα του Μάρκου Μπότσαρη στην πλατεία, εντάσσεται και η Μονή της Παναγίας Προύσιώτισσας, ένα επιβλητικό κτίσμα σε απότομο βράχο, η τεχνητή λίμνη Κρεμαστών, όπου συγκεντρώνονται τα νερά από τους ποταμούς Αχελώο, Αγραφιώτη και Ταυρωπό, με το τεραστίων διαστάσεων φράγμα της. Ενώ σε κοντινή απόσταση υπάρχει και το φαράγγι Πάνταβρέχει. Ένα φυσικό θέαμα σπάνιας ομορφιάς.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στο Καρπενήσι εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.