λίμνη πλαστήρα

Λίμνη Πλαστήρα με το ekdromi.gr

Προορισμός πολύ δημοφιλής και πανέμορφος, σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου. Η Λίμνη Πλαστήρα έχει τόσες ομορφίες να δείξει, όσες και ιστορίες να διηγηθεί. Το παράδοξο με την ιστορία αυτής της λίμνης, είναι πως δεν χάνεται στα βάθη των αιώνων. Το αντίθετο μάλιστα. Η παρουσία της ξεκινά το 1959, όπου ολοκληρώθηκε το κλείσιμο της κοίτης του ποταμού Ταυρωπού και δημιουργήθηκε φράγμα. Πρόκειται δηλαδή για μια τεχνιτή λίμνη. Το όνομά της το έχει πάρει από τον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα ο οποίος είχε και την ιδέα της δημιουργίας της. Η Λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται 25 χιλιόμετρα δυτικά της Καρδίτσας, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν τις ομορφιές της μέσα από τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr.

Λίμνη Πλαστήρα με το ekdromi.gr

Η πανοραμική θέα της λίμνης, όταν την παρατηρεί κανείς από ψηλά, είναι και η πιο εντυπωσιακή. Πόλος έλξης χιλιάδων φυσιολατρών κάθε χρόνο, η ίδια η λίμνη και τα γύρω χωριά, προσφέρονται για πολλά και διαφορετικά είδη τουρισμού. Στον περιβάλλοντα χώρο της, μπορεί κανείς να επιδοθεί σε δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδήλατο, ιππασία, ακόμα και διαδρομές με 4Χ4. Για τους φίλους δε, των χειμερινών σπορ υπάρχει και το χιονοδρομικό κέντρο Καραμανώλη. Όποια και να είναι όμως η πεορτεραιότητά σας, θα είναι κρίμα να μην επισκεφθείτε ένα, ή περισσότερα, από τα συνολικά 18 χωριά που βρίσκονται γύρω από αυτήν. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε και να θαυμάσετε μικρούς, παραδοσιακούς οικισμούς, και μέρη με φυσική ομορφιά και γραφικότητα. Τα 2 πιο γνωστά από αυτά τα χωριά είναι το Νεοχώρι και τα Καλύβια Πεζούλας.

Η Λίμνη Πλαστήρα είναι μια περιοχή που είναι ιδανική για κάθε είδος ταξιδιώτη. Προτείνεται ανεπιφύλακτα σε οικογένειες, σε ζευγάρια για ρομαντικές αποδράσεις αλλά και σε μεγάλες παρέες. Δοκιμάστε μια βόλτα στο φαράγγι του Μεγάλου Ρέματος. Σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη. Στις βόλτες σας στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά πολλές ιστορικές μονές και εκκλησάκια αλλά και να δοκιμάσετε εξαιρετικές τοπικές γαστρονομικές δημιουργίες από κρέας και ψάρι.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για τη Λίμνη Πλαστήρα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *