απρίλιος στη μεσσηνία

Απρίλιος στη Μεσσηνία

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας των ταξιδιών. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά; Ο καιρός του Απριλίου είναι ιδανικός για εξορμήσεις, κυρίως οδικές. Η φύση είναι στα καλύτερά της, και στο βάθος, έρχεται το Πάσχα. Και φυσικά, όταν μιλάμε για οδικές αποδράσεις, το μυαλό πηγαίνει στην Πελοπόννησο. Η Πελοπόννησος, και η Μεσσηνία που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της, διαθέτει πολλά και όμορφα μέρη που μπορεί κανείς να ανακαλύψει. Ένα roadtrip λοιπόν στη Μεσσηνία, είναι η ιδανική απόδραση για τον μήνα Απρίλιο. Απρίλιος στη Μεσσηνία λοιπόν. Μια διαδρομή γεμάτη όμορφες εκπλήξεις. Πόλεις, χωριά, φύση και γεύσεις. Ας την ανακαλύψουμε μέσα από τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr!

Απρίλιος στη Μεσσηνία

Πρώτη στάση στην υπέροχη Καλαμάτα. Την πόλη που σε μαγεύει και σε ταξιδεύει στους δικούς της ρυθμούς. Μια πόλη με πολλές επιλογές στο φαγητό και τη διασκέδαση, με υπέροχα ξενοδοχεία, και μια τεράστια παραλία να σε συντροφεύει σε κάθε σου βήμα. Τοποθετημένη στους πρόποδες του Ταϋγέτου, αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας, ενώ οι γραφικοί της πεζόδρομοι, οι βυζαντινές εκκλησίες της και τα μουσεία της, θα σας κάνουν να γνωρίσετε την μεγάλη και ενδιαφέρουσα ιστορία της.

Κατηφορίζουμε και φτάνουμε στην Φοινικούντα. Ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό, ανάμεσα από την Μεθώνη και την Κορώνη. Χρυσαφένιες αμμουδιές και γαλανά νερά συνθέτουν το παζλ αυτού του πανέμορφου προορισμού. Μην σας ξεγελά όμως αυτό, η Φοινικούντα δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι! Η ομορφιά της παραμένει αναλλοίωτη όλες τις εποχές του χρόνου, ακόμα και τον Απρίλιο!

Λίγο πιο ψηλά από τη Φοινικούντα, βρίσκουμε τα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Μην μπερδευτείτε, δεν είστε στο Παρίσι! Τα Φιλιατρά έχουν τον δικό τους Πύργο του Άιφελ. Ένα ομοίωμα ύψους 26 μέτρων που κοσμεί τη βορειοδυτική είσοδο της πόλης. Το Κάστρο των Παραμυθιών, αλλά και το βενετσιάνικο συντριβάνι είναι 2 ακόμα από τα ενδιαφέροντα, και ιδιαίτερα αξιοθέατα αυτής της πόλης!

Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων για τη Μεσσηνία εδώ!

About Ekdromi.gr