Λίμνη πλαστήρα για Σαββατοκύριακα

Λίμνη Πλαστήρα για Σαββατοκύριακα του Μαρτίου

Πρόκειται για ένα από τα πιό όμορφα και δημοφιλή μέρη της Ελλάδας, κυρίως για χειμερινές αποδράσεις. Και όμως, η ξακουστή Λίμνη Πλαστήρα, κάποτε δεν υπήρχε. Πρόκειται για μια τεχνιτή λίμνη που ολοκληρώθηκε το 1959 μετά από μια ιδέα του στρατιωτικού και πολιτικού Νικόλαου Πλαστήρα. Μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή, αποφασίστηκε η κατασκευή ενός φράγματος στον ποταμό Ταυρωπό. Αυτό το φράγμα δημιούργησε τη Λίμνη Πλαστήρα που σήμερα όλοι θαυμάζουμε για το φυσικό της κάλλος και που πλέον αποτελεί έναν προορισμό σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν τη Λίμνη Πλαστήρα για Σαββατοκύριακα του χειμώνα, αλλά και της άνοιξης!

Λίμνη Πλαστήρα – τι πρέπει να δείτε

Ένα από τα πιο βασικά πράγματα που οφείλει κανείς να κάνει, είναι να γνωρίσει τις ομορφιές που βρίσκοναι πέριξ της λίμνης. Τα συνολικά 70 χιλιόμετρα της περιμέτρου της λίμνης είναι γεμάτα από όμορφα τοπία και γραφικά χωριά τα οποία αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κάποιες από τις πολλές δραστηριότητες που προσφέρει η περιοχή. Μπορείτε λοιπόν να εξασκηθείτε στην ποδηλασία αλλά και την ιππασία, αλλά και να κάνετε χειμερινά σπορ στο χιονοδρομικό κέντρο Καραμανώλη. Ταυτόχρονα, μια βόλτα στο φαράγγι του Μεγάλου Ρέματος θα σας μείνει αξέχαστη. Για τους πιο τολμηρούς δε, προσφέρεται ακόμα και παρα πέντε. Στις βόλτες σας θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πολλές ιστορικές μονές και εκκλησάκια, τα οποία αξίζουν της προσοχής σας. Τέλος, μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε λαχταριστές τοπικές σπεσιαλιτέ με κρέας και ψάρι.

Λίμνη Πλαστήρα – Προσφορές Ξενοδοχείων

Στο ekdromi.gr θα έχετε και φέτος την ευκαιρία να επιλέξετε ανάμεσα από πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες προσφορές σε ξενοδοχεία για τη Λίμνη Πλαστήρα. Προσφορές που απευθύνονται σε κάθε είδος ταξιδιώτη αλλά και σε κάθε γούστο. Μέσα στις προσφορές μπορείτε να επιλέξετε γραφικούς ξενώνες, με έντονο παραδοσιακό στοιχείο, αλλά και πολυτελή καταλύματα τεσσάρων αστέρων. Μη χάνετε λοιπόν καιρό, η Λίμνη Πλαστήρα σας περιμένει για μοναδικά Σαββατοκύριακα του Μαρτίου και το ekdromi.gr είναι εδώ για να κάνει τη διαμονή σας εκτός από αξέχαστη, και οικονομική.

Δείτε όλες τις προσφορές του ekdromi.gr για τη Λίμνη Πλαστήρα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.