καϊάφας

Καϊάφας Ηλείας

Πρόκειται για ένα από τα όμορφα τοπία της Πελοποννήσου, το οποίο διαθέτει τη δική του, ιδιαίτερη προσωπικότητα και ξεχωριστή ομορφιά. Ο Καϊάφας, με την πλατιά αμμώδη παραλία του (στην οποία φυτρώνουν κρινάκια της άμμου) αποτελεί ένα μοναδικό στολίδι στη δυτική Πελοπόννησο, τόσο από πλευράς ομορφιάς, όσο και φυσικού πλούτου. Πρόκειται για ένα μέρος που προτείνεται για χαλαρές στιγμές δίπλα στην άμμο, για ξεκούραση και ειδικότερα για οικογένειες.

Καϊάφας – Η παραλία και η λίμνη του

Η πρώτη σας επαφή θα είναι καταπράσινη (OK, οι πυρκαγιές του 2008 έβλαψαν το οικοσύστημα αλλά η ομορφιά του παραμένει). Το εντυπωσιακό πευκοδάσος της περιοχής θα σας καλωσορίσει και θα σας δώσει την πρώτη γεύση για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσετε. Στη συνέχεια, η πλατιά παραλία του Καϊάφα θα σας χαρίσει απλόχερα τις στιγμές ξεκούρασης που αναζητάτε σε ένα υπέροχο χαλαρωτικό περιβάλλον. Η θάλασσα χωρίζεται με τη λίμνη του Καϊάφα με μια μόνο λεπτή λωρίδα γης. Από τα αξιοσημείωτα της περιοχής. Στη λίμνη θα βρείτε και τις εγκαταστάσεις των ιαματικών λουτρών. Τα ιαματικά νερά πηγάζουν από τα σπήλαια των Ατλαντίδων νυμφών. Στο κέντρο της λίμνης θα δείτε και το μικρό νησί της Αγίας Αικατερίνης να συμπληρώνει το παζλ της ομορφιάς.

Προσφορές ξενοδοχείων στον Καϊάφα

Το Kaiafas Lake Hotel  είναι αυτό ακριβώς που περιγράφει το όνομά του. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 800 μέτρων από την λίμνη Καϊάφα. Οι παραλίες δε του Καϊάφα και της Ζαχάρως απέχουν μόλις 1,2 και 2 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Μέσα στο ξενοδοχείο θα βρείτε κλιματιζόμενα δωμάτια καθώς και πισίνα με ξαπλώστρες, ομπρέλες και bar. Παράλληλα, μπορείτε να γευθείτε υπέροχες γεύσεις στην παραδοσιακή ταβέρνα που διαθέτει. Από το Kaiafas Lake Hotel μπορείτε να πραγματοποιήσετε και μια μικρή εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία και τον αρχαιολογικό της χώρο καθώς η απόσταση είναι μόνο 18 χιλιόμετρα.

Ο Καϊάφας αποτελεί ιδανικό προορισμό για χαλαρωτικά Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου, για στιγμές ξεκούρασης δίπλα στη φύση και τις ομορφιές της.

About Ekdromi.gr